Peter-Szanto

 

Davor Rostuhar govorit će kako je ostvario svoj najveći san, Dejan Verčič otkrit će zašto su slike zamijenile riječi, a čarobnu rečenicu za pitcheve podijelit će Péter Szántó.

ROOF-AW-MUSIC-IN-THE-MOMENT-NASLOVNA

Zavirili smo iza kulise jednog od iščekivanijih partija ove sezone koji se planira održati ovu subotu 09/06 na jednoj od najstarijih i najljepših lokacija u gradu, točnije terasi HDHS KOSAČA. Naime riječ je o još jednom projektu ekipe Roof Aw (Igor HDP i Andrej Jelić) koja nas već godinu dana uveseljava svojim unikatnim eventima, s pažljivo biranim lokacijama i selekcijom DJ-eva. A ovaj put je lokacija toliko jedinstvena, gotovo magična...

sff film

 


Dvadeset i četvrto izdanje Sarajevo Film Festivala bit će otvoreno 10. 8. filmom HLADNI RAT oskarovca Pawela Pawlikowskog, koji je za ovo ostvarenje nagrađen za najbolju režiju na nedavno završenom 71. Cannes Film Festivalu. HLADNI RAT koji je oduševio i kritiku i publiku u Cannesu, publici Sarajevo Film Festivala će, u okviru programa Open Air, predstaviti reditelj Pawel Pawlikowski, a film će biti simultano prikazan u Ljetnom kinu Raiffeisen i Narodnom pozorištu Sarajevo.

playmedia 10

 

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 03, se ovog petka održava u Banjaluci u Muzeju savremene umjetnosti RS, a koji pored edukativnih, nudi i mnogobrojne zabavne sadržaje. Za događaj koji traje samo jedan dan, pripreme su trajale više od šest mjeseci. Kreiranje kvalitetnog programa je bio najzahtjevniji zadatak, ističe direktorica programa Play Media Day, Dijana Tepšić. Višemjesečna komunikacija sa predavačima i panelistima, mnogobrojni telefonski pozivi, kao i stotine poslanih mailova, rezultirali su sjajnim i bogatim programom, koji je dobio mnogobrojne pohvale i koji više od 500 učesnika nestrpljivo iščekuje.

branding 2018 nsl

Dom mladih u Sarajevu je jučer prštio promjenom. Djelomično doslovno jer su organizatori iz agencije Via Media vrhunskim vizualima dočarali ocean nazvan Branding konferencija u koji su jučer zaronili brojni marketinški stručnjaci regije, a djelomično zbog teme konferencije koja je glasila 'RESHAPEbrands'. 

IMG 2491-Medium

 

Pripadnice nježnijeg spola svojim djelima i postupcima uvijek su pomjerale granice… One su uticale na tok svjetske povijest mijenjajući ga. Borile su se za svoja prava u svijetu muškaraca, protiv ograničenja i tradicionalnih uvjerenja koje im je društvo nametnulo, protiv nejednakosti i diskriminacija 24.5. je u Banja Luci, u Muzeju savremene umjetnosti RS, s početkom u 19 sati održano još jedno druženje za dame Ladies In by Jana. Ovog puta više od 150 dama uživalo je u promociji kulture, izložbi, druženju, panelu Banjalučanki koje diktiraju trendove, te melodičnim taktovima skupine Flute Quartet ”FLUTETE”.

Asghar-Farhadi

Jedan od najznačajnijih filmskih stvaralaca današnjice, dvostruki dobitnik Oscara Asghar Farhadi, iranski redatelj i scenarist, će predsjedavati žirijem Takmičarskog programa - igrani film 24. Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 10. do 17. 8.

Play Media Day 03 - Program

 

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 03 održat će se 08. juna u prostoru Muzeja savremene umjetnosti RS, kao i na platou ispred samog Muzeja. Do samog događaja koji donosi 15 predavanja stručnjaka iz svijeta, regiona i BiH, kao i tri zanimljiva panela, ostalo je nešto više od 10 dana!
Raspored svih predavanja i panela, možete pogledati na http://playmediaday.com/raspored/.

Hurts

 

Na drugom po redu Sea Star festivalu, koji je održan od 24. do 27. maja u prekrasnoj laguni Stella Maris u Umagu, na desetine hiljada muzičkih hodočasnika tokom četiri dana prošlo je kroz festivalske kapije, neumorno se zabavljajući na 16 festivalskih zona, od čega čak sedam bina ispunjenih plesnom muzikom i fanovima željnim prvog velikog ljetnjeg festivala na otvorenom! Epicentri zbivanja očekivano su bili spektakularna i dvostruko veća nego prošle godine glavna bina Addiko Tesla Stage, te najvreliji amfiteatar ovog vikenda - Nautilus Arena.

oscardelarentanaslovna„Oduvijek sam želio dizajnirati odjeću koju će žene htjeti nositi, a ne kreacije koje će izgledati samo lijepo na pisti.“ – komentirao je jednom prilikom Oscar. Ista modna filozofija zadržana je do danas, a svaka kreacija iz ove resort kolekcije jednako je nosiva u ležernim i svečanim prilikama.