naslovna haljine

 

Haljine su gotovo neizostavan dio haute couture kolekcija omiljenih nam modnih kuća. Zbog toga ne čudi što smo nakon revija velikana modne industrije mogli dosta čitati o predviđanjima modnih novinara koje će se to sve toalete ( i naravno, tko će ih nositi) naći na crvenom tepihu dodjele Oscara. Obzirom da haute couture moda podrazumijeva  ručnu izradu haljina koja traje i do mjesec dana, rezultati su uvijek bajkoviti i raskošni, zbog čega ih osim kao dio garderoba strastvenih modnih kolekcionara, često viđamo i na crvenom tepihu.

murad zuhair nsl

Uz Eliea Saaba, Zuhair Murad je dizajner koji odabirom raskošnih i luksuznih materijala te ženstvenih krojeva uspijeva učiniti da se svaka žena osjeća posebno u njegovim kreacijama. Čest je gost crvenih tepiha te vjenčanja brojnih dama koje vole romantičnu i seksipilnu notu njegovih haljina.
Zuhair je godinama vjeran istoj filozofiji, koju iz sezone u sezonu osvježi novim materijalima, a glavnu inspiraciju ovoga puta upravo je pronašao u američkim domorodcima i Indijancima.  

eliesaab naslovna

 

Dizajner koji se i proslavio svojim haute couture kolekcijama, iz sezone u sezonu krade simpatije modne publike ženstvenim haljinama na koje su ručno ušivani dijamanti, biseri ili drago kamenje. Elie je često nadahnut i istokom i zapadom. Ovaj libanonski dizajner ima vrsno znanje kada su u pitanju tkanine, njihove odlike i mogućnosti, zbog čega njegove haljine nose princeze, Prve dame, poznate dame i zaljubljenice u modu.

giambattista-valli-haute-couture

Jučer je Pariz ponovno postao epicentar svih istinskih zaljubljenika u modu. Schiaparelli revijom otvoren je tjedan Visoke mode, a svi kolekcionari i mediji sa užitkom su promatrali kolekcije koje su nam kroz prva dva dana servirale modne kuće. Naravno da se iz godine u donu stvara velika euforija oko ovog tjedna mode budući da haute couture moda podrazumijeva unikatne kreacije u kojem do izraza dolazi vještina, talent i ljepota materijala. A ove tri kolekcije su zasada dobile veliku pozornost modnih zaljubljenika.

paolo nslNakon što je kreativni dizajner modne kuće Paolo Sebastian proveo neko vrijeme istražujući Disney arhivu te uživajući u skicama, fotografijama i snimkama koje je pronašao u Disney uredu, nastala je kolekcija i suradnja s internacionalnim omjerima. Slaveći magičan Disney svijet, Paul je dizajnirao haljine koje su u ateljeu ručno ukrašene sitnim aplikacijama, najljepšom čipkom i kristalima.

valentino

 

Nakon što je prikazano 70 lookova iz posljednje Valentino kolekcije, društvene mreže modnih insajdera su u najmanju ruku bile poput male ode radu dizajnera Pierpaolo Piccioli. Uspio je u svome naumu da svakodnevnoj odjeći da nesvakidašnji, magičan prizvuk, te da kroz toalete slavi ostavštinu i talent gdina. Valentina Garavania. Pierpaolo je u liniju ponovno unio dozu romantike i pokazao da svakodnevna ležerna odjeća može dobiti dozu luksuza uz suptilne dodatke na odjeći, a ne isključivo zbog svoje cijene koja otkriva da je riječ o dizajnerskom komadu.

eliesaab naslovna


Miljenik modne publike jučer je predstavio kolekciju za koju je inspiraciju pronašao u Amazoni. I uistinu, revija je otvorena setom komada prekrivenih zmijskim uzorkom. Dame su nosile i zlatne naušnice u obliku lišća, maxi haljine ukrašene motivom lišća u zelenim tonovima, raskošne kaftane i haljine na kojima se nalazio maleni botanički vrt.

dg naslovna


Na sam spomen ovog dizajnerskog dvojca sjetimo se scene iz serije Seks i grad u kojoj Carrie komentira da, kada je u pitanju talijanski, tečno zna reći ove jako važne riječi: Dolce & Gabbana. Uz millenialse u prvim redovima, tajni show i kolekciju posvećenoj talijanskoj kulturi, Dolce i Stefano pripremili su još jedan spetakl po dobro poznatoj recepturi. I baš kako očekujete, bilo je tu mnoštvo šljokica, raskošno ukrašenih haljina, uzoraka, ukrasa za kosu i najljepše čipke.

dolcegabbana altamoda2017 01

Ovaj talijanski dvojac je uspio u svoje kreacije nove Alta Moda kolekcije utkati sicilijanski folklor, arhitekturu i povijesnu ostavštinu talijanske aristokracije. Svojim hodom na poznatom trgu ‘Square of shame’ u Palermu, glavnom gradu Sicilije, modeli su dočarali potentnost jedne Dolce&Gabbana haljine inspirirane talijanskom kulturom, ali nisu stali samo tu, jer je fino izrađen nakit bio samo još jedna epizoda posebne interpretacije sicilijanskog stila.

eliesaab2Tko ne voli bajke? Upravo je to i glavni razlog zašto se iz sezone u sezonu, bez obzira na već prepoznatljivi stil Elieja poput malog djeteta na blagdansko jutro veselimo njegovim revijama. Ovaj libanonski dizajner postao je šaptač luksuznim materijalima kojima uz pomoć ručno našivenih detalja i sjajnih krojača u svom ateljeu im daje glamurozan izgled.