lota art kolekcija nslKada smo prije par tjedana, u MODAMO.kreARTiva Concept Storeu razgovarali s Lidijom i Leonom na temu nove kolekcije, otkrili su nam kako inspiraciju pronalaze u Tolkienu i Gospodaru prstenova. Već tada smo znali da će se raditi o upečatljivim komadima nakita izrađenih u neočekivanim oblicima.

„Što je rad na kolekciji više napredovao ona je sve više vizualno asocirala na fiktivni svijet vilenjaka iz Tolkienovog djela Gospodar prstenova. Otuda i naziv po vilenjačkoj gospodarici Galadriel.“, rekao nam je Leon dok smo pregledavali prve fotografije kolekcije.

Nakit je prvenstveno namijenjen za nošenje u svečanim prilikama, kako svaki komad zasebno tako i u kombinaciji sa ostalim komadima. Bez obzira na to, dobar dio kolekcije nosiv je i uz neobvezne dnevne kombinacije.

lota art backstage 01

„Kod ove kao i kod svih ranijih kolekcija trudimo se osmisliti nakit koji nije trendovski i za jednu sezonu već nakit koji će se nositi godinama i koji će se pri tome razlikovati od ostalog nakita kakav se može naći na tržištu. Pri tom je, kao i uvijek, važno voditi računa i o kvaliteti izrade.“, rekla je Lidija, dodavši: „Naš nakit je uvijek robustan i upečatljiv jer samo tako možemo ispoljiti zamišljenu ideju. Decentnog kod nas nema. Iza svake od ovih rukotvorina stoje sati i sati kompliciranog rada, a to se lako da primijetiti kad ga jednom uzmete u ruke.“

lota art backstage 03

U procesu izrade nakita Lidija i Leon su koristili razne tehnike od kojih dominiraju upravo one koje su sami osmislili kroz više od 10 godina rada. Najviše vremena i rada utrošeno je na heklanje , uvezivanje i šivanje te na postizanje zamišljenog oblika, a materijali koji prevladavaju u kolekciju su: kristali , staklo, poludrago kamenje, konac i razni metalni elementi.

Na naš upit o očekivanjima od kolekcije odgovaraju nam: „Kao kod nijedne kolekcije do sada, za cijelo vrijeme stvaranja,  bilo je teško predvidjeti krajnji rezultat. Na kraju smo jako zadovoljni. Kako samom kolekcijom tako i njenom prezentacijom sa čime ćete se , nadamo se, složiti kada vidite fotografije, a za uspješnu prezentaciju zahvaljujemo se kreativcima koji su sudjelovali i od kojih je svatko  odlično odradio svoj dio posla.“

Premjerno predstavljamo Galadriel kolekciju dizajnerskog tima Lota Art koju ćete uskoro moći pronaći na policama MODAMO.kreARTiva Concept Storea. 

 

Model: Barbara Brkić

Fotografija: Kristina Obad

Make-up: Andrea Nyx Make UP

Haljina: Vjenčanice MIA

Frizura: Kaja Frizure

Članci koje smo odabrali za vas