blagdani naslovna

Osim u našim domovima, blagdanska vibra brzo se širi i ulicama gradova. Pojedine europske destinacije imaju tradiciju adventskih sajmova dugu već nekoliko stoljeća, a uz blještavilo dekoracija, bezbroj lampica, arome vanilije i cimeta u zraku, mnoštvo fritula, ali i drugih tradicionalnih kolača na štandovima, klizališta… iz godine u godinu upisuju se na listu mjesta koje želimo posjetiti. I s kojih želimo ponijeti magične uspomene. 

dvorci naslovna

Na sam spomen dvorca, prisjetimo se djetinjstva i maštanja o junakinjama bajki koje su nam prirasle srcu te tople atmosfere koja bi nastala kada bismo razmišljali o prekrasnoj arhitekturi dvoraca koji su krasile naše slikovnice.

london nsl

Vrijeme blagdana idealno je vrijeme za putovanje u novi grad, gdje u čaroliji adventa možemo uživati okruženi tisućama lampica, okićenim jelkama, blagdanskim pjesmama i s mirisom kuhanog vina s cimetom u zraku. To je samo mali uvod u zimsku bajku koja se odvija u europskim metropolama, a dodatan šarm daju upravo tradicija, kultura i običaji pojedinih destinacija. London je grad bogate povijesti i kulture i dovoljna je tek mala šetnja londonskim ulicama kako biste osjetili njegov kozmopolitski duh.

jesen putovanja

Više je razloga zbog kojih se veselimo jeseni - tranzicija prirode iz ljetnog u jesensko ruho, zvuk pucketanja lišća dok hodamo parkom, jela koja uljepšavaju druženja sa prijateljima, topli vuneni materijali, ples na kiši i miris prženih kestenja koji se širi gradom, samo su neki od njih…

putopis naslovna

20. jula, nakon dva festivala i 7 dana plesanja, 5 kila mršavija, blijeda kao zid i sa podočnjacima do poda, od iscrpnih prvih pola godine nove životne uloge privatnika koji nikada nema vremena i odgađa sva privatna viđanja „za sutra“, tek kupljenim preružnim, ali prijeko potrebnim „češkim“ sandalama, krenula sam na putovanje koje sam odavno htjela realizirati.

cokoladnakucica naslovna

Popularna platforma je svojim korisnicima omogućila scenarij identičan onome iz bajke o Ivici i Marici. Naime, sve čokoljupce će obradovati vijest da od 19.rujna na booking.com mogu rezervirati tradicionalnu kuću koja je u potpunosti izrađena od čokolade.

hrana nsl

Ukoliko pri razmišljanju o destinaciji koju želite posjetiti veliku važnost pridajete i lokalnoj kuhinji, onda ste na pravoj adresi.

zalascisunca nsl

 


U ljetnim danima, dovoljan je samo jedan pogled na zagrljaj neba, mora i zalazećeg sunca kako bismo se opustili i uživali s društvom u spektakularnom prizoru. Uz razigranu igru narančastih, purpurno crvenih i plavih tonova na našem obzoru, jasno je zašto zalazak sunca uvijek iznova u nama budi najtoplije uspomene. Diljem svijeta, upravo zbog netaknute prirode, zalazak sunca pretvara se u filmski prizor koji mnogi turisti žele posjetiti. Dočekati sumrak uz obzor niz koji se pružaju kamene kuće, pustinja i šareni leteći baloni ili ispratiti dan u gotovo rajskom okruženju nekog od otočja u kojem svilenkasto bijele pješčane plaže i more pružaju nestvaran tropski doživljaj, čini se kao savršen scenarij.

 sarajevo nsl

Ovih dana, Sarajevo živi na poseban način, najvećim dijelom zahvaljujući 24.izdanju omiljenog nam Festivala. Brojni gosti, filmski entuzijasti i članovi regionalne i svjetske filmske scene uživaju u gledanju filmskih projekcija pod vedrim nebom, ukusnoj kavi, sjajnoj lokalnoj hrani i odličnim zabavama koje se održavaju na lokacijama diljem grada. Gostoljubivost lokalaca, šarmantan stari dio grada, planine koje ga okružuju, šetališta, harmonija kultura te mješavina stilova, samo su neki od razloga zašto ćete se zaljubiti u Sarajevo.

avion nsl


Kompanija Design Q je kroz novi projekt nastao u suradnji s aviokompanijom Airlander odlučila pokazati da je ponekad samo putovanje važno koliko i destinacija na koju putujete.