plusminus fashion 02

Plusminus je bh. modni brand nastao 2015. godine radom i angažmanom produkt dizajnerke Ene Dujmović i grafičara Borisa Majstorovića.

Ideja koja prati Plusminus je simbioza mode i umjetnosti, točnije grafike kao crteža i linijskog rješenja. Ono što je specifično u ovom radu jeste da je zadržana tradicionalna tehnika izrade u bakropisu kako bi grafika zadržala svoju teksturu te samim tim autentičnost. Sa ovim pristupom na određen način oživljavaju  ovu umjetnost koja lagano izumire poput svih starih zanata, čineći je poželjnom kroz novi medij djelovanja, modu. Eksperiment apliciranja grafike na ovaj način do sada nije zabilježen u svijetu mode i to ih čini drugačijim i prepoznatljivim. Nova kolekcija za ljeto Art.Cut.Different. prati izvornu ideju realiziranu u 8 različitih odjevnih predmeta. U pitanju je mini kolekcija napravljena od prirodnih i laganih materijala, kako je i sama kolekcija zamišljena da bude nosiva u svakodnevnim prilikama. Lagani pamučni topići i tunike sa grafikama bh. umjetnika Borisa M. su definitivni "must have" ovog ljeta.

plusminus fashion 01

Ideja koja stoji iza ove kolekcije je preuzimanje već postojećeg crteža i mijenjanje njegove vizure i priče kroz rezanje i uklapanje u krojeve. Time svaka grafika kroz dizajnirani komad doživljava novu interpretaciju same sebe. Iako radimo više serija jednog primjerka, svaki je unikatan jer ga način realizacije čini takvim. Plusminus dizajn namijenjen je urbanim, modernim i samosvjesnim ženama koje cijene umjetnost i ručnu izradu. Cilj im je razviti modnu priču koja iza sebe ima koncept koji je prepoznatljiv, te biti dio jedne generacije koja mijenja svijest i podržava domaću proizvodnju.

Prodajno mjesto gdje možete potražiti Plusminus komade je concept store Bazerđan u Sarajevu, te online preko Facebook i Instagram stranice Plusminus fashion.

 

plusminus fashion 03

plusminus fashion 04

plusminus fashion 05

plusminus fashion 06

plusminus fashion 07

plusminus fashion 08

plusminus fashion 09

plusminus fashion 10

 

 

 

 

Modeli: Amila Terzimehić i Vanja Ilić
Make-up: Renata Ponjević
Scenografija: Hanna Dujmović
Nakit: Werkstat studio
Fotograf: Edvin Kalić

Članci koje smo odabrali za vas


 


 

danas nosimo1

Top prica blagdani vodic

insta nsl