mateahalilovic uredenjedoma-balkon 


Hygge kutak, relax zona, mjesto za druženje – sve su ovo epiteti koji se vežu uz cvijećem ukrašene, lampicama upotpunjene i s cozy detaljima ukrašene ljetne inačice naših balkona. Postoji neki posebni šarm u druženjima na balkonima u ljetnim danima – svjež zrak, neodoljivi home decor detalji te zelenilo koje nas okružuje instant nas opuštaju i kreiraju malu zonu ugode.

On nam pomaže da uživamo u toplini sunčevih zraka, zelenilu i nešto višim temperaturama bez da napustimo naš dom. Zbog toga pazimo da je naš balkon prostor koji je lijep, ugodan i funkcionalan. Upravo se ovim imperativima vodila i blogerica Matea Halilović koja je na svom blogu detaljno pojasnila proces preuređenja svog balkona. Matea je velika zaljubljenica u fotografiju, što možete vidjeti i na njenom Instagram profilu, a kroz svoj blog redovito čitatelje vodi kroz DIY projekte, preuređenja doma te recepte koje isprobava.

 201804147336838054763596301


Matein trik koji nam se itekako dopadao vezan je uz 'sakrivanje' klima uređaja na našem balkonu. Naime, ukoliko na vašem balkonu imate vanjsku jedinicu klima uređaja, jednostavno ga prekrijte paletama koje možete dodatno ukrasiti cvijećem.

Klupice s ogradom poslužiti će kao odlična zaštita od znatiželjnih pogleda vaših susjeda, mjesto na kojem ćete dodati još malo cvijeća i lampica(za potpuni hygge ugođaj), a uz začinsko bilje, simpatične natpise i mjesto za odmor, dobit ćete novu omiljenu prostoriju u vašem domu.
Još par inspirativnih fotografija Mateine relax zone donosimo u nastavku.

 

Foto via littlethingsbymatea.wordpress.com

Članci koje smo odabrali za vas