oscari grickalice
Zabilježena za današnji datum, 89. dodjela nagrade Akademije će biti jako uzbudljiva. Nominirani filmovi za razne kategorije su oni čije ste nazive, sigurni smo, čuli dosta puta u zadnje vrijeme - Moonlight, La la land, Arrival, Lion... a tko će dobiti zlatnog kipića, saznati ćemo večeras.


LandscapestudioAvliYa  09
Landscape studio AvliYa nastao je prije četiri godine, a njegova prvotna uloga bila je promoviranje pejzažne arhitekture kroz različita kreativna rješenja u interijerima i eksterijerima.

trendovi decor01

I dok je godina iza nas bila u znaku pastelnih nijansi, skandinavskog dizajna, upečatljivih ilustracija na zidu i namještaja u svijetlim tonovima, ova godina donosi bezbroj noviteta. Svježinu je u svijet interijera donijela nova it boja godine – zelena, bijelu boju je zamijenila crna, kopar je zamijenjen bronzom, a kuhinja postaja središte svih događanja u domu.

hobiji stres

Nakon osmosatnog trčanja s jednog kraja grada na drugi, svoje preostalo vrijeme želimo pametno utrošiti s nama dragim ljudima i radeći aktivnosti koje će odmoriti naše misle, inspirirati nas i napuniti pozitivnom energijom. Ukoliko ste i vi u potrazi za hobijima i aktivnostima koje odgovaraju ovom opisu, donosimo vam par prijedloga.

foodlab fress kodgabriele 27

Protekle srijede na suncem okupanom Trebeviću, u bajkovitom Sunnylandu odigrao se jedinstven događaj za grad Sarajevo. Grupa kreativnih i entuzijastičnih ljudi željela je zabaviti i pripremiti nešto posebno za najmlađe u gradu. Kada se spoje kreativnost i profesionalnost, uz maštovitost i ljubav prema onom što rade, rezultati su uvijek odlični.

majcinstvo djeca 2

 „Ma svaka trudnoća je priča za sebe“- ah, koliko puta sam čula ovu izjavu, a evo sad i doživljavam. Ovo drugo stanje osim što me je „presvrnulo“ na konstantne mučnine, donijelo je i čari stalne ošamućenosti i spavanja, a i želje za junk foodom. Ma ovo je pravo „drugačije“ stanje, koje se apsolutno razlikuje od onog prije par mjeseci,  ali i od onog  prije 3 godine kad sam po prvi put bila trudna. Da, kako vrijeme leti - kao da je to bilo prije 15 godina, a ne samo prije 3 godine.

naslovna

Kada je u pitanju produktivnost, uvijek možemo pronaći razne savjete kako je povećati i na što obratiti pozornost, ali postoje mnoge navike koje, iako toga niste svjesni, znatno utječu na vašu fokusiranost i organizaciju. Kako biste to spriječili i kroz ovaj tjedan iskoristili svaki sat baš onako kako ste htjeli, predstavljamo vam nekoliko navika koje biste trebali izbaciti iz svog planera i svakodnevnih aktivnosti već danas.

hugh naslovna

Prepoznajete ljupkog glumca s naslovne fotografije? Da, i mi ga obožavamo. Bio on u zabavnim komedijima ili neizostavnim ljubićima, uvijek nam izmami osmijeh na lice svojim šarmom. Uz prepoznatljiv nemarni pramen kose na čelu i britanski nagalasak, utjelovio je mnoge likove u filmovima i snimio brojne scene od kojih se topi srce, a koje mnogi od nas i dan danas pamte. Koje scene želimo ponovo ili po prvi put proživjeti, saznajte u nastavku.

NataliaMindru modamo 01

Kroz niz crno bijelih fotografija, Natalia Mindru Photomicona je željela pokazati ljubavni intenzitet koji vlada između mladih zaljubljenih parova.
Projekt je nazvan Urbana ljubav, a svi parovi koji su se našli ispred njenog objektiva, Natalie su upoznali na dan snimanja.

ht-1

Ukoliko strastveno upijate modno štivo, preplaćeni ste na newslettere omiljenih modnih magazina i redovito radite zoom kolekcija predstavljenih na tjednima mode, onda ste strastveni pratitelj modne industrije. Istraživanje tkanina, novih krojeva, pregledavanje inspirativnih modnih fotografija, samo su uvod u proces učenja o modi. Modna industrija iznjedrila je nevjerojatne priče o odricanju, radu, talentu i uspjesima pojedinih dizajnera i modnih kuća, o čijem modnom pečatu danas su kreirane brojne reportaže. Dio njih ispričano je i kroz modne dokumentarce, a neke od njih, donosimo vam u nastavku.