torta cvjece

Još otkada je Jamie Oliver na popularnom kulinarskom TV kanalu predstavio svoju verziju torte sa cvijećem, poželjeli smo tu slasticu napraviti doma. Odlična je za posebne prilike, kad želite iznenaditi one koje volite ili u trenutcima kada vam jednostavno treba ukusan komad torte. Njegova torta sa cvijećem sastavljena je od biskvita s bananama i ananasom, kreme od sira i jestivog cvjeća te na rustikalan, a opet tako njami način mami da ju isprobate!

ledenakava naslovna

Kremasta i ledena kava najbolji je način početka dana, posebice kada se temperature krenu još malo podizati. Uživanje u ledeno rashlađenom piću i bogatim aromama čini obavljanje naše to do liste znatno lakšim.

put naslovna

Naša euforija oko spremanja za putovanje ili vikend izlet se znatno umanji kad na red dođe spremanje. No, uz maksimalnu učinkovitost i organiziranost pametno možemo iskoristiti prostor u koferu i u našoj osobnoj torbici. Tijekom dužih vožnji, gužva u prometu i dugih čekanja na aerodromima, važno je da uza se imamo male sitnice koje će nam olakšati cijelu avanturu i držati uzbuđenje oko posjete željenijoj destinaciji na visokoj razini. Ovo su osnovi dodaci koji bi se trebali naći u vašoj torbi.

naslovna
Snaga je vrlina koju svi želimo posjedovati, ali upravo činjenica da je nemamo svi, dokazuje da je tu vrlinu teško steći. Dječjim koracima, naravno, to se može, kroz reorganizaciju misli i balans između emocija i akcija. U interakciji s ljudima i samima sobom možemo izgraditi jako snažan karakter, a kako bi znali kako, donosimo vam navike koje su davno ukorijenjene u svakodnevicu svih snažnih ljudi. Postanite i vi jedna od njih - prelistajte dalje.

03

Ovaj vikend želite nešto drugačije za doručak, nešto što će umiriti vaš želudac, dati vam proteine izjutra te vam stvoriti dostatnu energiju? Uz malo povrća, voća, žitarica, mlijeka/jogurta, smoothie uređaja i malo volje možete lako do nutritivnog doručka. Tu smo da vam damo nekoliko ideja, a vi se osjećajte slobodni dodati nekoliko varijacija na temu. Kako biste s osmijehom na licu krenuli do ureda ili u subotnju kupnju, pregledajte fotografije ispod.


foodmarket sarajevo modamo 14Šaren, šarmantan i jedinstven – ovako bismo najlakše opisali Food Market. Food Market je osnovan krajem 2015. godine s ciljem da se Sarajevu predstavi sasvim novi koncept restorana. Naime, Food Market se sastoji od šest različitih stanica - Asian, Sicily (Pizza i Salate), Frida (Meksiko i Španjolska), Pasta bar, Sandwich i BBQ, gdje svako može naći nešto po svom ukusu. Restoran nudi pogled na grad te ostavlja jedinstven ugođaj ambijenta svojim šarenilom interijera. O samom konceptu i ponudi Food Marketa, razgovarali smo s njihovim ljubaznim timom. Food Market nalazi se na trećem katu SCC-a, na adresi Vrbanja 1, Sarajevo.

01

Francuskinje su nam uvijek odličan izvor inspiracije. Dopada nam se način na koji se brinu o svojoj koži, njihova beauty rutina, način stiliziranja kose, prehrambene navike, ali i garderoba. Nerijetko nas inspiriraju i svojim stilskim umijećem kada je u pitanju uređenje doma. Ukoliko se i vi pitate kako vašem domu možete dati pariški chic, ovo su trikove koje možete primijeniti.

mrvica backstage nslKada poželite neodoljivo ukusnu i prekrasno dizajniranu slasticu u Sarajevu, teško je prvo ne pomisliti na pekarnicu Mrvica koja se smjestila na dvije adrese u ovom gradu. Pronaći ćete ju na Čengić Vili, te u starom gradu gdje nosi naziv 'Mrvica Old Town'.

mrvica modamo photosession nsl
Pekarnica Mrvica u Sarajevu je još od prvih dana otkako je otvorena, postala sinonim za kreativne slastice, neodoljive macaroonse i duga subotnja brunch druženja uz slatki i slani meni, sve to ovijeno šarmom kakav ćete naći u ljupkim pariškim slastičarnicama.

torteito naslovna

Na 5. katu BBI centra, na adresi Trg djece Sarajeva br.1, smjestila se slastičarnica Torte i to, čiji je cilj, kako kažu, nahraniti sladokusce, poguzije i sve štovatelje slatkog.