BRANDED AGENCY SARAJEVO6

Kada smo vidjeli prve trailer fotografije ureda agencije Branded, znali smo da će upravo oni biti novi gosti naše rubrike #modamozaviruje. Moderna sala za sastanke čije stolice dolaze u veseloj kombinaciji boja, prostor za opuštanje koji uključuje sofu koja svojoj nijansom odmah mami osmijeh na lice te veseli posteri samo su mali uvod u interijer ove nove bh.agencije. O njihovoj filozofiji, planovima, radnim navikama te uređenju razgovarali smo s Amnom Džambić, osnivačicom Branded agencije.

Koja je glavna ideja i nit vodilja vaše agencije te tko čini vaš tim?

Mi smo više od tek jedne marketinške agencije u nizu. Branded Sarajevo je Seal of Creativity (Pečat kreativnosti), a naš tim živi ovaj slogan. Za agencijski posao mnogi kažu da je težak, pa značajnom broju marketara posao u agenciji dođe kao škola koju prođu dok ne pronađu mirniji, manje izazovan posao. Brandedov tim živi kreativnost. Rokovi nas ne guše, već nam predstavljaju izazov, želje klijenata za nas nisu nerazumne, već inspiracija da uradimo nešto uistinu posebno. Učiniti nemoguće mogućim, prosječno nadprosječnim, a nešto skromno vrhunskim, to je ono čemu težimo i što se trudimo svaki dan raditi. Ili, bolje rečeno, stvarati. A stvaranje i nije rad, zar ne? To je sreća, potpuno ispunjenje ljudskog bića.

BRANDED AGENCY SARAJEVO18

Naš stalni tim čini 8 iznimnih kreativaca i nekoliko freelancera koje po potrebi angažujemo. Neki od nas su ekstroverti, uvijek vedri i nasmijani, oni koji uvijek imaju najbolje šale u ekipi, neki od nas su zanesenjaci, pomalo čudaci, često šutljivi, ponekad glasni, neki od nas su naizgled obični, a iznutra... iznutra rapsodija ideja i mašte koji, kroz Branded, pronađu put prema van. Veći dio tima, unatoč mladosti, već ima zavidno marketinško iskustvo i zaista bogatu karijeru.

Zašto ste se odlučili baš za naziv 'Branded'?
Brendiranje je ono po čemu želimo da budemo prepoznatljivi u budućnosti. Želimo da od proizvoda i usluge stvaramo prepoznatljive brendove, a one koji već jesu brendovi, guramo naprijed. Naime, koliko god veliki i jaki bili, marketinški uvijek možete ići naprijed. Naravno, uz pravi tim ljudi.

BRANDED AGENCY SARAJEVO11

 

BRANDED AGENCY SARAJEVO10


Najveći poslovni izazov s kojim ste se susreli?
Svaki novi projekt je novi izazov. Kod nas nema velikih i malih klijenata, niti velikih i malih planova i rješenja. S jednakom strašću i predanošću pristupamo svakom ponaosob, svakom klijentu i svakom projektu. Takav pristup je moguć samo u timovima koji žive ono što rade (stvaraju). Branded je takav tim.

BRANDED AGENCY SARAJEVO9

BRANDED AGENCY SARAJEVO12


Kako izgleda jedan vaš radni dan?
Ujutro pijemo kafu. Tada, naizgled, besposličarimo. A zapravo, tu se stvaraju najbolje ideje. Potom, neko sjedne za svoj stol, neko legne na kauč, neko se zavali na spužve, svako sa svojim laptopom i realizacija ideja počinje. Par sati budemo svako u svom filmu, uz uvijek dobru muzičku podlogu, a onda sjednemo svi zajedno i razgovaramo. To je još jedan brainstorming, ali i nama jako važno, druženje.

BRANDED AGENCY SARAJEVO17

 

Ručamo zajedno, ponekad salatu koju si sami pripremimo u našoj kuhinji, a ponekad nam nije do fit i zdravog života pa si naručimo pizze, pite... Zatim se neki od nas vraćaju laptopima i realizaciji ideja, a neki održavaju sastanke s klijentima i partnerima. Klijenti i prijatelji agencije nam često dolaze i mnogi kažu da vole našu opuštenu atmosferu.

Novogodišnja rezolucija koju ste donijeli za ovu godinu je...?
Samo nastaviti kako već radimo. Dakle, uvijek iznova pomjerati granice, nadmašiti vlastite mogućnosti, raditi, ne usprkos klijentu, nego za klijenta... To je rezolucija naše agencije.

Na što ste posebice pazili prilikom osmišljavanja interijera vašeg ureda? Koje karakteristike je morao zadovoljiti?
Prilikom osmišljavanja interijera pazili smo da bude dovoljno profesionalno ali i opušteno, pomalo neuobičajeno, jer vjerujemo da u je u ovoj industriji inspirativno okruženje dio kreativnog procesa i stvaranja. Jedna od bitnih stavki je prostranost, da bi posao i sam prostor bio još ugodniji. Prvo smo počeli sa industrijskim dizajnom ali onda smo shvatili da nam treba više boja, te čim je šarenilo postalo dio naše svakodnevnice, i naš rad je postao zabavniji. Naše predivne arhitektice Maja Kovačević Salkić i Azra Ajanović su nam pomogle da se ideje u rekordnom roku realizuju, ali se naš posao i dalje nastavlja jer mnogo je ideja koje se tek trebaju implementirati.

 

BRANDED AGENCY SARAJEVO15

BRANDED AGENCY SARAJEVO14

BRANDED AGENCY SARAJEVO8

Čiji namještaj ste 'ugostili' u vašem uredu? Najdraži kutak u uredu?
Željeli smo što više bosanskohercegovačkih proizvođača i kompanija ugostiti u našem office-u i uspjeli smo, barem 80%, na šta smo vrlo ponosni. Svako ima svoj najdraži kutak, ali ćemo se ipak složiti da je to zeleni kauč .:)

 

BRANDED AGENCY SARAJEVO7

BRANDED AGENCY SARAJEVO16

BRANDED AGENCY SARAJEVO5

BRANDED AGENCY SARAJEVO2

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl