belmatvico nsl

Tijekom trajanja pariškog tjedna mode, u sklopu showrooma u Parizu, svoj rad predstavila je i bh.dizajnerica Belma Tvico. Na adresi Avenue Montaigne, zaljubljenici u modu mogli su razgledati detalje njene proljetne kolekcije inspirirane bh.krajolicima i starim bh.pismom. Showroom je postavljen unutar zgrade Artcuriala, a sa balkona zgrade se pruža prelijep pogled na Avenue Montaigne i Eiffelov toranj. Sam showroom je bio uređen jednostavno, kako bi sama kolekcija došla do izražaja.

markofeher naslovna

Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Europe je dodijelio BIG SEE Fashion Design Award 2018 još jednom bh.dizajneru. Naime, u kategoriji "Wearable art – timeless' za pobjednika je izabran Marko Feher i njegova kreacija 'Black Scorpio Dress'. Haljinu i dizajn Marka Fehera ocijenili su kao nosivu umjetnost - avangardu sa snažnom porukom, vrhunskim krojevima te jasnim identitetom. U ovoj kategoriji za nagradu su pored Bosne i Hercegovine bili izabrani i nominirani i dizajneri iz Albanije, Austrije, Bugarske, Kipra, Češke, Crna Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

 

kaftan naslovna

Domaći dizajnerski duo iz Sarajeva, Kaftan studio, kojeg čine modne dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović, dobitnik je prestižne nagrade BIG SEE Fashion Design Award 2018 koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Europe BIG.

nadaberberovic belmatvico

Još u osmom mjesecu, na reviji u Zemaljskom muzeju, Belma Tvico je dala naslutiti kako vidi modno proljeće za narednu godinu. Za kolekciju nazvanu „Strata" inspiraciju je pronašla u veličanstvenim bh. krajolicima i starom pismu. Bosančica je zastupljena na uzorcima u nježnim, delikatnim pastelnim nijansama koje uz šljokice, čipku i moderne krojeve čine okosnicu njene proljetne kolekcije. Upravo je ona stavljena u fokus modnog editorijala koji spaja glamurozan dizajn te gracioznu ljepotu sve popularnije bh.manekenke Hilde Halilović koja je ove godine na LFW-u nosila revije brandova Alexa Chung, Jasper Conran, Roksanda, Richard Malone te Marta Jakubowski.

belmatvico 2

Tijekom trajanja pariškog tjedna mode, u sklopu showrooma u Parizu, svoj rad predstavit će i bh.dizajnerica Belma Tvico. Na adresi Avenue Montaigne, od 27.9. do 3.10., zaljubljenici u modu moći će razgledati detalje njene proljetne kolekcije inspirirane bh.krajolicima i starim bh.pismom. Belma nam je u razgovoru otkrila da su posljednje pripreme lookova i komada za predstavljanje već polako pri kraju, a netom prije njenog puta razgovarali smo i o benefitima predstavljanja kolekcija u modnoj metropoli, dosadašnjim uspjesima, ali i planovima za budućnost.

chicovnik bingo sossela 5

Da ponedjeljak može imati itekako poseban predznak, dokazali smo kroz još jednu lijepu priču u domaćem potpisu. Danas je u kući za goste SOS Dječijeg sela u Sarajevu uručena donacija SOS selima u iznosu od 4.000 KM namijenjenih upravo za bezbrižan početak školske godine djeci i mladima u SOS Dječjim selima BiH.
Toliko je prikupljeno prodajom CHICovnika u Bingo marketima širom BiH. Podsjećamo, svaki Bingo kupac koji je u Bingo marketu kupio CHICovnik, planer za žene, je tom kupovinom donirao 1 KM za ovu toplu humanitarnu akciju.

stipe editorijal

 


Plaža Pasjača je zahvaljujući svom jedinstvenom i pomalo tajanstvenom položaju jedna od najbolje čuvanih tajni Dubrovnika. Nalazi se podno konavoskih stijena, a do nje možete doći spuštajući se niz duge, strme stijene. Skrivena od pogleda, ova šljunčana plaža u mjestu Popovići mjesto je koje privlači poglede brojnih znatiželjnih turista. Upravo zahvaljujući netaknutoj prirodi, plaža Pasjača je poslužila kao idealna kulisa za modne fotografije koje na elegantan način spajaju ženstvenost, upečatljive dizajnerske komade i bogatstvo prirode koja nas okružuje.

aidaeditorijal werkstatt nsl

Sve dame koje vole nakit koji ostavlja odvažan, urban i skulpturalan dojam su se upoznale s radom grafičkih dizajnerica Lejle Nuhić i Ajle Šarić. Ove kreativne dame pri izradi unikatnog Werkstatt nakita koriste cink i mesing, a inspiraciju pronalaze u raznim umjetničkim formama, kao i kroz eksperimente sa različitim materijalima, tehnikama i tehnologijama.

marko sff naslovna

U kreiranju zanimljivih i jedinstvenih reportaža koje će na kreativan način svim našim čitateljima dočarati festivalsku atmosferu i duh koji vlada na ulicama Sarajeva, posebnu ulogu ima i član MODAMO.tima, fotograf Marko Jovančić. Ne samo da nam jutra počinju uz njegove fotografije sa crvenog tepiha, nego smo vam i uz Markove fotografije otkrili i i drugu stranu Festivala kroz reportaže 'Humans of Sarajevo Film Festival'. Pokazali smo vam i festivalsku čaroliju kroz fotografije snimljene iz zraka, ali i atmosferu koja je vladala na raznim zabavama za vrijeme SFF-a. Tijekom Festivala njegov radni dan ispunjen je brojnim sadržajima i obvezama, zbog čega nismo mogli odoljeti da ga pratimo u njegovim avanturama kroz jedan radni dan...

 

sff sarajevofilmfestival 24thsff modamo 05


Svi oni koji traže posebnu ljetnu priču, svoju adresu su 'preselili' na par dana u glavni grad BiH, gdje će u sklopu Sarajevo Film Festivala moći uživati u 266 filmskih ostvarenja iz 56 zemalja svijeta. Sarajevo Film Festival najveća je regionalna filmska smotra u ovom dijelu Europe, te je dosada izgradio prepoznatljivi identitet koji zrači posebnom toplinom i pregrštom boja. Uz filmske projekcije i sjajne zabave, svi posjetitelji Sarajeva koji žele kreirati pamtljive uspomene ovih dana uživaju i u šarmantno ukrašenim ulicama grada. Uz prepoznatljive crvene zastavice s logotipom SFF-a, na gotovo svakom koraku možete vidjeti i ovogodišnje postere festivala upotpunjene raskošnim cvjetnim motivima.