voda nsl

Za neke od naših najvažnijih svakodnevnih funkcija u organizmu je ključan unos dovoljno tekućine, no nekako se ova aktivnost uvijek uspije naći na posljednjem mjestu TO-DO liste u veoma užurbanom rasporedu. Osjećaj dehidriranosti tako postaje česta pojava koja nam stvara iznenadne nesnosne glavobolje ili vrtoglavice na radnom mjestu kao i neobičan osjećaj gladi iako smo se upravo vratili s ručka. Znajući i da se nedostatak vode može tako brzo odraziti na zdravlje naše kože, vrijeme je da se napokon potrudimo popiti svojih 7 čaša vode dnevno. S dolaskom toplijih dana i uz visoke temperature, naša omiljena boca vode svakako treba biti svakodnevna postava unutrašnjosti omiljene torbe,a kako unošenje dovoljne količine vode učiniti zabavnim, jednostavnim i takvim da se ne osjećate kao da obavljate naporan zadatak, otkrijte kroz sljedeće trikove.

#1 Pijte vodu odmah ujutro

Navečer prije spavanja na stolić pokraj svog kreveta ostavite za sebe čašu vode. Čim se ujutro probudite i rastegnete, posegnite za vodom i dajte svom tijelu ono što mu najviše treba ujutro, a to je hidratizacija nakon cijele noći sna.

#2 Potražite bocu za vodu koju ćete obožavati

Toliko ju trebate voljeti i toliko vam se treba sviđati da ju želite nositi svuda sa sobom. Na taj način dok šećete, trčite, hodate ili se vozite, možete otpiti još koji gutljaj koji inače ne biste.

#3 Držite vodu kraj sebe

Bilo da radite za laptopom, putujete vlakom, sjedite u parku ili ste sa društvom, neka vaša omiljena boca bude uz vas. Na taj način ćete svaki put kada pomislite na vodu – piti vodu, jer je tu kraj vas.more water tips and tricks (2)


#4 Popijte čašu vode nakon svakog posjeta toaletu

Na ovaj način ćete nadoknaditi taj nedostatak tekućine i dobiti potrebnu hidrataciju.

#5 Prije svakog jela popijte čašu vode

Osim što će vam to pokazati da možda niste bili toliko gladni (nego žedni), na ovaj način ćete vodu piti u jednakim intervalima kroz dan.

#6 Pratite koliko vode unosite kroz dan

Digitalno preko aplikacije ili na papiru.

#7 Postavite alarm

Svakih sat vremena na svom mobitelu postavite alarm koji će vas podsjetiti na par gutljaja koje biste inače možda preskočili.

#8 U svoj organizam unosite više namirnica sa većim postotkom vode

Brojno voće i povrće sadrži veliki postotak vode.

#9 Povežite naviku ispijanja vode uz druge aktivnosti

Postavite si zadatak - definirajte što radite često tokom dana i svaki put kada to radite, popijte gutljaj vode. Ako se bavite društvenim mrežama, svaki put kad nešto objavite, popijte gutljaj vode, a ako se tokom dana volite odmarati uz igru ili čitanje – to su idealni trenutci za ispijanje vode.

Foto: pinterest.com

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica parfem

insta nsl