modamokreartiva najava otvorene prijave

Početak godine u MODAMO.uredništvu protiče u znaku trećeg Festivala dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva. Naime, nakon uspješna dva Festivala koja smo organizirali u Mostaru, ove godine u suradnji sa INTERA Tehnološkim Parkom te uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država, Festival će ugledati svoje treće izdanje koje se na proljeće, točnije 20.5.2017., seli u Sarajevo.

Podsjećamo, prethodna dva Festivala koja smo organizirali 2011. i 2012. godine, u HKD herceg Stjepan Kosača u Mostaru su postavila temelje za razvoj bh.kreARTivne scene. Zahvaljujući 97 sjajnih domaćih kreARTivaca koliko ih je izlagalo na dosadašnjim MODAMO.kreARTiva Festivalima te više od 7000 posjetitelja koji su uživali u Festivalu, s punim pravom možemo reći da smo ovim događajem uzdrmali domaću kreARTivnu scenu i mnogim bh.brandovima otvorili vrata za predstavljanje na domaćem tržištu.

„Svi oni koji su posjetili MODAMO.kreARTiva Festival će posvjedočiti jedinstvenoj energiji i genijalnom dizajnu s MADE IN BIH etiketom u kojem su mogli uživati na našim kreARTivno uređenim štandovima. Ovim Festivalom želimo na jednom mjestu okupiti brandove koji će pokazati da BiH ima iznimno velik potencijal kada govorimo o kreativnim industrijama. Upravo zato iznimnu pažnju posvećujemo svim detaljima u organizaciji – od odabira kreARTivaca koji će izlagati do odabira lokacije, prezentacije štandova te promocije odabranih bh.brandova kroz regionalne medije, što naš Festival čini idealnom platformom za predstavljanje i prodaju kvalitetnih domaćih proizvoda.

Priznajemo da su nam trebale godine iznimno marljivog rada i truda da stvorimo priliku za organizaciju trećeg Festivala, no sada, uz naše sjajne partnere, nadamo se da će Festival uistinu preći u tradiciju te da ćemo se družiti iz godine u godinu. Da bi u tome uspjeli, već mjesecima je naš fokus na organizaciji ovogodišnjeg Festa kako bismo za naše posjetitelje izgradili pravi mali kreARTivni grad kroz koji će uživati u razgledanju, upoznavanju i kupovini genijalnih MADE IN BIH proizvoda.“, ponosno ističu iz MODAMO.kreARTiva organizacijskog tima.

U prošloj godini smo kreARTivna druženja započeli uz edukativne radionice koje smo organizirali u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci, a na kojoj su predstavnici bh.brandova imali priliku od vrhunskih mentora učiti o predstavljanju proizvoda na tržištu, o brandiranju te o promociji na društvenim mrežama.  Od ukupno 300 prijavljenih, njih 57 je prošlo kroz naše edukacije, a drago nam je vidjeti da su tik nakon završetka naših druženja krenuli s implementacijom naučenog od strane naših mentora.

Svi oni koji se nisu družili s nama na edukacijama mogu osjetiti dio atmosfere kroz video koji donosimo ispod, a koji je djelo bh.fotografa i suradnika na našem Festivalu - Edvina Kalića.

OD DANAS OTVORENE PRIJAVE ZA 3.FESTIVAL DIZAJNA I UMJETNOSTI MODAMO.KREARTIVA!

Nakon što smo sumirali dojmove s MODAMO.kreARTiva edukacija, došlo je vrijeme da otvorimo i prijave za izlaganje na našem Festivalu. Naime, svi kreARTivci, bilo da se bave izradom nakita, odjeće, torbica i ostalih modnih dodataka ili pak stvaraju jedinstvena djela kroz slike, fotografije, grafike, ilustracije i ostalo, mogu se prijaviti za izlaganje na našem Festivalu kojeg pripremamo za 13. i 14..5.2017. godine u Sarajevu. Bitno je istaknuti kako je naš Festival prodajnog karaktera te da je izlaganje za kreARTivce besplatno, no važno je reći i kako će naš tim od pristiglih prijava odabrati one najbolje u čijim ćemo radovima uživati na Festivalu.

„Kako smo i ranije spomenuli, iznimno nam je važno da na Festivalu predstavimo najbolje od domaćeg dizajna. Upravo zato želimo napraviti selekciju i dati priliku onima koji ulažu mnogo kreativne i radne energije u svoj brand čime se on izdiže iznad običnog hobija. Kako bismo bili što precizniji u selekciji, razvili smo i set standarda koje jedan kreARTivac treba zadovoljiti kako bi se njegovi radovi našli na MODAMO.kreARTiva Festivalu, stoga se iznimno veselimo prijavama dosadašnjih kreARTivaca, ali i upoznavanju novih.“; dodali su iz organizacijskog tima.

kreartiva standardi prijave festival

Ukoliko vjerujete u svoj rad i smatrate da upravo vaš brand ispunjava standarde koje smo naveli iznad, tada vas pozivamo da se pridružite MODAMO.kreARTiva Festivalu, a to možete napraviti tako što ćete ispuniti prijavni obrazac koji ćete pronaći na linku ispod. I budite brzi, prijave su otvorene do 1.3.2017.godine.

LINK NA PRIJAVNI OBRAZAC

Veselimo se druženju na 3.Festivalu dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva, a do tada, ostanite nam veseli, energični i jedinstveni!

 

Foto i video: Edvin Kalić

Članci koje smo odabrali za vas