kravice prirode 4
Zahvaljujući slapovima koji imaju širinu od 120 metra i visinu od oko 28 metara, Kravice se ubrajaju među najljepše prirodne fenomene u Hercegovini. Vodopadi Kravice nalaze se  na 50 kilometara dugom toku rijeke Trebižat, a uz slapove su prije bili aktivni i brojni mlinovi i stupe.

Sedrena područja oko vodopada spadaju u geološke spomenike prirode Bosne i Hercegovine, a u blizini vodopada nalazi se i mala pećina. Ovaj biser iz sezone u sezonu mijenja svoje ruho. U proljeće će vas oduševiti zelenilo okolne prirode koje zagrne vodopad, a u zimskim danima, vidi se snaga i moć koju ovi slapovi imaju.
Val niskih temperatura koji je zahvatio zemlju ostavio je traga i na prirodi, te su nas bez teksta ostavile fotografije gotovo smrznutih slapova zbog kojih shvatite da i zima nosi brojne čari.
Plavo nebo s tek kojim oblačkom, kristalno plava voda te bijele ledene sante leda podsjetile su nas da živimo u zemlji koja ima prekrasne prirodne bisere koji jedva čekaju da nam otkriju još jedno svoje lice i ispričaju čarobnu priču.
Ovo ledeno kraljevstvo upoznajte kroz prekrasne fotografije blogerice Stanislave Borovac.

kravice prirode 1

kravice prirode 2
kravice prirode 4

kravice prirode 3

Foto: Stanislava Borovac/ Hodopisi & Slikopisi po nizinama i visinama

Članci koje smo odabrali za vas