14

Najpoznatije mjesto za druženje u Tešnju dobilo je sasvim novi izgled. Uz tim Fo4a Architecture, napravljena je adaptacija, ali i nadogradnja prostora koji sada nudi jedinstvenu atmosferu ispijanja kave i uživanja u ukusnim slasticama.

Površina objekta je 220m2 i nalazi se u starom dijelu grada Tešnja, a riječ je o lokalu koji ima stogodišnju tradiciju.

Haustor-310
Cijeli prostor je podijeljen u dvije zone, a dio stare slastičarne je uređen u retro stilu i predstavlja hommage nekadašnjoj slastičarni. Iz ovog dijela vodi nas koridor do novog dograđenog dijela koji je pročišćenijeg dizajna gdje tekstura drveta u kombinaciji bijelog i stakla dolazi do izražaja. 



planovi

„Postojeći prostor je vremenom doživljavao djelomične izmjene u enterijeru i čak je izvršena manja dogradnja, ali se pojavila potreba za totalnim make overom. Tako da se pristupilo projektovanju većeg poslovnog prostora koji je trebalo "otvoriti" prema  velikom zelenom dvorištu koji ima 100 sjedećih mjesta. Postojeći objekat stare slastičarne je srušen i dograđeni su prozračniji i funkcionalniji dijelovi objekta, tačnije dio objekta s galerijom i prizemnim dijelom koji je ujedno i veza između bašte i enterijera." - komentirao je Armin Mešić, arhitekt koji se krije iza realizacije cijelog projekta.

Zadržana je pozicija stare slastičarne tako da je u interijeru "starog" dijela iskorišten i stari namještaj koji je recikliran zajedno sa drvenim oblogama i ponovno iskorišten u prostoru. Stara cigla od srušenog dijela je također iskorištena u interijeru. U uređenju interijera, ostvarena je i još jedna odlična suradnja sa Artisanom iz Tešnja i njihovim namještajem te drvenim oblogama u prostoru.

Članci koje smo odabrali za vas