meksiko

Puste i netaknute plaže, bogata povijest, veličanstveni parkovi prirode, prašume...samo su neki od razloga zašto je Yucatan sve popularnija turistička atrakcija. Cenote, odnosni prirodni vrtači također su karakteristični za ovaj poluotok i dobivaju sve više pozornosti turista.

aida nsl

 

Odrastajući u Kaknju, provodila sam raspuste na Ponijerima.
Roditelji su oduvijek voljeli prirodu, naročito tata, pa smo po cijelu zimu znali “ne silaziti” u grad. Sjećam se zima kada je snijeg znao toliko zapadati da smo ostajali zaglavljeni i po nekoliko dana, ali sve je imalo svoju draž. Obzirom da su Ponijeri malo izletište, nemaju prodavnicu pa bismo rado razmjenjivali namirnice s komšijama ako bi put do grada bio blokiran.

LikeMiljian naslovna

Prije više od godinu dana, Mili i Julien su otkazali svoj stan, prodali namještaj, a sve sitnice i odjeću koja je potrebna njima i njihovoj djeci spakirali su u dva kovčega, kako bi putovali svijetom. Oboje su freelanceri i odvažili su se na česte promjene boravišta i istraživanje nekih od najljepših mjesta na svijetu kako bi djeci u dobi od jedne i tri godine pružili dodatne vrijednosti.

blagdani naslovna

Osim u našim domovima, blagdanska vibra brzo se širi i ulicama gradova. Pojedine europske destinacije imaju tradiciju adventskih sajmova dugu već nekoliko stoljeća, a uz blještavilo dekoracija, bezbroj lampica, arome vanilije i cimeta u zraku, mnoštvo fritula, ali i drugih tradicionalnih kolača na štandovima, klizališta… iz godine u godinu upisuju se na listu mjesta koje želimo posjetiti. I s kojih želimo ponijeti magične uspomene. 

dvorci naslovna

Na sam spomen dvorca, prisjetimo se djetinjstva i maštanja o junakinjama bajki koje su nam prirasle srcu te tople atmosfere koja bi nastala kada bismo razmišljali o prekrasnoj arhitekturi dvoraca koji su krasile naše slikovnice.

london nsl

Vrijeme blagdana idealno je vrijeme za putovanje u novi grad, gdje u čaroliji adventa možemo uživati okruženi tisućama lampica, okićenim jelkama, blagdanskim pjesmama i s mirisom kuhanog vina s cimetom u zraku. To je samo mali uvod u zimsku bajku koja se odvija u europskim metropolama, a dodatan šarm daju upravo tradicija, kultura i običaji pojedinih destinacija. London je grad bogate povijesti i kulture i dovoljna je tek mala šetnja londonskim ulicama kako biste osjetili njegov kozmopolitski duh.

jesen putovanja

Više je razloga zbog kojih se veselimo jeseni - tranzicija prirode iz ljetnog u jesensko ruho, zvuk pucketanja lišća dok hodamo parkom, jela koja uljepšavaju druženja sa prijateljima, topli vuneni materijali, ples na kiši i miris prženih kestenja koji se širi gradom, samo su neki od njih…

putopis naslovna

20. jula, nakon dva festivala i 7 dana plesanja, 5 kila mršavija, blijeda kao zid i sa podočnjacima do poda, od iscrpnih prvih pola godine nove životne uloge privatnika koji nikada nema vremena i odgađa sva privatna viđanja „za sutra“, tek kupljenim preružnim, ali prijeko potrebnim „češkim“ sandalama, krenula sam na putovanje koje sam odavno htjela realizirati.

cokoladnakucica naslovna

Popularna platforma je svojim korisnicima omogućila scenarij identičan onome iz bajke o Ivici i Marici. Naime, sve čokoljupce će obradovati vijest da od 19.rujna na booking.com mogu rezervirati tradicionalnu kuću koja je u potpunosti izrađena od čokolade.

hrana nsl

Ukoliko pri razmišljanju o destinaciji koju želite posjetiti veliku važnost pridajete i lokalnoj kuhinji, onda ste na pravoj adresi.