island naslovna

S površinom od svega 103 000 km2 ova otočna država između Grenlanda, Norveške i Britanskih otoka meta je brojnih turista. Zemlja je to slapova, kako onih skrivenih među stijenama tako i onih koji se granaju i padaju na toliko veličanstven način da se upitate imate li hrabrosti to fotografirati. Također, zelenilo ćete vidjeti dokle god vam pogled seže, čak i ispod snijega u hladnim mjesecima, a boje koje prevladavaju u ovoj zemlji, od najsvijetlije plavozelene do one najtamnije, stvoriti će sklad, mir i meditativno raspoloženje zbog kojeg biste zaboravili na sve što vas čeka doma.

fotke haljina


Kristina Makeeva je ruska fotografkinja koja na svom Instagram profilu kroz foto zapise otkriva savršenu simbiozu i sklad pojedinih modela haljina i prekrasnih građevina ili blagodati prirode. Naime, Kristina je polja lavande u Parizu, živopisne zidove i ukrase na zidu katedrale u Moskvi i šarene cepeline u Cappadociji u Turskoj naglasila uz modela koji nosi haljinu gotovo identične nijanse kao i pozadina.

vrucina

S posebnim razlogom kažu: 'Ljeto nije za spavanje, spavati ćeš ujesen' i zato smo odlučili naći sjajne načine kako te iste večeri najbolje iskoristiti. Sve to s lokacijom u dvorištu iza kuće ili pored rijeke, uz zalazak sunca i to na podnošljivim temperaturama koje čekamo cijeli dan.

sarajevo-instagram-vodic


Svaka ulica u koju zalutate, sa svojim jedinstvenim caféom, pločnikom, arhitekturom i neizostavnim kutkom za sve članove foodie zajednice, učinila je glavni grad Bosne i Hercegovine fotogeničnim,  što redovito koriste svi obožavatelji aplikacije Instagram. 

pariswithme naslovna

Glavni grad Francuske kroz oči Anne, vlasnice profila @paris.with.me podrazumijeva fotografije najljupkijih cafea, najukusnijih deserta i neodoljivih pjenušavih pića. Njena tura gradom ne liči ni na jednu koju biste dobili u turističkoj agenciji, jer vas ona vodi niz aleje natkrivene ružičastim cvijećem, unutar zgrada čije terase pružaju najdivniji pogled na Eiffela, a zaviriti s njom u cafee skrivene u uličicama Pariza poseban je fotografski doživljaj.

aruba flamingo

Zamijeniti flamingo luftiće za nezaboravan doživljaj susreta sa njima uživo nikada nije bio ovako jednostavan. Naime, na privatnom otoku Aruba oni rado jedu iz vaše ruke, jedva čekaju biti vaši partneri u ispijanju koktela i neumorno istražuju dvije plaže sa bijelim pijeskom koje ovaj otok nudi.

putopis naslovna

 

Ako vas ovog ljeta “putničke cipele” odvedu do grčkog otoka Rodosa, kao što je to bio slučaj sa mnom, nikako ne želim čuti da ste se vratili, a da za vrijeme boravka niste obišli gradić po imenu Lindos. Vjerujte mi na riječ, da vaš odmor neće biti potpun, ukoliko propustite to “bijelo” iskustvo.

naslovna2

Žudite za nešto drugačijim godišnjim odmorom, daleko od gradske vreve i blizu prirode, promatrajući vjeverice i ispijajući najsitnije gutljaje kavu uz dobro štivo? Izgleda da se Airbnb pobrinuo i za takve doživljaje te predstavio čak 3 neodoljive kućice na drvetu na području susjedne nam Hrvatske koje jedva čekaju vaše ljuljanje na mreži, Instagram fotografije na drvenim prozorima i nestašna igranja lovice po skoro netaknutoj prirodi koja okružuje kućice.

putovanje naslovna

Postoje brojne prednosti putovanja u vlastitom društvu. Možete raditi što želite, kada želite i nekako je sve po vašoj volji pa taman to značilo planinarenje cijeli dan ili izležavanje u retro cafeu pored mora gledajući obzor uz koktele cijeli dan. Sve te prednosti solo putovanja koje daju posebnu čar istraživanju nekako su ipak rezervirane za neke zemlje više nego za druge. Srećom, mi smo ih pobrojali i nadamo se da ćete baš u ovom izboru pronaći nešto za sebe i lokaciju svog solo godišnjeg odmora. Upozoravamo, doći ćete u napast da odmah zovete aviokompanije i posjetite Airbnb.

ljuljacke more

Ovaj drugačiji doživljaj mediteranske obale omogućava vam jedinstveni ugostiteljski objekt MORO BEACH na korčulanskom škoju Stupe koji vode poznati hrvatski kulinarski chefovi, a ispred kojeg možete uživati na šljunčanoj plaži udobno smješteni u ležaljke.