zorannah hellosrbija 09

Popularna blogerica i stilistica, Zorana Jovanović, čije modne avanture na profilu Zorannah samo na društvenoj mreži Instagram prati 829 tisuća, nedavno je u New Yorku, zajedno s Markom, Aleksandrom, Goranom i Nataliom snimila i sjajan editorijal.

Fotografije koje su objavljene u novom broju Hello Srbija dočaravaju duh Velike Jabuke te inspirativnu Soho ulicu.
„Ulice Njujorka ti uvek daju neku nenormalnu energiju i vetar u leđa. Bilo da šetaš u tim ludačkim pantalonama u kojima je Zorana na jednoj od fotografija, pa ti i muškarci i žene dobacuju 'Love your pants' do momenta kada si u tom nekom kreativnom zanosu i svi se okupe oko vas i fotkaju uz pozitivne vibracije. Zapravo je samo jutro uoči snimanja bilo veoma zanimljivo jer su najavili pljusak koji je trebalo da traje ceo dan pa smo snimanje pomerili za malo ranije. Trebalo je da budemo smešteni u radnji u Sohou sa svim stvarima jer nam je to bilo najjednostavnije za promjene stajlinga. Međutim na kraju smo se našli u Zoraninom hotelu i počeli snimanje pre nego što se radnja i otvorila, kako bismo uspeli da snimimo što više promena pre kiše. Kako je Zorana poznata kao 'easy going' osoba u tim momentima, jer joj je ok da se presvlači na sred ulice, čak 4-5 promena smo odradili na samom putu do radnje. Zahvalna sam joj na tom danu jer je zaista odradila posao kao vrhunski profesionalac i jasno je zašto je u samom vrhu blogosfere.“ – otkrila nam je stilistica, Aleksandra Marković koja je bila zadužena za stajling na ovom uzbudljivom snimanju.

zorannah hellosrbija 07

zorannah hellosrbija 14


Aleksandra je radila kao urednik Grazia Srbija te izvršni direktor Harper's Bazaar Srbija, a Zoranu poznaje već godinama, zbog čega ne čudi što je na setu vladala super atmosfera. Kada smo Aleksandru pitali koliko je izazovno bilo odijevanje još jedne stilistice, komentirala je: „Kada stilizujem poznate ličnosti ili blogere trudim se da ispoštujem njihov stil i ono u čemu se svaki od njih najbolje oseća. Zoranu poznajem godinama i pratim je online tako da sam zaista želela da pokažem elegantniju i za nijansu drugačiju verziju nje same, a da to opet bude u skladu sa njenom ličnošću i stilom. Nedavno sam radila i editorijal za stilistom pjevačice Beyonce, Ty Tyronom i moram da priznam da sam prvi put u životu imala tremu da nekoga stilizujem. Čak sam se i zezala na društvenim mrežama kako je to kada stilista stilizuje stilistu. A sa njim je to tek posebno jer on u svakom momentu zna šta se dešava na tržištu, prati sve mlade dizajnere i njihov rad... Tek na kraju snimanja mi je rekao da sam uspela ono što nikome nije pošlo za rukom - da su mu se svaki komad i svaki stajling koji sam odabrala jako dopali, ali i da sam jedina koja je uspela da ga obuče u shorts iznad koljena jer to inače ne nosi.“

zorannah hellosrbija 08


Kao i iza svakoga uspješnog modnog poduhvata i iza ovoga stoji provjeren tim.

„Moj tim u ovom momentu je uglavnom supertalentovani fotograf Marko Sovilj sa kojim obožavam da radim jer imamo veoma sličan senzibilitet. Još jedna stvar koju volim kod njega je to što sam retušira svoje fotografije ali ujedno radi i kompletnu video produkciju. Na našim prostorima nije strano da jedna osoba radi sve to, ali u Njujorku je sve to drugačije. Ukoliko želiš da dobiješ sve to, moraš da angažuješ zapravo tri različite osobe. Zatim još jedna osoba koja je na većini naših snimanja je šminker Goran Slišković i ovoga puta moja asistentkinja je bila Natalia Chagas. Nas dve smo se upoznale na FITu, a ima 22 godine i tek počinje svoju fashion karijeru.“ – nadodala je Aleksandra.
Editorijal u cijelosti pogledajte u nastavku.

zorannah hellosrbija 01

zorannah hellosrbija 03

zorannah hellosrbija 04

zorannah hellosrbija 05

zorannah hellosrbija 06

zorannah hellosrbija 10

zorannah hellosrbija 11

zorannah hellosrbija 12

zorannah hellosrbija 13

zorannah hellosrbija 15

 

Foto: Marko Sovilj
Styling: Aleksandra Marković
Šminka: Goran Slišković
Asistent stiliste: Natalia Chagas

Članci koje smo odabrali za vas