LandscapestudioAvliYa  09
Landscape studio AvliYa nastao je prije četiri godine, a njegova prvotna uloga bila je promoviranje pejzažne arhitekture kroz različita kreativna rješenja u interijerima i eksterijerima.

trendovi decor01

I dok je godina iza nas bila u znaku pastelnih nijansi, skandinavskog dizajna, upečatljivih ilustracija na zidu i namještaja u svijetlim tonovima, ova godina donosi bezbroj noviteta. Svježinu je u svijet interijera donijela nova it boja godine – zelena, bijelu boju je zamijenila crna, kopar je zamijenjen bronzom, a kuhinja postaja središte svih događanja u domu.

minimalizam-interijer-nsl

Formula koju ćete najčešće vidjeti u svakom skandinavskom domu svakako je kombinacija hladne sive i bijele, uz naglasak na funkcionalnost svakog komada namještaja ili ukrasa za dom. Uređenje prostora se bazira na otvorenosti prostora i protoku svjetlosti, kao i komadima namještaja izrađenih od kvalitetnih materijala.

ikea dom naslovnaZanimljive lampe, kreativni radni stolovi ili moderno uređena kuhinja - inspiraciji o uređenju doma kroz fotografije posuđene s društvenih mreža nikada nema kraja. Ipak, kako se ne zaljubiti u skandinavski dizajn, drvene stolice, zanimljive naslonjače, asimetrične lampe...? 

sehara-galerija-naslovna
Na adresi Veliki Mudželeti 11, Baščaršija u Sarajevu, smjestila se galerija Sehara, koja je osnovana 2012.godine, sa željom da radovi slikara Seada Čerkeza budu dostupni svima.

drvoredaktura naslovna

Drvoredaktura je mala radionica koja se bavi dizajnom i redizajnom namještaja i mjesto je ispunjeno radom, ali prije svega ljubavlju, kreativnošću i predanošću. U njoj nastaju male i velike stvari koje imaju ulogu uljepšati vaš životni prostor čineći ga bogatijim, ljepšim i udobnijim. Drvoredaktura je mali kreativni tim koji prije svega voli to što radi. 

starbucks artisan 07

Tvornica Artisan nastala je iz tradicionalne stolarije Ćostović koja je u nju pretočila svu svoju ljubav prema drvetu i 50 godina iskustva u njegovoj obradi. Ono što ih čini posebnim i prepoznatljivim upravo je inzistiranje na ručnom, artisanskom radu.

 001

Siječanj je iza nas. Bura, sunce, snijeg, smog. Vjerujem da je većina već odustala od novogodišnjih odluka? Kako god, u nastavku je mini vodič kroz idućih 11 mjeseci, dakle do kraja godine. Plan nije strog: radi se o savjetima i preporukama kojima iz mjeseca u mjesec možete unijeti nešto novo u interijer. Neki savjeti zahtjevaju zagrtanje rukava i diy tehniku, dok neki drugi nisu tako strašni. :)

gazzda nsl

Bh.kompanija Gazzda osnovana je 2013.godine i od tada njihovi proizvodi postaju dio vizije o toplom i moderno uređenom domu brojnih obitelji diljem Europe. S velikim brojem osvojenih nagrada na uglednim sajmovima, učinili su da svaki novi proizvod iz njihove tvornice nestrpljivo iščekujemo.
Budući da je dom posebno i važno mjesto, kako sami kažu, žele stvarati namještaj koji će vam stvoriti osjećaj leptirića u stomaku kada razmišljate o njemu i uz koji možete sanjariti i biti sretni.

AirBnB Greenery-059

Greenery je boja koju je Pantone ove godine naveo kao nijansu koja će se uvući u našu garderobu, domove i svakodnevnicu, a simbolizira novi početak i povratak prirodi. Upravo je filozofija koju nosi ova nijansa zelene poslužila kao inspiracija za suradnju između insituta Pantone i Airbnba.
Smješten je u Clerkenwellu, u Londonu, nedavno je renoviran i dvotetažni je.