takostudio ceramics


Tatjana Kovačević-Vidović je kroz svoju školu keramike i grnčarstva potaknula mnoge da se zaljube u čari oblikovanja gline i izradu predmeta od gline. Kroz brand TAKOceramics motivirala nas je da našu kuhinju obogatimo zanimljivim posuđem iza kojeg se krije mnogo predanog rada i ljubavi. Njen brand osnovan je prije sedam godina i od tada se uz njega vežu pridjevi spontano, funkcionalno, prirodno. O nastanku TAKOCeramics, novim linijama te školi keramike, razgovarali smo s ovom kreativnom umjetnicom.

001 naslovna

 


Baviti se interijerima i dizajnom danas, znači biti prilično ovisan o tehnologiji: mobitel, laptop i hrpa aplikacija...Unatrag nekoliko godina to je značilo nositi hrpu papira, fotografija i uzoraka. Daleko od toga da danas svaki ozbiljan posao i dalje ne počinje s hrpom papira i olovaka, ali pomoć moderne tehnologije ne treba zanemariti.

interijer naslovna


Istinski smo pobornici mišljenja da se dizajn našeg interijera može mijenjati iz dana u dan i da od postojećeg ukrasa ili komada namještaja uvijek možemo kreirati nešto novo. Oduzimanjem jedne sitnice ili dodavanjem druge možete iznova mijenjati izgled vašeg doma sve do onog trenutka kada doslovce obožavate svaki kutak u svoja četiri zida.

kamin naslovna

Oduvijek je ognjište bilo mjesto okupljanja cijele obitelji. Smirujući učinak zvuka gorenja vatre i toplina koja se širi cijelom prostorijom glavni su razlog zašto uz epitet 'cozy' često vežemo upravo kamin.

pastelnesofe nsl


Ukoliko već neko vrijeme 'kuhate' ideje za redizajn vašeg dnevnog boravka i u potrazi ste za trendovima i artiklima koji će mu dodati dinamičnost, svježinu i dodatno naglasiti prostor? Onda je odgovor na vaše želje upravo pastelna sofa koja unosi dozu romantike i topline u svaki interijer.

osalamps 

 

Brand Osa lamps nastao je u Sarajevu, a osim kao arhitektonski, svoj studio opisuju i kao istraživački te dizajnerski, budući da su usredotočeni na proizvodnju visoko kvalitetnih, jedinstvenih i ručno izrađenih svjetiljki. Plod su kreativnosti dvoje arhitekata - Zulejhe Zatrić i Asmira Šabića, a svoju viziju estetike su pokazali kroz ove lampe zanimljivih oblika koje nastaju od recikliranih materijala.

lusteri boho

Iako su raskošni i upečatljivi lusteri na neko vrijeme stavljeni u drugi plan kada je u pitanju uređenje interijera, ove sezone ponovno dobivaju na važnosti i postaju centar svake prostorije u domu. Naime, upravo oni postaju alat dodavanje dodatne topline i šarma u prostor, a obzirom da su popularizirani modeli zanimljivih oblika, postaju svojevrsno umjetničko djelo u prostoru.

kujinja naslovna

I iako se uvijek iznova zaljubimo u prekrasne motive na šalicama za kavu, pastelne nijanse na tanjurima i posuđe u bakrenoj nijansi, važno je prvenstveno kuhinju opremiti onim pomagalima koji pripremu i najjednostavnijih jela čine lakšima. Jednom kad kuhinju opremite bazičnim pomagalima, moći ćete polagano raditi nadogradnju vaše kolekcije te stvarati zavidnu kolekciju posuđa i alata koje ćete jedva čekati pokazati na obiteljskom stolu. No, krenimo od početka.

salice naslovna

Jedan od najvažnijih trenutaka u danu, za sve strastvene kavoljupce, svakako je prvi gutljaj kave ujutro. A ako ga ispijamo iz preslatke šalice, cijelo zadovoljstvo postaje znatno ljepše. Šalice zanimljivog dizajna postale su neizostavan dio gotovo svake moderne kuhinje, rado ih poklanjamo sami sebi, ali i drugima. Odlična su i ideja za poklon za Valentinovo, budući da će imati sentimentalnu, korisnu i praktičnu notu.

primark naslovna

 

Neodoljiv osjećaj sklupčavanja u toplu dekicu i jastuk jedna je od najčešćih definicija zimskog hyggea. Naravno, u cijelu priču su uključeni topla čokolada, mirisne svijeće i društvo najmilijih.