ritter unicorn


Popularna tvornica čokolade koja postoji još od 1912., odlučila je dodatno začiniti ovaj mjesec svim ljubiteljima ove slatke namirnice, te predstaviti unicorn čokoladu. I iako smo mislili da je ružičasta čokolada vijest koja će obilježiti kraj godine, ova magična čokoladica također je vrijedna naše pažnje.

banjalukagastronsl

Ako vas jednog dana autobus, osobno auto ili pak bicikl dovedu do drugog grada po veličini u Bosni i Hercegovini – Banja Luke, sigurno ćete htjeti znati gdje popiti najljepšu kavu, koje cafee će vaš Instagram obožavati i gdje običnu šetnju pretvoriti u brunch sastanak sa vašim prijateljicama. Također, željeti ćete znati u kojem restoranu večerati sa svojim partnerom uz live glazbu i gdje potražiti najukusniji doručak uz espresso. Poželjeti ćete i koktel na terasi i čašu crnog vina pod svjetlom kristalića lustera kao i kuglu sladoleda u kornetu.

kuhano vino recept nsl

Skoro, ako ne i u potpunosti smo sigurni da negdje u rječniku u opis jeseni ulazi i riječ kuhano vino. Zašto? Pa misterija ne mora biti riješena kako bismo se i mi iskušali u pravljenju domaćeg kuhanog vina koji će ispuniti kuću mirisom, a društvo smijehom.

naslovnafotografija zagreb slasticarnica

 

Prije kojih desetak i više godina, na samu pomisao da ću provesti ljeto u gradskoj pustoši i na vrućem užarenom asfaltu, dok svi drugi uživaju u ljetnim blagodatima na obali, najblaže rečeno, bih se užasnula. Danas, taj isti grad ljeti nudi pregršt zanimljivih sadržaja, aktivnosti i najvažnije od svega, vrvi od mnoštva turista već od ranih proljetnih mjeseci, te postaje top odredište i destinacija koju jednostavno rečeno i vi morate istražiti.

danikitchen 3

 

Kada male spretne ruke postanu dio pripremanja obroka za cijelu obitelj, nastaje zabavna i edukativna avantura koja nosi uspomene na zajedničke trenutke te budi dozu odvažnosti kroz koju djeca upoznaju i kušaju različite okuse te ih dodaju na svoj meni.

slatkis brzapriprema-voceee

Znate onaj osjećaj kada dobijete poziv poslijepodne:'Zdravo, stižemo večeras, nismo se odavno vidjeli.' vašeg dragog prijatelja, a vi stižete doma skoro tik pred njihov dolazak? I iako ih želite iznenaditi sa slatkišem, nekako vam to u tako malo vremena ne ide od ruke. Mi smo se pripremili za te situacije uz ovaj superukusni, superlagani i superjednostavan recept koji od vas zahtjeva minimalan trud.

vecere naslovna

Kupnja gotovog obroka u lokalu iz ulice ne može se usporediti sa uprljanom pregačom koja liči na likovno djelo, kušanjem hrane ravno iz wok tave i serviranjem u tanjuru kojeg ste kupili upravo za prilike kada kuhate svoje obroke.

pinknaslovna

O da! Najzanimljivije od svega – ova čokolada je prirodno ružičasta, te u sebi nema nikakva dodatna bojila. Naime, kompanija Barry Callebaut je tijekom proučavanja zrna iz Obale Bjelokosti, Ekvadora i Brazila otkrila da zrna Ruby kakaa prirodno imaju ovaj ružičasti pigment. Tako je i nastala Ruby, četvrta vrsta čokolade, koju je kompanija Barry Callebaut tako nazvala na osnovu vrste kakaa iz kojeg se dobiva.

sladoled keste

Baš kada ste pomislili da je vrijeme da sladoled rezervirate za iduće ljeto, stiže osvježavajuća slastica u jesenskom obliku. Kestenje, osim što je odličnog okusa, pogotovo kada ga dobijete od ljubazne tete kada idete u šetnju sa svojim najdražima na trgu, u zamrznutom izdanju kesten pire je pravo zadovoljstvo za sladokusce. To dokazuje i iznimno ukusan recept kuharice Nigella koji smo morali zapisati u svoju knjigu s receptima te podijeliti s vama. Nakon ovoga nećete se ni zamarati dohvatiti zdjelice, nego ćete svoj slatki sladoledni kesten pire jesti direktno iz posude. Uživajte.

ajvar naslovna

Ovaj vikend savršen je za mali DIY projekt koji će rezultirati iznimno ukusnim roštiljem i jelima s mesom. Riječ je o receptu za ajvar koji će se savršeno uklopiti s vašim blagdanskim menijem, bit će dar od srca svim vašim najbližima... Potrebno je da se oboružate velikim loncem, kuhačom, pregačom i mnoštvom staklenki jer je vrijeme da uprljamo ruke slasnim dodatkom jelu na koji nitko ne ostaje imun. Osim što će vaša cijela kuhinja mirisati na djetinjstvo, vi ćete uživati jer ste napravili nešto sa 'homemade' etiketom. Biti će za prste polizati. Uživajte.


 

danas nosimo1

top prica ensar jesen

insta nsl