kalastore nsl

Prije nešto više od devet mjeseci, u Banja Luci je otvorena nova shopping adresa na kojoj će vam osim pristupačne i trendi odjeće koju dizajniraju dvije sestre, pozornost privući i interijer dućana. Suzana i Mirjana su predstavile i svoju jesensku kolekciju koja nosi naziv Neverending, a koju ćete pronaći na policama KALAstore.

„Nova kolekcija za jesen/zimu 2017/18 nosi naziv NEVERENDING collection iz više razloga. Predstavlja klasiku kojoj smo se okrenuli koja je neprolazna, bezvremenska i uvijek u trendu, ali i sam koncept kolekcije koji je takav da će se svaka naredna, mini kolekcija koja bude rađena uklapati u ovu, postajati dio nje kao njen nastavak i upravo zato kolekcija se ne završava sezonom, naprotiv ona tek počinje. U novoj kolekciji ostali smo vjerni svom prepoznatljivom kvalitetu ali i neobičnim bojama i kombinacijama istih, pa je tako jedan od zaštitnih znakova kolekcije i baby blue podstava koja se nalazi na našim modelima i predstavlja nov i zanimljiv detalj u kolekciji. Radili smo sa raznim materijalima, od pamuka, svile, skaja, vune, kašmira do pliša, koji je i ovu sezonu jako popularan pa smo ga provukli kroz nekoliko modela.

kalastore 05

Tu je i ovu sezonu naš sjajni bukle koji je zaslužan za komade po kojima smo postali prepoznatljivi, a to je Galiano sako i suknje, a ove sezone i mantil. U ponudi je opet naš čuveni model sako od ovog sjajnog materijala kojem su se naše klijentice posebno obradovale. Modeli od ovog materijala, kao i od još nekih su označeni kao limited edition. Kolekcija je raznovrsna, bazirana na dobrim klasičnim komadima poput sakoa, hlača i košulja koji spadaju u tu grupu bussines look, dok sa druge strane imamo modele poput haljina, kožnih suknji koji su dio evening looka. Tu su i kaputi i bomberi, rađeni od jako kvalitetnih materijala, u neobičnim bojama i sa puno detalja i oni su modeli na koje smo posebno ponosni i za koje vjerujemo da će postati it komadi. Još jedna novina što se tiče KALAstore design brenda je svakako i saradnja sa stilistom Kostom Miljkovićem koji je zajedno sa našim timom radio na kreacijama i doprinjeo da kolekcija dobije pomalo i romantičnu notu. Kosta je od sada dio KALAstore design tima i njegov utjecaj će se itekako prepoznati u ovoj i nadolazećim kolekcijama.“ – komentirale su dame. 

 

kalastore 01

kalastore 02

kalastore 03

kalastore 04

kalastore 07

kalastore 08

kalastore 09

kalastore 10

 Modeli: Anja Brdar i Snezana Kuzmanović
Make up i styling: Kosta Miljković
Foto: Hamza Kulenović

Članci koje smo odabrali za vas