CTG uređaji će napokon biti ispravni!

   modamo_kreartiva_donacija'Srcem za bebe' je akcija koja se provodi od šestog mjeseca ove godine, a ima za cilj popraviti četiri CTG uređaja na Odjelu ginekologije u SKB Mostar. CTG uređaji su iznimno važni i mora ih koristiti svaka trudnica na ovom odjelu, budući da CTG uređaji snimaju otkucaje i rad srca bebe dok je još u majčinom trbuhu.

Priča 'Srcem za bebe' počinje time što je Marija Bubalo, danas jedna od pokretačica akcije, ležala na tom odjelu i  CTG uređaj na koji je bila spojena je par dana prije poroda pokazao da srce njene bebe više ne kuca. Srećom  radilo se o pogrešci uređaja za koji se ispostavilo da je neispravan , a s Marijom i njenim sinčićem je danas sve uredu. No zbog tog traumatičnog iskustva, tada je zajedno s ženama s kojima je ležala u bolnici pokrenula akciju za popravku ovih iznimno važnih uređaja za svaku majku i dijete.

Zahvaljujući i donacijama koje su na ulazu na Festival dizajna i umjetnosti  posjetitelji izdvojili u humanitarne svrhe, jučer je naš mali organizacijski tim, zajedno s Marijom, s ponosom doktoru Bušiću kao predstavniku Odjela ginekologe u SKB Mostar uručio donaciju za popravku CTG uređaja u iznosu od 1.129 KM.

modamo_kreartiva_donacija1

Neizmjerno nam je drago da je upravo tim iznosom kompletirana suma novca potrebna za popravke ovih uređaja, te se nadamo da će u 2013. svaka trudnica bez straha slušati otkucaje srca svoje bebe na ispravnim CTG uređajima.

Zbog tog zvuka, dragi posjetitelji našeg Festivala, možete biti ponosni na svoj prilog koji ste ostavili u humanitarne svrhe jer upravo ste vi omogućili da se ovo dogodi! Hvala na tome, i naravno, vidimo se na Festivalu dogodine s nekim novim humanitarnim ciljem. 

MODAMO.info

Članci koje smo odabrali za vas