venecijafilmfestival


Kralj ljeta sada je već tradicionalno rezerviran za filmski festival u Veneciji, gdje se okupljaju ljubitelji sedme umjetnosti, producenti, režiseri i glumci, kao i brojna poznata imena kako bi uživali u premijerama filmskih naslova koji se natječu za prestižnu nagradu 'Zlatni lav'.

sff nsl

Svečana ceremonija dodjele nagrada sinoć je u Narodnom pozorištu okupila brojne ljubitelje filmske umjetnosti, koji su s nestrpljenjem iščekivali ime filma koji će ove godine doma kao vječnu uspomenu ponijeti jedno srce, nagradu 'Srce Sarajeva'. Nagrada je pripala filmu 'Aga' bugarskog redatelja Milka Lazarova.
Tijekom 24. izdanja SFF-a, publika je uistinu uživala u brojnim svjetskim i regionalnim premijerama koje su probudile interes i rezultirale pozitivnim komentarima o ovogodišnjem Festivalu.

sff nagrade

 

U sklopu ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, uživali smo u 266 filmskih ostvarenja iz 56 zemalja svijeta.
Sinoć je u prepunom Narodnom pozorištu održana i ceremonija dodjele nagrada, a Milko Lazarov je za film Ága dobio Srce Sarajeva za najbolji igrani film. Srce Sarajeva za najboljeg redatelja dobila je Ioana Uricaru za rumunjski film 'Limunada', dok je Srce Sarajeva za najboljeg glumca dobio Leon Lučev za ulogu u srpskom filmu 'Teret'. Zsofie Szilagyi je za ulogu u filmu 'Jedan dan' dobila Srce Sarajeva za najbolju glumicu. U nastavku pogledajte i ostale dobitnike iz svih takmičarskih kategorija ovogodišnjeg Festivala i ne zaboravite da danas imate priliku u sklopu SFF-a i pogledati sve pobjedničke filmove iz svih takmičarskih kategorija.

 sff naslovna

Sinoć je projekcijom filmova 'Horizont' i 'Aga' zatvoren 'Takmičarski program – igrani film' na ovogodišnjem SFF-u.
Film 'Horizont' djelo je gruzijske redateljice Tinatin Kajrishvili, koja se zajedno sa ostatkom filmske ekipe pridružila selektorici Takmičarskog programa na crvenom tepihu.

sff naslovna 

 

Uz projekciju filma 'Dogman' talijanskog redatelja Mattea Garronea koji je prikazan u sklopu Open Air programa, peti dan Sarajevo Film Festivala prošao je u znaku i svjetske premijere 'Kradljivca golubova' turskog redatelja Osmana Naila Dogana, kao i regionalne premijere 'Tereta' čiju režiju potpisuje Ognjen Glavonić.

sff naslovna 4vecer

Sjajno raspoložena ekipa filma 'Limunada', koji je sinoć imao regionalnu premijeru, bila je gost crvenog tepiha 4.večeri Sarajevo Film Festivala. Redateljicu Ioanu Uricaru i glumice filma je uz brojne medije i publiku, pozdravila i Elma Tataragić koja je izgledala elegantno u haljini s prugama. Zahvaljujući uzorku, haljina ima opuštenu ljetnu vibru, dok sam kroj haljine nosi sofisticiranu notu.

crvenitepih sarajevofilmfestival 24thsff

Dvostruki dobitnik Oscara, iranski redatelj Asghar Farhadi, predsjednik je žirija Takmičarskog programa – igrani film, te je bio jedan od gostiju na crvenom tepihu treće večeri Festivala. Sinoć je u sklopu Open Air programa prikazan njegov film ‘Svi znaju’ u kojem glave uloge imaju Penelepe Cruiz te Javier Bardem.

gloria event nslSinoć su se brojna poznata lica regionalne filmske i lifestyle scene okupila u paviljonu Gloria magazina, gdje je održana promocija njihovog novog broja magazina Gloria Glam te izložba fotografija polaznika SFF Talents Sarajevo 2017.

jelenatomasevic sff sarajevofilmfestival 1


Sinoć je regionalnom premijerom mađarskog filma 'JEDAN DAN' redateljice Zsófie Szilágyi počeo Takmičarski program 24. Sarajevo Film Festivala. Redateljica filma zajedno sa ostalom filmskom ekipom prošetala se i crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta te u razgovoru s medijima predstavila film koji donosi priču o 40-godišnjoj Anni koja je uvijek je u žurbi, te uz troje djece i posao, nema dovoljno vremena za svog muža.

pepetuska kaftanstudio modamo

Pepetuška je lutka nastala kao rezultat kreativnosti i maštovitosti dvije mame i prijateljice, Maje Gerin i Arme Bešlagić. Željele su napraviti unikatne lutke koje će izmamiti osmijeh na lice njihovim kćerkama, ali i curicama diljem svijeta. Lutke su ručno proizvodene u Bosni i Hercegovini, a vrlo brzo će postati omiljena igračka damama svih uzrasta.


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl