navike

Vrijeme je danas postala jedna od najdragocjenijih stvari - svaki trenutak želimo pametno iskoristiti za stvaranje nezaboravnih projekata i prekrasnih uspomena. Zbog toga je, uz popunjen dnevni raspored itekako važno da preuzmete stvari u svoje ruke i riješiti se svih onih navika koje vas ne inspiriraju i ne čine boljom/sretnijom osobom. Ove 4 bi svakako trebale biti izbrisane iz vaše svakodnevnice, kako biste bili sretni, zdravi i produktivni u obavljanju svih vaših obveza.

cokoladnimousse

 

Obzirom da smo vikendom redovito u potrazi za receptima za ukusne slastice koje ne zahtijevaju puno vremena, a često ne podrazumijevaju ni uključivanje pećnice, osmijeh na lice nam je izmamio ovaj recept za čokoladni mousse koji je gotov za samo deset minuta. Uz to, itekako je zdrav i voljet će ga cijela obitelj. I vaši prijatelji.

ploce nsl

I iako za preslušavanje glazbe često koristimo CD ili razne online adrese za streaming glazbenih sadržaja, ovih dana, sve više pozornosti se usmjerava i na šarm gramofonskih ploča. Autentičan, gotovo nostalgičan zvuk koji nastaje na gramofonu dok preslušavamo akorde i omiljene glazbene bilješke postaje definicija savršenog društva za opušteno druženje vikendom.

terasaurednjeterase nsl

 

U ljetnim mjesecima balkon često postaje naša zelena oaza za koju rezerviramo opuštena druženja sa obitelji i najmilijima. Mjesto je na kojem uz čašu vina uživamo na svježem zraku, udaljeni od gradske gužve, ali i mjesto koje na ljetnim temperaturama postaje nova omiljena lokacija nedjeljnog ručka.

rj 04

 Zbog klimatizacijskih sustava osjećate se bolesno, osim toga bučni su, skupi i štetni za okoliš. Istina ili laž? Izdvojili smo osam čestih mitova o klima-uređajima. Daikin je ispitao te tvrdnje i daje odgovor na njih.

hrvatska wethepeople nsl

 

Ukoliko još uvijek razmišljate o destinaciji na kojoj ćete provesti godišnji odmor, izdvojili smo par prijedloga koji se također mogu upisati na vašu listu želja. Riječ je o zemljama koje dodatno dobivaju na popularnosti i koje će tek postati omiljena meta svih it cura i redovit gost na društvenim mrežama influencerica. Obzirom da je Pinterest prvi korak svih od nas kada smo u potrazi za inspiracijom što odjenuti, kako urediti dom, personalizirati zabavu ili organizirati vjenčanje, putovanja su također domena u kojoj je Pinterest naša omiljena lokacija. Na ovoj popularnoj platformi u ovoj godini je par lokacija dobilo znatno veći broj pretraživanja...

HarryPotter-Lego-hogwarts-slider-1

 

Ukoliko ste i vi ljubitelji ovih plastičnih kockica koje bude maštu i motiviraju vas da izgradite nova kraljevstva, onda će vas vijest o šestom Lego setu inspiriranom pričama o malom čarobnjaku dodatno razveseliti i potaknuti da vjerujete u magiju.

rjecnik

 

 

Ima neka posebna čar u pronalasku jedne riječi koja će zahvaljujući svojim opisom iz rječnika savršeno dočarati način na koji se osjećamo. Riječi koje smo izdvojili u nastavku, osim što rade upravo to, čine naše svakodnevne radnje posebnima zahvaljujući tom svježem, drugačijem i posebnom definiranju stvari koje nas uveseljavaju.

hujicam

 


Sa čak 10 000 preuzimanja i ocjenom 4,4 na Trgovini Play, ova aplikacija brzo je ukrala srca brojnih zaljubljenica u analogne fotografije. Čar aplikacije je upravo u njenoj mogućnosti da vašim fotografijama kroz igru sa svjetlosti, izraženi kontrast i datum u kutu fotografije unese retro vibru koja će ostaviti poseban trag na zabilježenom trenutku.

 prehadansl

 


Istraživanje novog grada, znatiželjno lutanje među ulicama do misterioznog dvorca na vrhu brda ili uživanje u nezamislivo lijepim krajolicima vaše nove ljetne destinacije je zabavno, ali navike koje imamo za vrijeme putovanja mogu nam iste doživljaje pokvariti. Nedostatak sna, nestabilna prehrana, pretjerana fizička aktivnost ali i brojne druge navike putoholičara mogu voditi lakšoj sklonosti prehladi i osjećaju umora. Ukoliko ne želite da se bilo što ispriječi između vas i avanturizma kojemu ste se veselili prije putovanja, izdvojili smo par točki na koje svakako trebate pripaziti.