IMG 1587

 

Regionalno prepoznatljivi brend NATURAVITA, predstavio je nove okuse čajeva, koji su od sada dostupni i na tržištu Bosne i Hercegovine. Ugodna atmosfera, neodoljive arome čajeva i posebno odabrano društvo, uz akustični nastup poznate muzičarke Ine Hamzić, obilježili su „Čaj u 5“, koji je održan 18. oktobra u restoranu „4 sobe gospođe Safije“ u Sarajevu. Događaju su prisustvovale brojne javne ličnosti, kao i predstavnici mnogobrojnih medijskih kuća, koji su uživali u novim okusima i mirisima Naturavita čajeva.

sarajevowineweekend 2


Vinski festival Sarajevo Wine Weekend, najveća i najpoznatija bh. smotra vinskih i gastro izlagača, počinje ovoga petka, 19.10. u 16 sati. Festival se, kao i ranijih godina, održava u Domu Oružanih snaga BiH (Dom Armije) i trajati će dva dana.

manolo 12

Na mjestu nekadašnje caffe-slastičarne Oloman, koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća bila sjecište prvih pravih sarajevskih šminkera, godine 2016. otvoren je sadašnji caffe restoran Manolo. Da bi nam pobliže objasnili značaj starog Olomana, a sve u cilju predstavljanja novog Manola, u pomoć su pozvali književnika Miljenka Jergovića. Jergović je u “Priči o Olomanu“ protkao poznati sarajevski duh i običaje tih godina.

8

 

U Sarajevu u Lindex prodavnici u Importanne Centru, jučer je održan tradicionalni „LINDEX PINK FASHION EVENT“.

eliesaab naslovna

 

Omiljeni libanonski dizajner u svojim kolekcijama se drži provjerenog recepta – mnoštvo svile, organze i delikatne čipke pomiješane s siluetama koje na tako ženstven i seksipilan način naglašavaju žensku liniju. I iako su se dosada punk, osamdesete i avangardna odijela nametnula kao vodeći trendovi za naredno proljeće, Elie je inspiraciju pronašao u botaničkom vrtu, te je cvjetni uzorak smjestio na komade u crnoj boji, dajući mu notu mističnosti.

weekendmediafestival 2

 

Jedanaesto izdanje Weekenda okupilo je više od 5000 sudionika, uključujući više od 550 novinara i 350 studenata.

Meghan-Markle-Together-Our-Community-Cookbook-Project (1)


Nije tajna da je Meghan strastvena zaljubljenica u hranu, a njen prvi solo projekt kao članice kraljevske obitelji spaja upravo strast prema hrani i humanitarnom radu.

nocistrazivaca 1

 

„LET'S STEAM! Stvarajmo nove prilike!“ je slogan pod kojim se manifestacija održava ove godine. Ovo je sedma godina sada već tradicionalnog druženja na svojevrsnom festivalu nauke i istraživanja, koji se obilježava u preko 300 gradova širom Evrope.

stipe nsl

Stipe Filipović je naš suradnik još od samih početaka. Frizer koji je potpisnik mnogih frizura koje su ukrale naše simpatije na poznatim damama, tjednima mode, ali i kroz editorijale, nakon brojnih potvrda svog rada (našao se i na listi četvorice najboljih svjetskih frizera), u Parizu je osvojio i nagradu OMC Golden Globe. Uporan, optimističan i uvijek perfekcionista, Stipe je jedan od onih kreativaca koji stalno ulaže u učenje i ne boji se eksperimentirati. Upravo OMC Golden Globe nagrade prepoznaju moć i doprinos svjetskih čelnika industrije primjerom. Ova nagrada najčešće završava u rukama poduzetnika koji dolaze iz velikih država, a kako nam Stipe otkriva, dosada nikom nije pošlo za rukom da bude nominiran za ovu nagradu iz Bosne i Hercegovine.

levis naslovna

Festivalska moda poglavlje je kojem se u modnoj industriji posvećuje sve više pozornosti, a street style reportaže sa glazbenih festivala sjajna su inspiracija u kreiranju lepršavih, prozračnih, zabavnih i urbanih kombinacija. Osim posjetitelja festivala, svojim modnim odabirima pozornost privlače i izvođači, koji dokazuju da ništa ne prepuštaju slučaju kada je u pitanju njihov scenski nastup.