zagrli race for the cure zagrljaj nsl 01

Sigurno da nije postojao ljepši način nego zagrljajima završiti kampanju koja nosi naziv #zagrlizaljubav. Naime, još početkom petog mjeseca ove godine uredništvo MODAMO.info portala je zajedno s kompanijom Bingo pokrenulo humanitarnu akciju #zagrlizaljubav.

U MODAMO.uredništvu smo osmislili ceker koji je dizajniran, sašiven i tiskan u BiH i koji nosi natpis bh. pisca Alena Agića, mnogima poznat pod imenom Magic Whisperer, a kupovinom cekera na blagajnama odabranih Bingo marketa po cijeni od 5,90 KM kupci su donirali svoj novac za utrku Race for the Cure koja se danas održala u Sarajevu. Ova utrka, poznata i kao utrka za ozdravljenje je pokrenuta s ciljem osnaživanja žena u borbi protiv raka dojke, a danas je na njoj sudjelovalo više od 5000 žena iz cijele Bosne i Hercegovine.

zagrli race for the cure cek

Među sudionicama utrke danas je posebno atraktivan bio 'FREE HUGS' kutak u kojem su predstavnici kompanije Bingo i MODAMO.info, zajedno s ambasadoricama kampanje Naidom Kundurović, Ernom Saljević i Mimom Vasić rado zagrlili sve drage dame vedrog duha.

zagrli race for the cure zagrljaj 02

zagrli race for the cure erna naida

zagrli race for the cure erna mima

„Poseban je bio doživljaj uživati u zagrljajima žena okupljenih oko utrke Race for the Cure. Danas smo se uistinu još jednom uvjerili da smo kampanjom uspjeli probuditi želju za zagrljajima i nadamo se da će ta pozitivna energija isijavati iz svih dama koje su kupile svoj ceker i ponosno ga nose. Imaju i zašto, jer upravo zahvaljujući tim Bingo kupcima danas smo ponosno u njihovo ime uručili donaciju od vrijednih 5.000 KM za potporu ovoj itekako važnoj utrci.“, rekla je Ana Ćavar, direktorica MODAMO.koncepta.

zagrli race for the cure zagrljaj 01

 

„Veliko nam je zadovoljstvo i čast biti dijelom ovog divnog projekta. Danas smo se grlili sa ženama koje su najveći borci, koje su se uhvatile u koštac sa okrutnom bolešću i pobijedile su je. Sa ljudima koji podržavaju svoje sestre, majke, supruge, u borbi protiv karcinoma dojke. Drago nam je što smo pozvani da budemo partner ovakvom događaju i ovom prilikom zahvaljujemo našim kupcima koji su kupovinom  cekera „Zagrli za ljubav“ podržali kampanju. Zahvaljujući njima i našim ambasadorima i Modamo.timu, danas smo Udruženju donirali 5.000,00KM.“, s velikim veseljem je istaknula Tatjana Paunoski, voditeljica službe marketinga kompanije Bingo.

Dio atmosfere s današnjeg druženja ćete zasigurno moći osjetiti kroz fotografije u nastavku članka, a mi vas pozdravljamo do nekih novih, lijepih, zajedničkih MADE IN BIH priča.

Zagrlite za ljubav!

 

Foto: Marko Jovančić za MODAMO.info

 

 

Članci koje smo odabrali za vas