Prekardasijan cekerinsl

 

Vlasnica bloga Prekardašijan, odlučila je u segment cekera unijeti dozu zabave i šarma, te je kreirala cekere u jarkim nijansama koji imaju i motivacijsku poruku. Svi oni koji prate Samiru Poričanin Petrešin na društvenim mrežama znaju da je ova zabavna, iskrena i uvijek motivirajuća dama poznata po citatu 'Udišem ljubav, izdišem nemir' uz koji se redovito borila protiv svih anegdota koji su je čekali kroz dan. Sada je taj citat smjestila i na svoje cekere, a više o samom konceptu saznali smo u razgovoru s ljupkom Samirom.

„Cekeri Prekardašijan ideja su izuzetno talentovane i uspješne grafičke dizajnerice Ane Lukende, koja je idejni tvorac branda Moa Baggeek. Bio je dovoljan jedan razgovor na društvenim mrežama da kliknemo i već nekoliko poslije postala sam  ponosna vlasnica prvog Prekardašijan žutog cekera, koji nosim, evo i nakon dvije godine. Već tada su počeli upiti čitateljki na društvenim mrežama i blogu kako da dođu do cekera, ali, nažalost  do nedavno nisam imala dovoljno vremena da se posvetim njihovoj proizvodnji. Cekeri su, inače, jedan od mojih omiljenih dodataka. Već dugo izbjegavam korištenje plastičnih vrećica, a i sve što mi treba uglavnom ne stane u torbu. Napokon imam ceker kreiran baš po mojoj mjeri, a to znači da u njega može apsolutno sve stati.“ – otkrila nam je Samira.

Prekardasijan cekeri (2 of 7)

„Ponosna sam što je ceker u potpunosti domaći proizvod. Dizajn potpisuje Ana Lukenda, rađen je u kompaniji NANO Design, a sjajni kreativni tim koji je radio kampanju za Prekardašijan cekere čine Vanja Lisac, Ensar Dervišbegović, Amra Jalovičić i Elma Mehmedović za Orbico, a sve pod kreativnim vodstvom Jaan Amira Alića. U ovom trenutku cekeri će biti dostupni u dvije varijente, sa logom brenda Prekardašijan i rečenicom kojom već dugo sebe motiviram - Udišem ljubav, izdišem nemir. Uskoro ću promovirati i super torbice za trening.  Inspiracija su bili fitness časovi na kojima sam bila prije više od 20 godina, a na kojima smo često ponavljali tu rečenicu. Istina, tada mi je bilo 18 godina i pitala sam se zašto uopće moramo izdisati nemir koji tada nisam ni osjećala. Ali, kako su godine prolazile, a život donosio stres i mnogobrojne životne i egzistencijalne probleme, shvatila sam da mi taj moto i te kako pomaže. Posebno otkako sam prije devet mjeseci završila kurs transcendentalne meditacije kod Džejne Hadžić, a koji mi je pomogao da zaista izdahnem nemir, sve što me muči i punim plućima udahnem ljubav i prihvatim nove životne izazove.“ – nadodala je.

Nismo mogli odoljeti da Samiru ne pitamo kojem tipu žena je imala na umu prilikom dizajniranja ovog motivirajućeg i itekako praktičnog cekera.

„Za sve žene kojima nikad dosta prostora u torbama za sve što žele ponijeti. Ovo je ceker sa kojim možete na pijacu, u shopping, na sastanak, jogu, u njega možete staviti sve što poželite. Presretna sam što cekere Prekardašijan već nose divne, sretne, uspješne žene od kojih je svaka pronašla neki svoj način da život učini ljepšim i boljim. I naredne godine u cekeru koji ja nosim neizostavan će biti najdraži planer CHICovnik.“ :) 


Foto: Vanja Lisac

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl