markofeher naslovna

Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Europe je dodijelio BIG SEE Fashion Design Award 2018 još jednom bh.dizajneru. Naime, u kategoriji "Wearable art – timeless' za pobjednika je izabran Marko Feher i njegova kreacija 'Black Scorpio Dress'. Haljinu i dizajn Marka Fehera ocijenili su kao nosivu umjetnost - avangardu sa snažnom porukom, vrhunskim krojevima te jasnim identitetom. U ovoj kategoriji za nagradu su pored Bosne i Hercegovine bili izabrani i nominirani i dizajneri iz Albanije, Austrije, Bugarske, Kipra, Češke, Crna Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

Haljina je nastala kao fakultetski zadatak na Central Saint Martinsu, a editorijal je sniman na Bahamima na čelu sa talentiranom britanskom fotografkinjom Zenom Holloway koja u fokus svog interesa stavlja fotografije podvodnog svijeta.

markofeher

Nagrađena haljina će biti izložena u 'City of Design', pop-up centru u Ljubljani od 16. 10. do 23. 11. 2018., a 16.10. bit će i održano i svečano uručenje BIG SEE FASHION DESIGN AWARD 2018, kada će Marko preuzeti svoju nagradu za doprinos modnom dizajnu. Ova nagrada odlična je promocija domaće kreativne industrije na europskoj modnoj sceni.

1



Podsjećamo, BIG SEE Fashion Design Award 2018 osvojio je i dizajnerski duo iz Sarajeva, Kaftan studio u kategoriji 'The IT Factor Of a Country' za kreaciju pod nazivom "Kaftan studio BOLD".


Članci koje smo odabrali za vas