31Irma KOHEL je label koji spaja grafiku i produkt dizajn. Još od diplomskog rada: "Ekspresija u funkciji grafičke multimedijalnosti” izražava se vizualnim oblikovanjem proizvoda, tako su i ove majice jedna u nizu kolekcija u kojoj ćete prepoznati Irmin stilski i dizajnerski izričaj.

KOHEL je bez veličina, razlike u spolovima ili sezonskom podjelom gardarobe. Možete sve stvari nositi slojevito u bilo kojem periodu.
Irma KOHEL se ističe u stvaranju formi bez standardnog praćenja zadatih šablona.
Kolekcije izbacuje u vidu varijacija jednog odjevnog komada, primjer kolekcija grafika suknji ili kolekcija majica. “feMALE” kolekcija je spoj univerzalnih majici sa akcentima antiforme i spajanjem krojeva koji daju kontrast ustaljenim principima obične “tshirt”.

„Nikada ne koristim profesionalne modele jer mi je cilj da odjeću nose ljudi koji bi ju nosili u svakodnevnom životu. A sve stvari koje izbacujem su ustvari one koje ja lično nosim i sav dizajn je instant refleksija trenutnih faza u životu, uređivajući stan je nastala KOHEL home kolekcija, kada mi je trebao namještaj koji nigdje nisam mogla kupiti. Oblikujem stvarnost i pretvaram je u različite energije i forme.“ – nadodala je Irma. Cijelu kolekciju donosimo u nastavku.Foto: Maja Topčagić

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl