simplestudio blagaj naslovna

Tvrđava herceg Stjepana iznad Blagaja u Hercegovini jedno je od onih mjesta, koje, sa svakom vašom novom posjetom, prenosi duh zaboravljenih vremena na najljepši mogući način. Gradska palača sagrađena je na stijeni na visini od 310 m, te ćete ovdje, unatoč teškom pristupu, uvijek sresti još par radoznalih lica kako istražuju tvrđavu.

urednistvo novogodisnjeodluke

Kalendarska najava početka nove godine iznova nas motivira da s velikim uzbuđenjem i poletnosti kreiramo plan za još ljepšu, produktivniju i čarobniju godinu. Osjećamo se kao da je u našim rukama magičan štap koji nam omogućuje da uljepšamo našu svakodnevicu.

modamo blagdani blagdanskefotke

Službeno je počela sezona druženja, darivanja i toplih želja. Blagdani podrazumijevaju i brojne tradicije koje stvaraju dodatnu toplinu u domu i kreiraju pravu zimsku čaroliju. Uz miris cimeta, pečenih badema u zraku i društvo najmilijih, vrijeme kod kuće uistinu postaje pravi gušt. Zbog toga smo proveli jedno poslijepodne u cvjećarnici Lavanda flowers & design (gdje se već osjećamo kao doma) te smo se, odlično raspoloženi, uz blagdanske pjesme Franka Sinatre u pozadini, prisjetili koje su to uspomene koje nam u ovom mjesecu iznova bude tople emocije.

dresscodezima 2019

 

Dresscode by Prevent proteklog je mjeseca predstavio kolekciju jesen/zima 2018/19.
Ovaj domaći modni brand ponovno nas inspirira modernim kreacijama prilagođenim potrebama suvremenog poslovnog izgleda. Muška odijela, blejzeri, ženski i muški zimski kaputi te džubretarci su neizostavni odjevni predmeti nove Dressscode kolekcije za jesen/zimu 2018/19.

modamo chicovnik bingo it girls nsl

U prosjeku 70% vas ovaj članak čita na svom mobilnom uređaju ili tabletu. Prema malom internom istraživanju CHICovnik tima, 85% vas koji ste kliknuli na članak ste ženskog roda. To nam je drago jer upravo vi (uz ovih 15% sjajnih muškaraca koji se zanimaju za temu vezanu za djevojke u informacijskim tehnologijama) možete danas napraviti mali korak za vas, ali velik za digitalnu revoluciju kakvu su u BiH pokrenule IT Girls.

modamo chicovnik 2019 nsl

Hello gorgeous.

Riječi su to koje ispisane zlatotiskom na tvrdim koricama krase novo izdanje CHICovnika, planera za žene. Istovremeno riječi su to kojima će svaka žena pozdraviti svoj CHICovnik za 2019.godinu dizajniran da svakoj od nas bude pravi mali asistent u obavljanju svakodnevnih aktivnosti, bilo da su one vezane uz studentske izazove, dječje školske rasporede ili pak u rasturanje biznis planova velike međunarodne korporacije.

ss sarajevomarketingsummit modamo

Jučer je Sarajevo Marketing Summit bio mjesto okupljanja svih onih koji žele razumjeti zašto se i na koji način događa marketinška (r)evolucija. Sudionici su kroz dan imali priliku saznati kako su se poslovni modeli mijenjali u regiji, ali i kakva razmišljanja i ideje treba imati pojedinac ili kompanija prilikom kreiranja vizije za marketing u budućnosti.

cocopat nsl


Kako su nam otkrile, nova kolekcija je nastala osluškujući potrebe njihovih kupaca. Inspiracije im nije nedostajalo, a pronalazile su je u najljepšim bojama prirode u jesen, streetstyle fotkama, tjednima mode te u inspirativnim kombinacijama njihovih klijentica na Instagramu. Za izradu su kao i do sad koristile pažljivo birane, visokokvalitetne materijale i metale, nezaobilazne eko kože sa životinjskim uzorcima, tvid te baršun. U paleti boja izmjenjuju se sve nijanse smeđe, klasična crna, boja vina, senf žuta te nezaobilazna ljubičasta i siva.

belmatvico nsl

Tijekom trajanja pariškog tjedna mode, u sklopu showrooma u Parizu, svoj rad predstavila je i bh.dizajnerica Belma Tvico. Na adresi Avenue Montaigne, zaljubljenici u modu mogli su razgledati detalje njene proljetne kolekcije inspirirane bh.krajolicima i starim bh.pismom. Showroom je postavljen unutar zgrade Artcuriala, a sa balkona zgrade se pruža prelijep pogled na Avenue Montaigne i Eiffelov toranj. Sam showroom je bio uređen jednostavno, kako bi sama kolekcija došla do izražaja.

markofeher naslovna

Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Europe je dodijelio BIG SEE Fashion Design Award 2018 još jednom bh.dizajneru. Naime, u kategoriji "Wearable art – timeless' za pobjednika je izabran Marko Feher i njegova kreacija 'Black Scorpio Dress'. Haljinu i dizajn Marka Fehera ocijenili su kao nosivu umjetnost - avangardu sa snažnom porukom, vrhunskim krojevima te jasnim identitetom. U ovoj kategoriji za nagradu su pored Bosne i Hercegovine bili izabrani i nominirani i dizajneri iz Albanije, Austrije, Bugarske, Kipra, Češke, Crna Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.