amal clooney violet dress modamo3

Iako naviknuti na očaravajuća izdanja Amal na crvenom tepihu, haljina koju je birala za sinoćnji crveni tepih filmskog festivala u Veneciji ostavio nas je sa izrazom na licu definiranim samo jednom riječju:'Wow!'.

sff zadnjavecer

Sinoć su u prepunom Narodnom pozorištu u sklopu svečane ceremonije dodijeljene nagrade za najbolje filmske uratke prikazane na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. U sklopu osamnaest različitih programa 23. SFF-a prikazano je 235 filmova - 111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova.

sarajevofilmfestival 23rdsff modamo crvenitepih 08

„Komedija i smijeh su nešto što je od ključnog značaja u vremenu u kojem živimo.“ – komentirao je sinoć pred brojnom publikom legendardni britanski komičar i glumac, John Cleese, kojem je uručeno i Počasno Srce Sarajeva. U sklopu Open Air programa nakon toga je prikazana i njegova kultna komedija Riba zvana Wanda.

IMG 5162


Sinoć je u Narodnom pozorištu održana svjetska premijera filma 'Meda ili ne tako sjajna strana stvari', film rumunjskog redatelja Emnauela Parvua, koji se natječe za nagradu 'Srce Sarajeva'.

sarajevofilmfestival 23rdsff crvenitepih modamo 11


Sinoć je u sklopu programa Open Air prikazan i domaći film, 'Žaba', redatelja Elmira Jukića. Mnogobrojna publika s nestrpljenjem je iščekivala priču nastala po uzoru na istoimenu predstavu koja godinama puni kazališta diljem regije. Ekipa filma Žaba predstavila se i publici ispred Narodnog pozorišta.

sarajevofilmfestival trecavecer crvenitepih 23sff 05

Sinoć su na crvenom tepihu Sarajevo Film Festivala sve oči bile uprte prema istaknutom američkom redatelju Oliveru Stoneu, trostrukom Oskarovcu, koji je pred više od 3000 tisuće posjetitelja u Ljetnom kinu dobio Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti, na što je Stone komentirao: „Čast mi je da primim nagradu 'Počasno Srce Sarajeva', jer znam da ovaj grad ima srce.“.

majacengic bhrt voditeljica sarajevofilmfestival crvenitepih pripreme modamo nsl

 

Dama uz koju vežemo lijepe festivalske priče i koja već godinama unosi atmosferu koja vlada ispred Narodnog pozorišta za vrijeme SFF-a u naše domove, ambasadorica je brojnih domaćih dizajnerskih imena na crvenom tepihu Festivala. 

hbz-aishwarya-6-1495214133

Pred sam početak ljeta, filmska publika uživa u naslovima koji se natječu za Palme d'Or, brojnim zabavama koje se održavaju paralelno sa festivalom u Cannesu, a sinoć je svoju premijeru imao i film 'Okja'.

01

Premijerom filma Ismael's Ghost, sinoć je i službeno počeo jedan od glamuroznijih filmskih festivala. Francuska rivijera narednih par dana bit će prepuna strastvenim ljubiteljima filma, zvijezdama i novinarima koji će rado pratiti njihove kretnje i stilske odabire na crvenom tepihu. Filmska karavana tek je počela, a večer otvorenja je uz filmske zvijezde, obilježio i niz supermodela koji su birali provokativne toalete. Chanel cruise haljina na Lily Rose i Naomi Harris u Gucci haljini bile su osvježenje na crvenom tepihu. Pogledajte.

Gisele-Bundchen-Tom-Brady-Met-Gala-2017 (2)

Tema ovogodišnje Met izložbe bila je dizajnerica Rei Kawakubo i njen doprinos modi u posljednjih 40 godina. I iako je izložba posvećena dizajnerici koja je prepoznatljiva po svojoj igri formama i pomicanju granica kada je u pitanju igra materijalima i krojevima, crveni tepih Met gale zabave nije nosio puno iznenađenja ili teatralnih kombinacija.