posteljina naslovna

 

Na našoj novogodišnjoj listi svakako se nalazi organizacija poslovnih i privatnih obaveza, više brige o zdravlju i prehrani, manje stresa, ali naravno i bolja organizacija i pospremanje doma. Zato smo odlučili poraditi na pretrpanim ladicama, nedovoljno iskorištenim ormarićima, stvarima koje se u neorganiziranosti učestalo gube te pametno organizirati posteljinu, ručnike i deke u domu. Za što organiziraniju 2018., par trikova donosimo u nastavku.

#1 Korak: Sortiranje i odabir najljepših modela

Posteljine koje su oštećene, dugotrajno umrljane ili ih niste nikada koristili, izbacite ili darujte. Najveći problem u organizaciji posteljine je upravo to što je ima previše, a kada se riješite nepotrebnih komada, lakše ćete njome upravljati, slagati ju i organizirati.

#2 Korak: Iskoristite prazne police

Mislimo na košare, pregrade, zidne police. Uz pomoć njih izbjeći ćete kaos te će učiniti sve estetski ljepšim.

#3 Korak: Oslonite se na kartice

Kad kažemo kartice mislimo na one sa imenima. Neka u jednoj košari bude posteljina za jedan krevet, a druga za drugog stanara vašeg toplog, odsad puno organiziranijeg doma. Na svaku dodajte različitu oznaku. Uostalom, ukoliko sve označite i oni će lakše doći do svoje posteljine i neće učestalo tražiti vašu pomoć u odabiru.

#4 Korak: Usavršite umjetnost slaganja

Većina problema u organiziranju posteljine nastane jer dosta ljudi ne zna složiti svoju posteljinu. Ne postoje stroga pravila, ali nastojite ih složiti tako da se skliski materijali ne kližu i ne urušavaju  u trenutku kada otvorite ormarić, a ručnike složite prema veličini police na kojoj se nalaze.

#5 Korak: Neka i posteljina ima svoju hijerarhiju na policama

Na najveće i najniže police pokušajte staviti stvari koje zauzimaju najviše prostora, dok za manje police rezervirajte manje ručnike, posteljine od skliskih materijala i slično.

 

posteljina2

 

#6 Korak: Uvijek isti dan u tjednu mijenjate vašu posteljinu

Recimo to ovako, ukoliko nemate određen dan kad čistite i perete vaše plahte, ubrzo ćete se ponovo sresti sa kaosom s početka članka. Poanta, kreirajte ritual i naviku.

Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas