spavacasoba nsl

 


Spavaća soba jedna je od prostorija u domu koja nipošto ne bi trebala stvarati dojam zatrpanosti. Uz opuštajuće i smirujuće boje namještaja i decora, prostor bi trebao osvijetljen, lišen elektroničkih uređaja, te biti popraćen detaljima koji će vizualno, ali i putem mirisa utjecati na vaše raspoloženje i stvoriti zonu ugode. Ugodnu atmosferu u sobi potaknut će nježne nijanse žute, plave ili zelene, dok će neutralni tonovi dati sjaj prostoru i pomoći vam da lakše zaspete.


Pri uređenju spavaće sobe, pokušajte već pri samom tlocrtnom rasporedu sobe krevet postaviti tako da uzglavlje kreveta ide uza zid, a da se s njegove bočne strane nalaze vrata i prozor. To će krevet učiniti centralnim djelom sobe, ali i stvoriti harmoniju. Pripazite i da vaš noćni ormarić ne bude prepun stvari. Uz lampu koja će vam pomoći u kontroli svjetlosti, na njega dodajte zdjelicu u koju ćete pospremiti nakit i beauty sitnice koje koristite prije spavanja. Ostale stvari držite uredno u ladicama.

Neka detalji u vašoj sobi pričaju vašu priču – fotografija, suvenir s putovanja ili lampa u industrijskom stilu dat će personaliziranu notu uređenju.
Kako biste prizvali sjećanja, spavaću sobu obogatite i mirisnim svijećama koje će dati i romantičnu notu interijeru… Za dodatnu inspiraciju, posudite neku od jednadžbi sa ovih fotografija.

Članci koje smo odabrali za vas