belmatvico naslovna

 

Odjeća s etiketom Belma Tvico postala je prepoznatljiva po nevinošću, mladalačkom duhu i zavodljivosti. Njene haljine su izrađene od lijepih, luksuznih materijala te redovito ukrašene brojnim aplikacijama i ručno ušivanim perlama, zbog čega ih redovito viđamo na crvenom tepihu brojnih događaja, kako u regiji, tako i Europi, a nerijetko brojne dame nose i vjenčanicu u potpisu ove poznate bh.dizajnerice.

belmatvico backstage2017 2

U razgovoru s Belmom saznali smo da je Belma pozvana predstaviti svoje kolekcije visoke mode na showroomu u sklopu pariškog tjedna mode u 9. mjesecu. Nakon niza uspješnih kolekcija, višestrukih nagrada, prvog bh.modnog filma, nekoliko revija širom svijeta, vrijeme je došlo i za ovu poznatu modnu prijestolnicu. Ova jedinstvena prilika je odličan način da Belma promovira dizajnersku scenu Bosne i Hercegovine pred istinskim zaljubljenicima u modu. U prijestolnici mode će se predstaviti ne jedna, nego čak dvije njene nove kolekcije, Semi Couture Boundless jesen/zima 2017./18., koju je već poslala u Pariz, te ready to wear proljeće/ljeto 2018. čija je izrada u toku. Svoju proljetnu kolekciju će bh.javnosti Belma predstaviti odmah po završetku tjedna mode u Parizu. Za Semi Couture kolekciju već je snimljen i lookbook te film koji kroz nešto manje od 3 minute pokazuje kako je nastajala ova kolekcija.

belmatvico backstage2017 1

belmatvico backstage2017 3

Moda, umjetnost i film oduvijek su išli ruku pod ruku inspirirajući dame koje uživaju u najnovijoj kolekciji. Audrey Hepburn koja glumi pored Rexa Harrison u filmu Moja zgodna dama rekla je: „Razlika između dame i djevojčice nije kako se ona ponaša, već kako se ona tretira.“ Kreacije Belme Tvico utjelovljuju vječnu senzibilnost i stari hollywoodski duh. Izuzetak nije ni ova kolekcija.
Njeno nadahnuće pripisuje se slikovitom pejzažu isprepletenom s Mooreovim geometrijskim skulpturama. Nakon što je istraživala elemente zemlje, Tvico se pomakla na vatru koja izaziva retro glamur. Kolekcija crvenog tepiha se sastoji od gala toaleta, kombinezona, čipkanih bodija i  tres-chique bomber jakni i  sakoa. Suvremeni modeli iz kolekcije su kreirani pažljivo, sa mnogo detalja, kako bi izrazili eleganciju i karakter osobe koja ih nosi. Sa velikom pažnjom usmjerenom na detalje, čini da besprijekorno iskrojeni luksuzni materijali dođu još više do izražaja. Jedinstveni dizajn paunske haljine s trakama pera na donjem dijelu - signalizira besmrtnu gracioznost. Ljepota žene odražava se u njezinoj duši, koja nadilazi vječnost.


Foto: E2 Studio Eldar Nurković
Model: Sadžida Murtić
Styling and set: HIVE Creative agency - Gasha Miladinović i Dina Šiber
Hairstyle: Ensar Dervišbegović
Make up: Maja Koristović-Talović

Članci koje smo odabrali za vas