Jahorina 1 

Velika Exitova festivalska porodica od sljedeće godine brojat će još jednog člana! Nakon što je 2014. pokrenuo Sea Dance na Jazu, pa godinu poslije i Revolution u Temišvaru, a od ove godine i Sea Star u Umagu, EXIT tim pokreće novi festival koji će biti održan od 15. do 18.3. iduće godine na olimpijskoj Jahorini!

paolo nslNakon što je kreativni dizajner modne kuće Paolo Sebastian proveo neko vrijeme istražujući Disney arhivu te uživajući u skicama, fotografijama i snimkama koje je pronašao u Disney uredu, nastala je kolekcija i suradnja s internacionalnim omjerima. Slaveći magičan Disney svijet, Paul je dizajnirao haljine koje su u ateljeu ručno ukrašene sitnim aplikacijama, najljepšom čipkom i kristalima.

valentino

 

Nakon što je prikazano 70 lookova iz posljednje Valentino kolekcije, društvene mreže modnih insajdera su u najmanju ruku bile poput male ode radu dizajnera Pierpaolo Piccioli. Uspio je u svome naumu da svakodnevnoj odjeći da nesvakidašnji, magičan prizvuk, te da kroz toalete slavi ostavštinu i talent gdina. Valentina Garavania. Pierpaolo je u liniju ponovno unio dozu romantike i pokazao da svakodnevna ležerna odjeća može dobiti dozu luksuza uz suptilne dodatke na odjeći, a ne isključivo zbog svoje cijene koja otkriva da je riječ o dizajnerskom komadu.

eliesaab naslovna


Miljenik modne publike jučer je predstavio kolekciju za koju je inspiraciju pronašao u Amazoni. I uistinu, revija je otvorena setom komada prekrivenih zmijskim uzorkom. Dame su nosile i zlatne naušnice u obliku lišća, maxi haljine ukrašene motivom lišća u zelenim tonovima, raskošne kaftane i haljine na kojima se nalazio maleni botanički vrt.

dg naslovna


Na sam spomen ovog dizajnerskog dvojca sjetimo se scene iz serije Seks i grad u kojoj Carrie komentira da, kada je u pitanju talijanski, tečno zna reći ove jako važne riječi: Dolce & Gabbana. Uz millenialse u prvim redovima, tajni show i kolekciju posvećenoj talijanskoj kulturi, Dolce i Stefano pripremili su još jedan spetakl po dobro poznatoj recepturi. I baš kako očekujete, bilo je tu mnoštvo šljokica, raskošno ukrašenih haljina, uzoraka, ukrasa za kosu i najljepše čipke.

modiana sarajevo ducan 2

Nova Modiana prodavnica premium koncepta svečano je otvorena sinoć u Sarajevu, u ulici Maršala Tita 33. Početkom rada ovog modernog prodajnog objekta u centru glavnog bh. grada prodajna mreža kompanije Montecristo BH, koja djeluje u sklopu Montecristo grupacije sa sjedištem u Sloveniji, sada broji ukupno deset prodajnih mjesta u našoj zemlji: četiri u Sarajevu, dva u Banjoj Luci, te po jedno u gradovima: Mostar, Tuzla, Brčko i Gradiška.

amal clooney violet dress modamo3

Iako naviknuti na očaravajuća izdanja Amal na crvenom tepihu, haljina koju je birala za sinoćnji crveni tepih filmskog festivala u Veneciji ostavio nas je sa izrazom na licu definiranim samo jednom riječju:'Wow!'.

trening 1

Projekt “Izađi treniraj” nastavlja sa realizacijom i ove godine. Kao i prethodne Sarajevo je i ovoga puta ucrtano u mapu treninga. Poslije Bijeljine, Tuzle i Banja Luke 9. 9., ekipa stiže i u Sarajevo. Plato SCC bit će centar dobrih vibracija i pozitivne energije, a Nike i Sport Life su se potrudili da i ovoga puta to bude događaj za pamćenje.

mff 2017 4

Projekcijom filmova ''The Gray Area'' i ''Džudžan i ganga'', na sceni otvorenog kina, otvoren je 18. Mediteran Film Festival. 

sff zadnjavecer

Sinoć su u prepunom Narodnom pozorištu u sklopu svečane ceremonije dodijeljene nagrade za najbolje filmske uratke prikazane na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. U sklopu osamnaest različitih programa 23. SFF-a prikazano je 235 filmova - 111 dugometražnih i 124 kratkometražna, 137 igranih, 70 dokumentarnih i 28 animiranih filmova.


 

danas nosimo1

top prica ensar jesen

insta nsl