Sinoć je održana dodjela nagrada Američkog udruženja modnih dizajnera (CFDA). Očekivano, dodjelu su pohodili neki od najpoznatijih dizajnera današnjice, ali i cijela plejada modela, glumaca i pjevača koji se vole kretati u otmjenim modnim krugovima. 

Nagradu za životno djelo Marcu Jacobsu je uručila njegova prijateljica i muza Sofia Coppola.

Jack McCollough i Lazaro Hernandez, koje vjerojatnije poznajete pod imenom Proenza Schouler, osvojili su najpoželjniju nagradu - onu za najbolje dizajnere ženske odjeće ove godine. Michael Bastian osvojio je istu nagradu u kategoriji muške odjeće, dok je Alexander Wang osvojio nagradu za najboljeg dizajnera modnih dodataka.

Swarovski je bio sponzor nagrada za mlade dizajnere čije vrijeme tek dolazi, a u napetoj utrci za priznanje za dizajn ženske odjeće Prabal Gurung je odniop pobjedu ispred sestara Olsen i Josepha Altuzarre. Robert Geller osvojio je nagradu za kreiranje muške odjeće, dok je za modne dodatke ovaj put nagrađen Eddie Borgo.

U kategoriji za najboljeg internacionalnog dizajnera konkurenciju je pomela Phoebe Philo, kreativna direktorica kuće Céline.

Hilary Alexander, koja uskoro odlazi u mirovinu, dobila je nagradu za medije, dok je modni fotograf Arthur Elgort odnio počasnu nagradu odbora CFDA.

Modnom ikonom proglašena je Lady Gaga, koja se na dodjeli pojavila u kreaciji Thierry Mugler. 

Ne sumnjamo da vas zanima i tko je što obukao na crvenom tepihu. Pogledajte fotografije!

A.S.

Članci koje smo odabrali za vas