hidedesign nsl

Prošli tjedan je u Sarajevu upriličeno svečano otvorenje poznatog svjetskog brenda Hidesign koji je na jednom mjestu okupio poznata televizijska lica, modne dizajnere, te blogere i influencere sa bh. scene. Na ovom događaju zvanice su upoznate s pričom o Hidesignu, a u moderno uređenom shopu imale su i priliku vidjeti kolekcije torbi, cipela, naočala, jakni te novčanika.

Hidesign event 00

Poput ostalih svjetskih brendova i Hidesign ima zanimljivu priču o svom nastanku. Naime, sve je počelo od male obrtničke radnje s dva zaposlenika, a danas je Hidesign tekstilni gigant s preko 3.000 zaposlenih i radnjama širom svijeta. Hidesign je fokusiran na inovacije, ali s jakim temeljem u tradiciji i naslijeđu. Ovaj brend se ističe po estetici, sanzualnosti i visokoj kvaliteti materijala.

Hidesign event 06


Zahvaljujući davno naučenoj vještini bojenja kože, moderne torbe dostojanstveno stare, a zanatska tradicija je vidljiva na detaljima koji Hidesign izdvajaju od ostalih. Historija ove kompanije je obilježena pobunom protiv uniformnosti, kojoj su skloni masovni proizvođači.

Hidesign event 19

Hidesign event 20


Hidesign je nastao 1978. godine i vođen je strašću svojih zaposlenika koji dolaze iz različitih kultura. Od malih, alternativnih prodavnica u San Franciscu i Londonu, posvećenim i napornim radom kompanija je došla do toga da posjeduje 74 ekskluzivne radnje koje posluju u 23 zemlje svijeta.
Među zvanicama koje su poznate po svojim stilskim odabirima između ostalih bile su Arduana Pribinja, Ana Bavrka, Emina Husedžinović, Lejla Zvizdić, Mirza Vranj, Arduana Lojo, Iza Razija, Ajla Habibija, Eda Bukvić, Zerina Šemsović, Alma Čengić, te Hajrudin Šišić. Program je vodio Sanel Hadžić, PR brenda.

Hidesign event 03

Hidesign event 01

Hidesign event 04

Hidesign event 05

Hidesign event 07

Hidesign event 08

Hidesign event 09

Hidesign event 10

Hidesign event 13

Hidesign event 12

Hidesign event 11

Hidesign event 15

Hidesign event 16

Hidesign event 17

 

 

 

 

Članci koje smo odabrali za vas