Asjak9


Kardigan je jedan od onih komada koji uljepšava svaku kombinaciju. Vrlo je jednostavan za kombiniranje, a zahvaljujući materijalima od kojih je izrađen, svaku kombinaciju zaogrne dodatnom dozom elegancije. U ljetnim mjesecima posebice su popularni rupičasti modeli, koji su ugodni za nošenje, prozračni i idealni za večernje šetnje gradom. Na policama Bazerdžan dućana pronašli smo neodoljiv model koji je rezultat spajanja tradicije i modernog. 

„Dio bosanskohercegovačke tradicije, ručno pletenje i danas opstaje zahvaljujući određenom broju bh. žena koje ga njeguju, uče svoju djecu toj tehnici te na taj način nastoje očuvati tradiciju i kulturnu baštinu naroda ove zemlje. Poznato je da Bazerdžan, concept store koji je nastao sa ciljem promovisanja bh. dizajnera i umjetnika, također teži ka očuvanju od “izumiranja” i mogućeg nestanka navedene tradicije.

Asjak12


Kao rezultat te težnje nastala je posebna saradnja Bazerdžan Wear linije i kreativnog dua majke i kćerke iz Bogda rukotvorina.“ – otkrile su nam dame iz Bazerdžan concept storea.
Misleći o varljivim ljetnim večerima, kada vjetar dune sa sjevera, željeli su dizajnirati komad odjeće koji je prozračan, ali u koji se ipak mogu ušuškati kada osjete svježinu ljetne noći. Kroz Bazerdžan Wear maštaju o i stvaraju proizvode koji su njima potrebni, koje vole i žele da nose, a koji nisu dostupni na drugim mjestima. Stvaraju proizvode koji ih čine da se osjećaju elegantnim i ženstvenim, a ujedno su ugodni i udobni za nošenje.

2018-06-01-03.37.58-2

Zajedno sa Bogdom, izradili su dvije verzije pletenih kardigana, u nježnoj “nude” boji i uvijek atraktivnoj i svečanoj - crnoj boji. Bogda rukotvorina navode da je svaki proizvod bogda njihovog sna, tako su kroz suradnju sa Bazerdžan Wear linijom satkali kolekciju dugih kardigana sa ili bez prepletenih zlatnih končanih niti - idealno za igru svjetla uz zalazak sunca. Elegantno, praktično i prozračno - a k tomu još i s bh.potpisom.


Asjak13

Asjak14

Asjak15


Foto: Ina Čano

Članci koje smo odabrali za vas