hrvatska wethepeople nsl

 

Ukoliko još uvijek razmišljate o destinaciji na kojoj ćete provesti godišnji odmor, izdvojili smo par prijedloga koji se također mogu upisati na vašu listu želja. Riječ je o zemljama koje dodatno dobivaju na popularnosti i koje će tek postati omiljena meta svih it cura i redovit gost na društvenim mrežama influencerica. Obzirom da je Pinterest prvi korak svih od nas kada smo u potrazi za inspiracijom što odjenuti, kako urediti dom, personalizirati zabavu ili organizirati vjenčanje, putovanja su također domena u kojoj je Pinterest naša omiljena lokacija. Na ovoj popularnoj platformi u ovoj godini je par lokacija dobilo znatno veći broj pretraživanja...

bahami plaza

 

Pješčane plaže koje prizivaju na lagodan život, koraljni grebeni, tirkizno more i bogat sadržaj čine Bahame idealnom destinacijom za odmor. Ovaj arhipelag uz to ima i preko 300 sunčanih dana u godini, dok je prosječna dnevna temperatura 27 Celzijusa. Osim toga, ono što Bahame čini dodatno atraktivnim svakako je i bogati noćni život i luksuzni hoteli, a teško ćete odoljeti i ovoj ružičastoj plaži koja izgleda poput ostvarenja snova.

 positano naslovna

 

Amalfi rivijera - carstvo limuna, strmih ulica, vinograda, limončela, raznobojne keramike i neodoljivih plaža, redovito se upisuje na listu destinacija koje biste svakako trebali posjetiti. A Positano, ribarski grad s vjerujemo, najfotogeničnijim lokacijama na tom području zauzima posebno mjesto na 'to travel' listi mnogih od nas.

daryllcs

 

Nakon što pregledate fotografije ovog sjajnog zabavnog parka koji na kreativan način spaja odmor, zabavu i rekreaciju, imat ćete dojam kao da su se vaši omiljeni #travel, #unicorn i #summer favoriti zajedno spojili na jednom mjestu.

plaza torba

Na samu pomisao da se na našem današnjem rasporedu nalazi odlazak na more, na našem licu se nacrta veliki osmijeh. Rano buđenje i put prema moru je savršen vikend scenarij. Baš kao i zauzimanje najljepšeg mjesta pod palmom ili vazdazelenim drvećem, uz knjigu, pljuskanje morskih valova i tračke sunca koje se provlači među granama. No, kako biste bili sigurni da je vaše uživanje potpuno, postoji par stvari koje biste trebali imati sa sobom u torbi ukoliko na more putujete na jedan dan. Od sitnica koje će zaštititi i nahraniti vašu kožu do zabavnog štiva i dodataka koji će vas zabaviti u hladu, mi smo ih pobrojali u nastavku. Nosite li i vi sve ove stvari uvijek sa sobom?

plaze naslovna fotoekorna.net

 

Jadranske plaže već su odavno redovit gost lista najljepših plaža u Europi koje kreira uredništvo svjetskih uglednih magazina. Time su samo još jedanput potvrdili da za pronalazak savršene morske oaze i mjesta za odmor ne trebate putovati dalje od jadranske obale koja krije prekrasne bisere. Čisto i bistro more, brojne uvale, grebeni koji skrivaju neodoljive pješčane plaže, otoci koji vas mame i prekrasnom prirodom, samo su neki od razloga zašto mnogi kao destinaciju savršenog ljetnog putovanja biraju upravo Jadran. Zbog toga smo krenuli na virtualnu šetnju obalom i izdvojili neke od najljepših plaža koje biste svakako trebali posjetiti ovog ljeta.

svjetionik naslovna

 

Ukoliko ovog ljeta želite provesti romantičan odmor daleko od gradske buke, uživati u morskom plavetnilu, suncu i bajkovitom pogledu na otvoreno more, onda se ideja o rezervaciji svjetionika na nekim od neodoljivih lokacija diljem Jadrana čini kao itekako pametna ideja. Većina njih podrazumijeva i velike terase na kojima se možete sunčati, čitati i uživati u omiljenom piću, privatne plaže na kojima bezbrižno možete upijati vitamin D, kao i pripremiti sjajnu zabavu za svoje najbliže. Sezona godišnjih odmora se bliži, te smo zbog toga izdvojili kratku listu nekih od sjajnih svjetionika diljem Jadrana u kojima možete provesti ljetne dane.

putovanje naslovna

Ukoliko ste se i sami našli kao dio scenarija u kojem ste dio dana proveli spremajući se, a onda uvidjeli da ste izdvojili previše odjeće koja ne stane u kovčeg, a ni ne stižete ju svu odjenuti tijekom putovanja, to je prvi znak da je vrijeme da krenete s detaljnom organizacijom vaše liste za putovanje. Kako se ovaj nimalo zabavan prijestup više ne bi ponovio, donosimo listu koja će vam poslužiti kao pravi školski šalabahter za svako kraće naredno putovanje.

putovanja naslovna

Sigurno da je privjesak u obliku tornja u Pisi odličan privjesak i naravno da ćemo rado na hladnjaku držati magnet sa tlocrtom Londona, na polici sombrero iz Meksika ili u bočici pijesak sa plaža u Dubaiju, ali morate se složiti s nama kada kažemo da su fotografije najdugovječnija uspomena sa putovanja. Odmah nakon našeg sjećanja na putovanje i osjećaja koje smo imali za vrijeme naše male #travelbug avanture.

vikendaktivnosti naslovna

S dolaskom proljeća, ulice grada uvijek dobiju dodatnu toplu notu i šarm kojem teško odolimo. Najbolju nagradu za takav prekrasan dan možemo nadoknaditi svom gradu jedino ako se s njim družimo iz dana u dan. Pošto nam to naravno poslovne obveze radnim danima ne dopuštaju, bar ne u onim satima dok je sunce još uvijek na vidiku, ovog vikenda svakako protegnite noge i zaljubite se u grad u kojem živite. Ako ste se pitali kako ga doživjeti onako kako ga turisti znaju, bilo sjedeći ili hodajući/vozeći se, imamo par prijedloga koji vas neće koštati ništa osim par odličnih Instagramskih trenutaka, a dobit ćete pun paket uspomena. Pratite nas do daljnjih uputa u nastavku.