gorenje studio 1

Jedan od vodećih evropskih proizvođača kućanskih aparata, kompanija Gorenje, danas je na adresi Malta 29, otvorila novi Gorenje STUDIO veličine 215 kvadratnih metara. Ovim povodom je organiziran i Gorenje „Porodični dan“, te je predstavljena donacija Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor“.

Pored nastupa zboraza male i mlade „Suncokreti“, u okviru Porodičnog dana, Udruženje za pomoć djeci i mladima „Eurokids“ održalo je edukativne radionice i igraonice za djecu. Ovaj, šesti po redu STUDIO svečanim presijecanjem vrpce otvorili su Nedim Junuzović, direktor maloprodaje Gorenje Commerce d.o.o. i Semir Lerić, poslovođa novog Gorenje STUDIJA.

gorenje 2
gorenje porodicni dani 1

U okviru Gorenje STUDIJA, u ponudi su najnoviji modeli Gorenje bijele tehnike, malih kućanskih aparata, bojlera, kuhinja Gorenje i Marles, klima uređaja, s besplatnom isporukom na adresu kupca, a posebno je važno što je korisnicima proizvoda sada i servis mnogo pristupačniji.
Otvaranjem nove poslovnice nastavljamo našu strategiju održivog razvoja koja je istovremeno fokusirana na približavanje našim vjernim kupcima. Od danas svi mogu mnogo brže i jednostavnije dobiti uvid u našu ponudu te uraditi servis svojih aparata“, naglasio je Junuzović, te dodao da mu je posebno drago što će širenjem poslovanja Gorenje ujedno otvoriti i tri nova radna mjesta na kojima će priliku za rad dobiti mladi i talentovani ljudi.

gorenje studio 3
gorenje studio 2

gorenje studio 1

Naglašavajući kako Gorenje ima veliku obavezu da svoj uspjeh podijeli s drugima, Junuzović je dodao da je kompanija jako posvećena društveno odgovornom poslovanju. 
Ovim porodičnim danom promovišemo vrijednosti iza kojih Gorenje stoji kao brend. Centar Vladimir Nazor“ i Horu za male i mlade Suncokreti“ već godinama obrazuju nove naraštaje da žive u skladu s najvišim etičkim vrijednostima koje ujedno dijeli i kompanija Gorenje, a podrška njima je samo nastavak naše tradicije da pomažemo ovakve i slične projekte“, rekao je Junuzović te dodao da je Centru Vladimir Nazor“ donirana Gorenje ugradbena kuhinja sa aparatima.

vladimir nazor donacija 2

vladimir nazor donacija 3

vladimir nazor donacija 1

Direktor Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Vladimir Nazor“, Zulfo Ahmetović, naveo je kako Centar svoj nivo rada i stručne podrške bazira upravo na ovakvim donacijama.
Ova donacija je veoma važna za nas s obzirom da će nova kuhinja obezbjediti optimalne uvjete za objedovanje učenika i učenica tokom cjelodnevnog boravka na nastavno-rehabilitacionom procesu. Na osnovu ove podrške, učenici i učenice će podignut nivo samostalnosti prilikom objedovanja, poboljšati kvalitet brige o sebi te razviti bolju socijalnu interakciju“, istakao je Ahmetović te se još jednom posebno zahvalio kompaniji Gorenje na nesebičnoj pomoći.Članci koje smo odabrali za vas