krofne nsl

Da, dogodilo se, umjesto da nazdravljate čašama s visokim stalkom, u Proseccu možete uživati kroz omiljeni američki desert. Naime, u sklopu nacionalnog Prosecco dana koji smo slavili 13.8. Ruffino Wines je uspostavio suradnju sa 'The Doughnut Project' i stvorio ovu fantaziju svakog ljubitelja vina.

slasticarne sarajevo slastice slasticarnica modamo

Ljeto u našem rječniku znači obavezno zabavni dan završiti sa omiljenom slatkom poslasticom. A ako se ovaj vikend nađete u Sarajevu, imamo super prijedloge za vas. Na svakom uglu ovoga grada dočekati će vas slatki i zanimljivi kupovi sa instalacijama od još slađih dodataka, čokoladni grijesi servirani na tanjurima sa smiješnim natpisima ali i originalna osvježavajuća pića koja će vas nakon vrućeg ljetnog dana vratiti u život. Sve to uz neizbježan pogled na zgrade Sarajeva dok sjedite u živopisnom interijeru.

parizanke kuhanje 1


One su čak i kuhanje i pripremu jela tako dobro usavršile, da njihova kuhinja ima par bazičnih namirnica uz pomoć kojih kreiraju ukusna jela. Glavno pravilo je da je jelo pripremljeno s maslacem i od svježih namirnica. Baza njihovog hladnjaka uvijek izgleda isto, jela poslužuju u manjim porcijama i istinski uživaju u svakom zalogaju. Koji je 'je ne sais quoi' faktor njihove kuhinje i bez kojih namirnica ne mogu zamisliti poslijepodnevno ispijanje vina na balkonu ili nedjeljni doručak u krevetu, saznajte u nastavku.

laudree sladoled


U svijetu slastičarstva, Ladurée zauzima važno mjesto. On je glavni krivac zašto poželimo reći 'mljac' nakon samo jednog pogleda na njihove neodoljive pastelne macaronse  zabavnih okusa. Ipak, svaki dan se proda preko 15 000 macaronsa u svijetu, tako da još dosta sladokusaca dijeli našu malu slatku zaljubljenost.

sol nsl

Sol u našoj prehrani, ali i u beauty rutini nosi brojne prednosti. Naravno, i dalje ju ne možete koristiti previše u svojim jelima, te trebate ju kontrolirano konzumirati, ali bit će vam sigurno draga kada pročitate sve zdravstvene prednosti koje sa sobom nosi ovaj začin.

zdravirecepti vecera

Kasne večere koja su česta pojava u ljetnim mjesecima kao i nezdrava prehrana mogu vam dosta nauditi što se tiče vaše pokretnosti i vitalnosti te općenito preživljavanja svakodnevnih visokih temperatura. Kako bismo to izbjegli i vašim nepcima dali doživljaj kakav i zaslužuju potražili smo na foodie blogu recepte koji nisu ništa van riječi zdravi, veoma su ukusni i savršeno se snalaze unutar feed okvira vašeg Instagram profila.

americkepalacinke recept

Što bolje kaže nedjelja od ukusnih palačinki koje mirišu iz kuhinje, servirane uz sezonsko voće iz vrta i sladoled?

avokado cokolada 1Vjerujemo da ste se dosada gotovo svi upoznali i čitali o jednoj od najzdravijih namirnica i nutritivno jednoj od najbogatijih tropskih voćki. Popularnost joj je dala činjenica da je triput bogatija kalijem i magnezijem od banane, izvor je željeza, bakra i fosfora, a snažan je i antioksidans te sprečava simptome starenja. Avokado je postao dio naših doručaka, ručka, užina, večer,a ova iznimno zdrava namirnica sada dolazi i u slatkom izdanju.

 

sladoled voce

Na visokim temperaturama, ledeni deserti nam se čine kao najbolji mogući način osvježenja. Sladoledi spravljeni u vašoj kuhinji mogu biti prave zdrave kuglice energije, koje će biti jako ljubazne prema vašoj liniji, a s druge strane, cijelu će obitelji razveseliti odličnim okusima koje pruža njegova konzumacija.

muffinsWEB


Fress je koncept koji u vremenu ubranog načina življenja približava koncept kuhanja zdrave hrane svima onima koji su dosada mislili da nemaju vremena za to. Naime, osim što kroz svoj shop omogućili dostavu svježe, domaće, organske hrane na vašu kućnu adresu, ponudili su i zdrave recepte nastale uz pomoć vrhunskih kuhara i nutricionista koji pokazuju kako njihove svježe i ukusne namirnice pripremiti na jednostavan način. Na taj način motiviraju nas da koristimo resurse i namirnice koje su nam davale i naše mame i bake, a koji su iznimno zdravi i organski proizvedeni.