la muralla roja vila naslovna

Ako razmišljate o putovanju u Španjolsku i želite nešto drugačiji odmor, onda je ova vila savršeno mjesto za ljenčarenje i punjene baterija. Zvuk valova, vječno sunce i zgrada koja izgledom podsjeća na najljepšu tvrđavu u toplim pastelnim ružičastim i plavim tonovima pretvorit će i vaš odmor u ostvarenje sna. Nazvana je La Muralla Roja, što je španjolski izraz za crveni zid, projekt je arhitekta Ricarda Bofilla Levija i smještena je u španjolskom gradu Calpe. Jednom prilikom je komentirao da arhitektura neće spasiti svijet, ali ga može učiniti nešto boljim. I ovaj projekt to potvrđuje.

07 velika


Sezona odmora lagano počinje... troše se dani starog godišnjeg, planiraju novi. I pretpostavljam da neki destinacije već imate, bilo da se radi o ustaljenom i provjerenom odabiru ili o novoj egzotičnoj destinaciji koju tek planirate istražiti.
Čari ima i jedno i drugo rješenje; odmak od svakodnevnice je zagaraniran, baš kao i prepričavanje i listanje fotografija koje slijedi po povratku u svakodnevne rituale.

lampice nsl

Ovo je doba godine kada bismo najradije svoja predvečerja provodili zamotani iza dvije deke, u društvu čaja i dobre knjige, možda gledajući epizode omiljene serije ili film.

000 naslovna

Trendovi u arhitekturi i dizajnu događaju se strašno brzo - svake godine nam se predstavlja nova „IT boja“, a sa svakim godišnjim dobom stižu novi materijali i originalni uzorci. To nije ništa različito od trendova u modnoj industriji, ali je ipak malo humanije nego npr. u digitalnoj. :) 

Stolica-Elle-–-dizajn-Natasa-Perkovic,-Ms-&-Wood,-Bosna-i-Hercegovina.

Nagrade Zlatni ključ ovogodišnjeg, 54. Beogradskog sajma namještaja dodijeljene su 10.11. na svečanoj ceremoniji u zgradi Jugoslovenske kinoteke. Nagradu Zlatni ključ, najinovativnijim i najuspješnijim izlagačima na 54. Beogradskom sajmu namještaja, dodjeljuje internacionalni žiri kojeg su činili Vojislav Žanetić – predsjednik Guillaume Delvigne, Stefan Krivokapić, Lusi Koldova i Filip Despot. 

pino eksterijer 00

European Hotel Design Awards osnovana je kako bi kroz 13 tematski različitih kategorija slavili izuzetan dizajn, arhitekte i arhitekturu hotela diljem Europe. Naglasak stavlja na kreativnost, inovaciju i izvrsnost u radu. Dodjela nagrada i odabir pobjednika održava se u Londonu, a ove godine u sklopu kategorije za najbolji novoizgrađeni objekt nominiran je i sarajevski hotel Pino Nature koji se nalazi na Trebeviću.

sarajevska kocka suvenir

Sarajevska kocka službeni je suvenir starog grada u Sarajevu, te sadrži pet važnih elemenata - Sahat kulu, sarajevsku katedralu, Begovu džamiju, staru pravoslavnu crkvu i židovsku sinagogu.

pozoriste nsl

Sarajevo Film Festival je međunarodni filmski festival i prava poslastica za sve filmoljupce, koji većinu ceremonije kao i projekcije filmova, koncentrira upravo unutar zgrade Narodnog pozorišta u Sarajevu. Ovaj Festival je još od 1994. godine polako transformirao Sarajevo i oživio filmsku industriju u njemu. Festival je postao i odlična platforma za promociju regionalnih i svjetskih filmova, te mjesto na kojem će se rađati novi uspješni i priznati filmski autori.
Zbog toga, kroz devet dana trajanja festivala, Narodno pozorište postaje epicentar svih događanja.

LifeaccordingtoKawa modamo 3

Na samom ulazu u dubrovačke zidine, na Pločama, nedavno je otvorena trgovina “Life according to Kawa”. Radi se o trgovini koja u prekrasnom ambijentu nudi razne proizvode, nakit, odjeću i modne dodatke, začine, sireve i slatkiše, pa sve do namještaja i ukrasa koji služe za opremanje i dodatno osvježavanje izgleda doma ili poslovnog prostora. Ono što ovu trgovinu izdvaja od ostalih jeste činjenica da su na jednom mjestu okupili najbolje dizajnere i proizvođače iz regije.

02 djelo 1

Bogdana Bogdanovića sam već spominjala, i to uz druga slavna arhitektonska imena koja su kao zaštitni znak imali upečatljive naočale naglašenog geometrijskog oblika. Ovaj puta ga vežem uz, kako ga je sam nazivao „najraskošnije delo svoje graditeljske mladosti“ - Partizansku nekropolu u Mostaru.