fdu modamo kreartiva soon nsl2011. godine naše uredništvo je s željom da na jednom mjestu okupi sjajne ljude, dizajnere i kreARTivce pokrenuo događaj pod nazivom MODAMO.kreARTiva. Prve godine je događaj u formi sajma okupio 35 izlagača koji izrađuju kreARTivne proizvode s Made in BiH etiketom, a već naredne, 2012. godine, druženje je preraslo u Festival dizajna i umjetnosti koji je sadržavao interaktivne radionice i okrugle stolove, te sajam na kojem je  broj izlagača udvostručen, pa smo uživali u radovima čak 65 bh.kreARTivaca.

Posjetitelji sajma su, pored u jedinstvenoj energiji, optimizmu i osmjesima, imali priliku razgledati i kupiti ručno izrađeni nakit, torbe, umjetnička djela, odjevne predmete i mnoge druge modne dodatke koje karakterizira jedinstven dizajn, vrhunska kvaliteta izrade i domaća etiketa.

Nošeni pozitivnom energijom kakva se stvara oko MODAMO.kreARTive, naš entuzijazam za ponovnim održavanjem Festivala se održao i u sve ove naredne godine koje smo proveli u potrazi za ozbiljnim partnerom koji će prepoznati važnost ovakvog projekta, i koji će vjerovati u potencijal kakav leži u kreativnim industrijama u BiH. Takvog partnera smo pronašli u vodstvu Tehnološkog parka Intera, u suradnji s kojima smo stvorili potrebne resurse za ponovno pokretanje Festivala. Našu zajedničku priču je prepoznala i Ambasada Sjedinjenih Američkih država što je bilo dovoljno da se ove godine ponovno upustimo u ovu kreARTivnu poslovnu avanturu!

fdu modamo kreartiva soon 01

Uz sve to, drago nam je reći kako je naš tim u završnim pripremama lansiranja prvog bh.web shopa koji će na inozemnom tržištu ponuditi kvalitetne, ručno izrađene artikle s Made in BiH etiketom. Upravo zato se i iznimno veselimo upoznati sve kreARTivce koji će izlagati na našem Festivalu, jer njih pet najboljih će dobiti priliku svoje proizvode prodavati i na inozemnom tržištu putem web shopa.

Cilj MODAMO.kreARTive je predstaviti najbolje od domaćeg dizajna na kvalitetan i moderan način te pospješiti domaću proizvodnju, stoga smo, nošeni iskustvom, ove godine za sve kreARTivce koji žele unaprijediti svoj brend organizirali i besplatne edukacije koje ćemo dovesti u tri bh.grada, kako bi ih moglo posjetiti što više domaćih dizajnera. Ove jednodnevne edukacije će kreARTivcima pomoći da nauče konkretna znanja iz tri najvažnije oblasti kada govorimo o kreiranju novog i unapređenju postojećeg brenda, a to su:

Kako se uspješno predstaviti na društvenim mrežama bez financijskog ulaganja?

Kako kreirati prepoznatljiv brend (i osnažiti već postojeći)?

Kako uspješno lansirati proizvod na tržište i doći do većeg broja kupaca?

Konzultanti koji će na edukacijama govoriti o ovim temama su redom stručnjaci s velikim iskustvom na polju brendiranja, marketinga na društvenim mrežama i lansiranju proizvoda na tržište, stoga ne sumnjamo da ih jedva čekate upoznati. Biti će to vaš prvi kreARTivni korak za što bolje predstavljanje na Festivalu dizajna i umjetnosti kojeg marljivo pripremamo.

Znatiželjni? Naravno da jeste! Razumijemo vašu nestrpljivost i upravo zato uskoro na MODAMO.info donosimo detaljnije info o načinu prijave na edukacije i Festival. Jedva čekamo!

fdu modamo kreartiva soon 02

facebook.com/modamo.kreARTiva

instagram.com/modamokreartiva

Članci koje smo odabrali za vas