nurpekara nsl

„Pšenica + ječam + zob + heljda + spelta… beskonačni niz čije je konačno rješenje skup vrućih i ukusnih peciva, a koja ce za Vas pripremiti Nura – freelance kuharica. Integrišući svoja matematička, kulinarska i fotografska umijeća u ukusne i lijepo aranžirane delicije, Nura ce nastojati da Vas inspiriše kako bi i sami razvili kulinarske vještine.

algorithmic-modeling-cake-dinara-kasko-3-59e84d23d2d17  880


Dinara je ukrajinska arhitektica koja je i velika zaljubljenica u kuhanje. Razvoj novih tehnologija, tečajevi slastičarstva i predano istraživanje u njenoj vlastitoj kuhinji, učinili su je chefom koji stvara neke od najkreativnijih i neobičnih torti i slastica zanimljivih geometrijskih oblika. Izradi slastica pristupa jednako strastveno i predano kao izradi kuće – pravilan oblik, boje, teksture, volumen – sve su ovo glavne karakteristike estetski zanimljive i jaako ukusne slastice.

12089828584 48b2511b67 b

Salate, tjestenine, bruschette, plate, kolači i variva (za koje vaša mama ne bi smjela znati da ste radije birali jesti ovdje), kao i priroda, porukice, boje i mjesta za sjedenje među kojima nećete znati izabrati, čine restoran Avliju sljedećim šarmantnim mjestom za obrok u Sarajevu. Točnije, na adresi Sumbula Avde 2 dočekati će vas retro komadi, viseće lončanice (puno visećih lončanica), jednako toliko drvenog pokućstva i tradicionalnog posuđa.

02

Da, da, odsada možete piti bez imalo grižnje savjesti da ćete proliti kapljice dragocjenog i vama omiljenog pića za vrijeme kupanja. Dvojica braća iz SAD-a koji stoje iza branda SipCaddy kreirali su držač za čaše koji se lijepi za plastiku, keramiku, metal, staklo i ogledalo te vam omogućava da u potpunosti osjetite onaj zen za vrijeme uživanja u vašoj sljedećoj kupki.

organizacijadoma

Više i ptice na grani znaju kako nam je svakodnevnica lakša ako imamo mjesto na kojemu ćemo odlagati kišobrane i svoje papire na radnom stolu, ali što napraviti sa onom hrpom stvari kojoj nikako pronaći mjesto i samo nam stvara nered? Još više nas zanima kako organizirati dom, a da i dalje funkcionira i sve nam je nadohvat ruke? Uz nekoliko detalja, malo vremena provedenog zasukanih rukava i ovih ideja za organizaciju, vaš dom će biti uredan, posložen i toliko organiziran da ćete se i vi uistinu pitati kako ste ranije uspjeli išta pronaći u kući. Savršene police i ormarići u kući za 3, 2, 1...

instagramfeed nsl

U svijetu u kojem su društvene mreže, poput Instagrama, nekima izvor zarade, nekima način na koji promoviraju svoj brand, a drugima pak način na koji se predstavljaju i šire inspiraciju,i mi bismo trebali poraditi na tome kakav dojam ostavljamo kroz ovu sjajnu platfomu. Nedvojbeno na njoj provodimo dosta vremena dnevno, zašto onda ne bismo unutar 15 minuta pokazali da i mi znamo što je shutter, kako se odlično slažu plava i roza, da smo minimalisti sa okom za detalje ili pak živimo hygge svaki dan?

kuglezabor

Blagdanska euforija i odbrojavanje još nije nisu ni počeli, ali mi se nismo mogli zaustaviti i na online adresama smo brzo provjerili s kakvim će se to kuglicama i ukrasima naš bor družiti ove godine. Od onih metalnih, do papirnih, drvenih i svjetlucavih, sve ih želimo i apsolutno sve su neodoljive.

baklavashop nsl2

U ulici najljepših mirisa i najukusnije hrane, Bravadžiluk 16, u starom djelu grada, otvara se još jedan shop za sve ljubitelje ovog kraljevskog kolača. Baklava shop u svojoj ponudi ima preko dvadeset različitih vrsta baklavi, te osim klasične recepture s orasima, nudi i baklave s čokoladom, pistacijom, lješnjacima...

primarksalica 2


Za kreiranje hygee kutka u domu, u priboru za 'prvu pomoć', uz svijeće i kvalitetnu čokoladu trebala bi biti i šalica za mirisni domaći čaj. U danima kada se želite družiti sami sa sobom, nemate energiju za izlazak niti planove, miris kamilice ili mente vratit će vas instant u život! A kako biste u potpunosti zaboravili na svakodnevnicu i probudili brojne uspomene, investirajte u lijepe šalice za čaj.

pinteresthome

 

U skladu sa svojom zaljubljenošću u omiljeni online katalog ideja, Diane Keaton se javila Pinterestu kako bi uredila dom u skladu s Pinterest filozofijom. Nakon što je dobila blagosov od ove popularne mreže, Diane se bacila na posao te je ova Oscarovka, redateljica, producentica i uspješna glumica odlučila sagraditi svoj dom iz snova u kanjonu Sullivan u predgrađu Los Angelesa, a cijelu avanturu je bilježila i pojasnila u svojoj knjizi The House That Pinterest Built.


 

danas nosimo1

top prica ensar jesen

insta nsl