hex nslŠkole, fakulteti i akademije su nerijetko na 'zubu' javnosti zbog loše edukacije i prenošenja znanja. No što se dogodi kada se zapitamo je li problem u ustanovama ili njegovim polaznicima? Kada pogledate sjajan uradak koji su zajednički osmislile i realizirale tri studentice završnih godina kreativnih studija, jasno će biti da za one željne znanja, posebno onog kreativnog, dilema s početka ove priče ne postoji.

Foto projekt naziva 'Hex' potpisuju Senka Mušić (Akademija likovnih umjetnosti Sarajevo – Grafički dizajn), te Alma Štrkljević i Blaženka Jurišić (Umjetnička akademija Split – Dizajn vizualnih komunikacija).

Foto projekt je žanrovski fashion – art – fantasy, a radi se o priči dvije vještice, jedna dobra, druga zla. Uz minimalna sredstva i do-it-yourself rasvjetom, kao studentice su se potrudile da iznesu najviše od svog znanja prikupljenog tokom studiranja – fotografija, set design, kostimografija i rasvjeta.

„'Hex' je editorial zaokupljen magijom vještičarenja i različitih stanja dvije vrste magije: bijele i crne. Isprepletene dozom misterije, fotografije prikazuju dvije vještice u njihovim međustanjima i magijskim praksama. Šminkom se naglasila njihova dobra ili loša ćud, a stajlingom upotpunila njihova priča.“, pojasnile su nam djevojke.

O čemu se radi te kako izgleda uspješna i konkretna primjena naučenog, pogledajte u galeriji kroz foto projekt 'Hex'.

Make-up: Blaženka Jurišić

Styling/ Set design: Alma Štrkljević 

Photo/ Retouch: Senka Mušić 

Modeli: Alma Štrkljević i Blaženka Jurišić

Članci koje smo odabrali za vas