rawfoodism nsl

Sve više vremena posvećujemo probavanju i pripremi zdravih, osvježavajućih i ukusnih kolača, koji ne zahtijevaju pećnicu te za čiju će nam pripremu trebati tek par supernamirnica. Upravo su i kolači i torte koje nastaju u Mima's vegan bakery sjajan pokazatelj da raw vegan slastice mogu izgledati lijepo i uz to biti prava poslastica.

Merima Omerašević priprema zdrave, kreativne i koloritne raw vegan kolače i torte koje sjajno oslikavaju i njen karakter.
Kada smo ju pitali gdje pronalazi inspiraciju za pripremu slastica, odgovorila nam je:
„Na početku je to bio internet te neki poznati raw food kuhari, pa i jedna nama bliska kuharica iz regiona, čije slastice i dan danas volim napraviti, mada sada već nakon više od tri godine u ovoj ishrani i sama smišljam kombinacije ovisno o ukusu koji preferiram.“

 

rawfoodism4

Foto: Maja Topčagić


Nismo mogli odoljeti da ju ne pitamo i koji je njen omiljeni recept:
„Uglavnom nešto čokoladno, brzo i jednostavno i tko god je probao, bio je oduševljen - avocado choco mousse.
Za pripremu će biti potreban 1 avokado, 1/4 šolje kakaa, ¼ šolje agavinog sirupa ili nekog drugog zaslađivača, 1/4 šolje nekog biljnog mlijeka i 1 kašikica vanilije. Sve skupa izblendati - et voilà.“
Čokoladnim raw slasticama vjeruje i kada želi pripremiti kolač koji će oduševiti njene goste, te su upravo one i najpopularnije među njenim klijentima. Na naš upit koliko je raw, vegan & gluten free prehrana popularna među bh.građanima, komentirala je da se polako podiže svijet i o ovom tipu prehrane, jer se sve više ljudi informira o njoj. Merima nam je otkrila i da se u njene planove za budućnost ubraja i vlastiti vegan cafe. Jedva čekamo!

rawfoodism2
Foto: Maja Topčagić

rawfoodism5

Foto: Maja Topčagić

Merimine ukusne slastice možete pogledati i naručiti na njenom Facebook i Instagram profilu.

rawfoodism7

 

Članci koje smo odabrali za vas