eliesaab naslovna

 

Omiljeni libanonski dizajner u svojim kolekcijama se drži provjerenog recepta – mnoštvo svile, organze i delikatne čipke pomiješane s siluetama koje na tako ženstven i seksipilan način naglašavaju žensku liniju. I iako su se dosada punk, osamdesete i avangardna odijela nametnula kao vodeći trendovi za naredno proljeće, Elie je inspiraciju pronašao u botaničkom vrtu, te je cvjetni uzorak smjestio na komade u crnoj boji, dajući mu notu mističnosti.

01-dg-alta-moda-backstage-couture-2018

Šarmantno jezero Como u Italiji, točnije park Civico Teresio Olivelli je bio domaćin još jedne odlične kolekcije visoke mode u potpisu omiljenog talijanskog dvojca. Dolce i Stefano već su godinama vjerni predstavljanju svojih kolekcija na bajkovitim destinacijama diljem Italije, a uz orkestar, šampanjac, A listu gostiju i supermodele, članove kraljevskih obitelji i blogerice odjevene u couture kreacije, njihova modna bajka je mogla započeti.

 eliesaab-nsl

 

Omiljeni dizajner poznatih dama, princeza i Prvih dama iza sebe ima bogato iskustvo kada su u pitanju odlike i mogućnosti luksuznih materijala te krojevi zbog čega se iznova poigrava s njima. A ženstveni i lepršavi krojevi koji na suptilan i laskav način naglašavaju struk te otkrivaju noge i ramena nit su vodilja i ove kolekcije.

oscardelarentanaslovna„Oduvijek sam želio dizajnirati odjeću koju će žene htjeti nositi, a ne kreacije koje će izgledati samo lijepo na pisti.“ – komentirao je jednom prilikom Oscar. Ista modna filozofija zadržana je do danas, a svaka kreacija iz ove resort kolekcije jednako je nosiva u ležernim i svečanim prilikama.

dg altamodanaslovna

Ovaj vikend, Rockefeller centar postao je domaćin svih VIP gostiju revije omiljenog talijanskog dvojca, koji je odlučio svoju haute couture kolekciju po prvi put predstaviti na lokaciji smještenoj van granica Italije. Stefano i Dolce imali su viziju dočarati New York kroz oči Talijana, te su na modnoj zabavi uz 100 glamuroznih lookova, goste oduševili i pastom pripremljenom po talijanskoj recepturi, odličnom atmosferom te nastupom Lize Minnelli.

eliesaab naslovnaSinoć je modnoj publici u Parizu omiljeni libanonski dizajner pripremio još jednu kolekciju koja će vjerujemo naći put do ormara brojnih dama. Elie je prepoznatljiv po svojim raskošnim haljinama izrađenim od najljepše čipke, svile i tila, redovito ukrašene raskošnim aplikacijama, točkicama i volanima i upravo je par takvih modela našlo svoje mjesto i u njegovoj ready to wear kolekciji. Kolekcija je pokazala utjecaj par različitih stilova na dizajnera. Kroz ogrtače s ovratnicima koje su nosili modeli vidio se utjecaj viktorijanskog stila, dok su cvjetni vezovi i ukrasi dali blagi folklorni prizvuk haljinama.

dg naslovna

Jučer poslijepodne, nakon nekoliko minuta kašnjenja, revija omiljenog talijanskog dvojca počela je uz dronove. Naime, upravo su dronovi nosili nove mini modele Dolce&Gabbana torbica dokazujući da je svijet mode u stalnoj potrazi za novim kreativnim načinima prezentacije.

gucci naslovna

I to zbog više razloga. Sam početak revije već je nosio dozu misterije i uzbuđenja. Gosti revije dobili su sat koji je otkucavao koliko je još vremena ostalo do revije, a u Gucci hubu dočekao ih je set koji je podsjećao na operacijsku salu. Baš kada smo pomislili da nas Alessandro Michele ne može više iznenaditi, ponovno je to učinio. Kasnije je svoju inspiraciju za set objasnio kroz metaforu da baš kao i doktor plastične kirurgije uz škare i materijal može dizajnirati sasvim novi izgled za svaku osobu. A to je bio samo mali uvod u Gucci svijet.

naslovna haljine

 

Haljine su gotovo neizostavan dio haute couture kolekcija omiljenih nam modnih kuća. Zbog toga ne čudi što smo nakon revija velikana modne industrije mogli dosta čitati o predviđanjima modnih novinara koje će se to sve toalete ( i naravno, tko će ih nositi) naći na crvenom tepihu dodjele Oscara. Obzirom da haute couture moda podrazumijeva  ručnu izradu haljina koja traje i do mjesec dana, rezultati su uvijek bajkoviti i raskošni, zbog čega ih osim kao dio garderoba strastvenih modnih kolekcionara, često viđamo i na crvenom tepihu.

murad zuhair nsl

Uz Eliea Saaba, Zuhair Murad je dizajner koji odabirom raskošnih i luksuznih materijala te ženstvenih krojeva uspijeva učiniti da se svaka žena osjeća posebno u njegovim kreacijama. Čest je gost crvenih tepiha te vjenčanja brojnih dama koje vole romantičnu i seksipilnu notu njegovih haljina.
Zuhair je godinama vjeran istoj filozofiji, koju iz sezone u sezonu osvježi novim materijalima, a glavnu inspiraciju ovoga puta upravo je pronašao u američkim domorodcima i Indijancima.  


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl