chanel naslovna

 

Jutrošnja Chanel revija bila je, najkraće rečeno, emotivna. Posljednja kolekcija koju je Karl Lagerfeld dizajnirao za Chanel izazvala je trnce među ljubiteljima rada njemačkog dizajnera, ali i modnim kritičarima. Revija je održana u Parizu, na poznatoj lokaciji, Grand Palais.

No, ona je u potpunosti transformirana za potrebe revije – ovaj put scenografija je bila idilično planinsko selo prekriveno snijegom. Tišina koja je nastupila tik prije početka revije na trenutak je učinila da se svi gosti osjećaju kao da su u Alpama, sami, okruženi tek drvenim planinskim kolibama smještenim među borovima.

Lagerfeld je obožavao snijeg – a kreacije prikazane na kraju revije izgledale su kao da je upravo tisuće besprijekornih snježnih pahulja upravo palo po njima. Reviju je otvorila Cara Delevingne odjevena u fantastičan pepita kaput, ispod kojeg su virile niske bisera i odijelo. Brojna poznata imena pridružila su se Cari kako bi na najbolji način odali počast ostavštini legendarnog dizajnera - Mariacarla Boscono, Amanda Sanchez, Soo Joo Park, Anna Ewers… Bila je to revija koja je slavila svu ljepotu bisera, pepita uzorka, kariranih komada, volana, pletiva i čipke.

detalji revija 2


Prvi dio revije bio je rezerviran za set kariranih i pepita odijela izrađenih od vune, koja su, zahvaljujući kroju izgledala kao da su posuđena iz muškog ormara. Oversized silueta u kombinaciji s prepoznatljivim tvidom bila je jedna od ključnih filozofija cijele kolekcije. 
Uslijedile su midi suknje s gumbima stilizirane s transparentnim košuljama koje su idealan duet za svakodnevna izdanja.
Zaljubili smo se u neodoljiv miks midi suknja izrađenih od čipke čiji motiv neodoljivo podsjeća na pahulje, a koje su poput pravih modnih ziherašica u Chanelu stilizirali uz tanko pletivo i košulju. Lateks je također našao put i do ove revije u vidu hlača i jakna, kao i pernate jakne koja dolazi u veselim bojama.
Kompleti od tvida također su važan dio i ove kolekcije, a osvježenje su bile duge pelerine. Posljednji dio revije bio je rezerviran za iznimno elegantne i profinjene all white kombinacije kojima su upravo naglašen struk, zanimljivi krojevi i bogate teksture dale iznimno stylish notu. Šljokice, pepita uzorak i pernata jakna nikada nisu izgledali ovako chic. 

Kraj revije ispratio je veliki pljesak publike koja se još jedanput zaljubila u elegantnu, modernu i snažnu modnu viziju koju je Lagerfeld ispričao kroz Chanel kolekciju.
Karl, nedostajat ćeš nam.

Foto: vogue.com

Članci koje smo odabrali za vas