nocistrazivaca 1

 

„LET'S STEAM! Stvarajmo nove prilike!“ je slogan pod kojim se manifestacija održava ove godine. Ovo je sedma godina sada već tradicionalnog druženja na svojevrsnom festivalu nauke i istraživanja, koji se obilježava u preko 300 gradova širom Evrope.

„Naš stvaralački tim vrijedno radi da i ove godine posjetiteljima svih uzrasta možemo ponuditi bogate zabavne sadržaje, te kreirati prilike da vam približimo nauku i istraživanje, predstavimo naučna dostignuća i inovacije, i podstaknemo vašu maštu različitim interaktivnim eksperimentima, prezentacijama, kvizovima, projekcijama i zabavnim igrama za sve uzraste.“ – komentirali su iz organizacijskog tima.
Točne lokacije i program manifestacije u devet gradova bit će objavljeni na njihovoj web stranici www.nocistrazivaca.ba, a možete ih pratiti i na Facebooku @NocIstrazivacaBiH.

 

nocistrazivaca 2

 

Ulaz na manifestaciju i svi sadržaji su besplatni za posjetitelje svih uzrasta. Ponesite samo osmijeh i beskrajno mnogo radoznalosti! Cilj manifestacije je povećanje svijesti o istraživanju i inovacijama u Bosni i Hercegovini, podrška istraživačima i promocija dostignuća domaćih naučnika, inovatora i poduzetnika, te poticanje mladih da razmisle o nauci kao potencijalnoj karijeri.
Stvarajmo nove prilike zajedno u najluđoj naučnoj noći!

Članci koje smo odabrali za vas