01

Francuskinje su nam uvijek odličan izvor inspiracije. Dopada nam se način na koji se brinu o svojoj koži, njihova beauty rutina, način stiliziranja kose, prehrambene navike, ali i garderoba. Nerijetko nas inspiriraju i svojim stilskim umijećem kada je u pitanju uređenje doma. Ukoliko se i vi pitate kako vašem domu možete dati pariški chic, ovo su trikove koje možete primijeniti.

londonkidom nsl

Da malo pažljivog planiranja uistinu može učiniti puno toga, najbolje pokazuje ova kuća na dva kata koja je široka svega 3 metra. Pregledavajući interijer kuće, vidjet ćete da je svaki centimentar stana uređen s puno pažnje i pozornosti. U prizemlju se nalazi kuhinja i vrata koja vode do vanjskog vrta.

interijeri knjiznice 1

Ukoliko želite sve svoje knjige pospremiti na jedno mjesto, a uz to domu dati klasičan prizvuk, onda je vrijeme da se vratite osnovama i jedan kutak vaše oaze mira pretvorite u kućnu biblioteku.


LandscapestudioAvliYa  09
Landscape studio AvliYa nastao je prije četiri godine, a njegova prvotna uloga bila je promoviranje pejzažne arhitekture kroz različita kreativna rješenja u interijerima i eksterijerima.

trendovi decor01

I dok je godina iza nas bila u znaku pastelnih nijansi, skandinavskog dizajna, upečatljivih ilustracija na zidu i namještaja u svijetlim tonovima, ova godina donosi bezbroj noviteta. Svježinu je u svijet interijera donijela nova it boja godine – zelena, bijelu boju je zamijenila crna, kopar je zamijenjen bronzom, a kuhinja postaja središte svih događanja u domu.

minimalizam-interijer-nsl

Formula koju ćete najčešće vidjeti u svakom skandinavskom domu svakako je kombinacija hladne sive i bijele, uz naglasak na funkcionalnost svakog komada namještaja ili ukrasa za dom. Uređenje prostora se bazira na otvorenosti prostora i protoku svjetlosti, kao i komadima namještaja izrađenih od kvalitetnih materijala.

ikea dom naslovnaZanimljive lampe, kreativni radni stolovi ili moderno uređena kuhinja - inspiraciji o uređenju doma kroz fotografije posuđene s društvenih mreža nikada nema kraja. Ipak, kako se ne zaljubiti u skandinavski dizajn, drvene stolice, zanimljive naslonjače, asimetrične lampe...? 

sehara-galerija-naslovna
Na adresi Veliki Mudželeti 11, Baščaršija u Sarajevu, smjestila se galerija Sehara, koja je osnovana 2012.godine, sa željom da radovi slikara Seada Čerkeza budu dostupni svima.

drvoredaktura naslovna

Drvoredaktura je mala radionica koja se bavi dizajnom i redizajnom namještaja i mjesto je ispunjeno radom, ali prije svega ljubavlju, kreativnošću i predanošću. U njoj nastaju male i velike stvari koje imaju ulogu uljepšati vaš životni prostor čineći ga bogatijim, ljepšim i udobnijim. Drvoredaktura je mali kreativni tim koji prije svega voli to što radi. 

starbucks artisan 07

Tvornica Artisan nastala je iz tradicionalne stolarije Ćostović koja je u nju pretočila svu svoju ljubav prema drvetu i 50 godina iskustva u njegovoj obradi. Ono što ih čini posebnim i prepoznatljivim upravo je inzistiranje na ručnom, artisanskom radu.