kucniured marselaglavina 02

Marsela Glavina vlasnica je inspirativnog Instagram kutka @marylandist na kojem, uz fotografije svojih radova nastalih u studiju, dijeli i zanimljive detalje svakodnevnice. Upravo ćete pretražujući njene fotografije pronaći i super trikove kako i tijekom rada od doma probuditi dodatnu produktivnost te kućnom uredu dati dozu osobnosti i karaktera. Marsela za sebe kaže da je veliki sanjar, perfekcionista i dijete u duši, a uz dnevni raspored koji se isprepleće s njenim novinarskim, blogerskim i fotografskim obvezama željeli smo otkriti kako izgleda njena radna rutina. I naravno, radni kutak.

 munanazak nsl

 

Ona je fotografkinja, velika zaljubljenica u cvijeće, boje i Nikon te dama koja će vaše simpatije ukrasti svojim intimnim i emotivnim fotografijama s vjenčanja koje dijeli na svom Instagram profilu @muna_nazak. „Što se tiče fotografisanja vjenčanja mislim da ova vrsta fotografije nema mane. Bitno je samo izgraditi svoj način pristupa i s tim birati klijete. Jer često fotografi "biježe" od ove vrste fotografije jer nekad to budu vjenčanja koja ubiju kreativu u fotografu. Zato treba pomno birati klijente kao i klijenti fotografe.“

velike fotke (2)


Na redu je opet omiljena tema zavirivanja. Radi se o novom mjestu u Mostaru, o baru u kojem možete ukusno doručkovati, zabaviti se i nešto pregristi u većem društvu i uživati u odličnom izboru piva, vina ili gina!
Za razliku od većine prostora u koje sam do sada zavirivala, ovaj put se radi o interijeru u čiji izgled sam i sama uplela svoje ideje i vrijeme, zajedno s Nadom, čiji životni prostor sam vam već otkrila. 

lasta ured naslovnafotografija


Često me pitaju kako nalazim kreativno uređene prostore u koje zavirujem i koje dijelim s MODAMO.info čitateljima. Točan odgovor na ovo pitanje ne postoji, ali zapravo se najčešće radi o susretu s kreativnim ljudima, za koje pretpostavljam da imaju jednako kreativno okruženje u kojem žive ili rade. I u većini slučajeva ova pretpostavka se ispostavi kao točna. Potvrda za to je i radni prostor u koji vas danas vodim.

aida redzepagic ured studio naslovna

Prostor u kojem radimo uvelike može utjecati na našu fokusiranost i produktivnost u obavljanju zadataka, ali nas i inspirirati u novim poslovnim avanturama. Zato prilikom uređenja radnog prostora, pazimo da svaki detalj oslikava naš karakter i posao kojim se bavimo. Upravo smo zbog toga željeli zaviriti i u studio Aide Redžepagić, fotografkinje čiji je ured neodoljivo mjesto za rad i druženje.

tjedanurmaru

Uvijek nasmijana i dotjerana, Marija je dama koja će vam kroz svoj Instagram kutak te blog otkriti najljepše primjere arhitekture u gradovima diljem svijeta, pokazati vam preslatke cafe skrivene od gradske gužve i znatiželjnih pogleda, ali i otkriti par sjajnih stilskih trikova. Marija je diplomirana inženjerka arhitekture, a svoju adresu u Beogradu često mijenja s popularnim svjetskim destinacijama. Velika je ljubiteljica kave i putovanja, sanjar i dama koju smo ugostili u našoj rubrici '1 tjedan u ormaru'. Što se krije u Marijinom ormaru, gdje voli kupovati te koje je njeno tajno oružje kada je u pitanju odijevanje, saznajte u nastavku.

BRANDED AGENCY SARAJEVO6

Kada smo vidjeli prve trailer fotografije ureda agencije Branded, znali smo da će upravo oni biti novi gosti naše rubrike #modamozaviruje. Moderna sala za sastanke čije stolice dolaze u veseloj kombinaciji boja, prostor za opuštanje koji uključuje sofu koja svojoj nijansom odmah mami osmijeh na lice te veseli posteri samo su mali uvod u interijer ove nove bh.agencije. O njihovoj filozofiji, planovima, radnim navikama te uređenju razgovarali smo s Amnom Džambić, osnivačicom Branded agencije.

 modamozaviruje nsl

Pregledavajući sve fotografije koje su bile popraćene #modamozaviruje hashtagom u posljednjih trideset dana naučili smo toliko toga i dobili inspiraciju za nove #foodie, #travel, #interior, ali i #ootd priče!

 blagdanskefotke modamozaviruje

 

Osmijeh nam je na lice izmamila činjenica da ste nas itekako ozbiljno (i kreativno) shvatili kada smo napisali da želimo znati za blagdanski duh u svakom kutku vašeg doma, za svaku lampicu, prskalicu, kolačić, poklon i ukras. I mi smo presretni radi toga. S nama ste podijelili najljepše izloge u gradu, zabavne avanture po gradskim adventima, slastice koje nestaju sa stola i nakon što ste se zasitili, neodoljive lampice instalirane na svakojake načine i neizbježne snježne kugle.

balerina narodnopozoriste krckoorasar nslOk, vjerujemo da nitko od vas nije imun na šarmantnu priču o znatiželjnoj djevojčici Klari i Orašaru s kojim proživi čudesne pustolovine i odluta u sasvim novi, magičan svijet. Orašar je jedna od najizvođenijih baleta na svijetu, a u ovom blagdanskom periodu, daje nam još jedan podsjetnik na važnost iskrenosti, ljubavi, zahvalnosti i humanosti. Priča započinje na Badnjak, kada djevojčica ispod bora pronađe nešto drugačiji poklon – orašara. Kada padne noć, Klara shvaća da njen orašar nije obična drvena lutka i da ju čeka jedna nevjerojatna avantura.