arnelvucic

U novoj kolekciji Metamorphosis iz ateljea Arnel Vučić izlazi deset jedinstvenih haute couture komada. Ne držeći se jedne forme te poigravanjem istom iz outfita u outfit kolekciju definira promjenjivost pa je naziv Metamorfoze, zapravo njen karakter.

Komadi su nastali raznim tehnikama ručnih izrada, što je vremenom postalo DNK samog branda i dizajnera. Akcenat na teksture i 3D formate je postizan drapiranjem svilene tkanine koja je kao takva služila kao baza. Čitavi komadi su izrađivani rukom, sa jako zahtjevnim načinima rada, te iziskuju i veliku preciznost i veliko vrijeme, kao na primjer zlatna haljina koja se pojavljuje u kolekciji, a sačinjena je od milion zlatnih perlica u nekoliko slojeva. „Moje najveće zadovoljstvo proizlazi iz činjenice da je kolekcija satkana iz ogromne ljubavi prema modi, te da slavi vječnu ljepotu žene u ovom ili onom obliku, ma kakvu metamorfozu doživjela ženska ljepota je vječna neprolazna i uvijek podjednako interesantna.” Kampanja je i ovaj put osmišljena u suradnji sa fotografom Arminom Čolom. Fokus je jednostavno usmjeren na atelijere, bez ikakvog bespotrebnog širena teme ili priče za nadogradnju utiska.

 

IMG 0033iw

Background je karakteristična obala Ramskog jezera, jednostavna svakodnevnica i kontrast dva svijeta, što oveliko daje metamorfozu u prezentaciji. Vizažistica Maja Talović je predložila nude make-up u ovoj priči, želeći da spoji ambijent i atelje, a frizer Ensar Dervišbegović prirodne kovrdže i pomalo wild vibe što je konačnom izgledu vizuala dalo posebne note. Ajla Mutapčić je bila model koja je iznijela kolekciju na fantastičan način i posebno interesantna kao novo lice, jer se po prvi put pojavljuje u dizajnerskoj kampanji. „ Jako sam sretan sa ovom ekipom koja je super. Super ljudi, super talenti, sarađujemo negdje od 2014. i uvijek mi je jako bitno kome prepuštam svoj rad i s kime radim. To je odjeća koja je nastala sa posebnom potrebom i načinom i zato mi je bitno kako, s kime i kome se prezentira. Svi su uradili svoj posao odlično, na koncu slike govore jasno.”

Collection: Metamorphosis, Arnel Vučić haute couture
Fotografije: Armin Čolo
Model: Ajla Mutapčić
Make-up: Maja Talović
Hair: Ensar Dervišbegović/Hair With Character
Creative direction: Arnel Vučić

 

IMG 0059iw

IMG 0095iw

IMG 0156iw

IMG 0221iw

IMG 0254iw

IMG 0313iw

IMG 0325iw

IMG 0401iw

IMG 0413iw

Članci koje smo odabrali za vas