oscardelarentanaslovna„Oduvijek sam želio dizajnirati odjeću koju će žene htjeti nositi, a ne kreacije koje će izgledati samo lijepo na pisti.“ – komentirao je jednom prilikom Oscar. Ista modna filozofija zadržana je do danas, a svaka kreacija iz ove resort kolekcije jednako je nosiva u ležernim i svečanim prilikama.

dg altamodanaslovna

Ovaj vikend, Rockefeller centar postao je domaćin svih VIP gostiju revije omiljenog talijanskog dvojca, koji je odlučio svoju haute couture kolekciju po prvi put predstaviti na lokaciji smještenoj van granica Italije. Stefano i Dolce imali su viziju dočarati New York kroz oči Talijana, te su na modnoj zabavi uz 100 glamuroznih lookova, goste oduševili i pastom pripremljenom po talijanskoj recepturi, odličnom atmosferom te nastupom Lize Minnelli.

eliesaab naslovnaSinoć je modnoj publici u Parizu omiljeni libanonski dizajner pripremio još jednu kolekciju koja će vjerujemo naći put do ormara brojnih dama. Elie je prepoznatljiv po svojim raskošnim haljinama izrađenim od najljepše čipke, svile i tila, redovito ukrašene raskošnim aplikacijama, točkicama i volanima i upravo je par takvih modela našlo svoje mjesto i u njegovoj ready to wear kolekciji. Kolekcija je pokazala utjecaj par različitih stilova na dizajnera. Kroz ogrtače s ovratnicima koje su nosili modeli vidio se utjecaj viktorijanskog stila, dok su cvjetni vezovi i ukrasi dali blagi folklorni prizvuk haljinama.

dg naslovna

Jučer poslijepodne, nakon nekoliko minuta kašnjenja, revija omiljenog talijanskog dvojca počela je uz dronove. Naime, upravo su dronovi nosili nove mini modele Dolce&Gabbana torbica dokazujući da je svijet mode u stalnoj potrazi za novim kreativnim načinima prezentacije.

gucci naslovna

I to zbog više razloga. Sam početak revije već je nosio dozu misterije i uzbuđenja. Gosti revije dobili su sat koji je otkucavao koliko je još vremena ostalo do revije, a u Gucci hubu dočekao ih je set koji je podsjećao na operacijsku salu. Baš kada smo pomislili da nas Alessandro Michele ne može više iznenaditi, ponovno je to učinio. Kasnije je svoju inspiraciju za set objasnio kroz metaforu da baš kao i doktor plastične kirurgije uz škare i materijal može dizajnirati sasvim novi izgled za svaku osobu. A to je bio samo mali uvod u Gucci svijet.

naslovna haljine

 

Haljine su gotovo neizostavan dio haute couture kolekcija omiljenih nam modnih kuća. Zbog toga ne čudi što smo nakon revija velikana modne industrije mogli dosta čitati o predviđanjima modnih novinara koje će se to sve toalete ( i naravno, tko će ih nositi) naći na crvenom tepihu dodjele Oscara. Obzirom da haute couture moda podrazumijeva  ručnu izradu haljina koja traje i do mjesec dana, rezultati su uvijek bajkoviti i raskošni, zbog čega ih osim kao dio garderoba strastvenih modnih kolekcionara, često viđamo i na crvenom tepihu.

murad zuhair nsl

Uz Eliea Saaba, Zuhair Murad je dizajner koji odabirom raskošnih i luksuznih materijala te ženstvenih krojeva uspijeva učiniti da se svaka žena osjeća posebno u njegovim kreacijama. Čest je gost crvenih tepiha te vjenčanja brojnih dama koje vole romantičnu i seksipilnu notu njegovih haljina.
Zuhair je godinama vjeran istoj filozofiji, koju iz sezone u sezonu osvježi novim materijalima, a glavnu inspiraciju ovoga puta upravo je pronašao u američkim domorodcima i Indijancima.  

eliesaab naslovna

 

Dizajner koji se i proslavio svojim haute couture kolekcijama, iz sezone u sezonu krade simpatije modne publike ženstvenim haljinama na koje su ručno ušivani dijamanti, biseri ili drago kamenje. Elie je često nadahnut i istokom i zapadom. Ovaj libanonski dizajner ima vrsno znanje kada su u pitanju tkanine, njihove odlike i mogućnosti, zbog čega njegove haljine nose princeze, Prve dame, poznate dame i zaljubljenice u modu.

giambattista-valli-haute-couture

Jučer je Pariz ponovno postao epicentar svih istinskih zaljubljenika u modu. Schiaparelli revijom otvoren je tjedan Visoke mode, a svi kolekcionari i mediji sa užitkom su promatrali kolekcije koje su nam kroz prva dva dana servirale modne kuće. Naravno da se iz godine u donu stvara velika euforija oko ovog tjedna mode budući da haute couture moda podrazumijeva unikatne kreacije u kojem do izraza dolazi vještina, talent i ljepota materijala. A ove tri kolekcije su zasada dobile veliku pozornost modnih zaljubljenika.

paolo nslNakon što je kreativni dizajner modne kuće Paolo Sebastian proveo neko vrijeme istražujući Disney arhivu te uživajući u skicama, fotografijama i snimkama koje je pronašao u Disney uredu, nastala je kolekcija i suradnja s internacionalnim omjerima. Slaveći magičan Disney svijet, Paul je dizajnirao haljine koje su u ateljeu ručno ukrašene sitnim aplikacijama, najljepšom čipkom i kristalima.