artbytea 05

Posljednja kampanja branda Art by Tea vodi nas na čarobno modno putovanje u jesensku idilu. Magični ambijent vrta “Kišobran” u Hotelu Bosnia u Sarajevu u kojem je zavladala raskošna paleta zagasitih crvenih, narančastih i smeđih tonova poslužila je kao savršena kulisa za fotografiranje motiva i materijala iz njene nove kolekcije. I u ovoj, kao i u svim svojim prethodnim kolekcijama, akademska slikarica i dizajnerica Tea Zubović ostaje vjerna konceptu koji se zasniva na sintezi slikarstva i mode, a u namjeri da se umjetnost približi što većem broju ljudi.

MODAMO plusminus editorija nsl

Sarajevski modni brend Plusminus predstavlja novu kolekciju u kojoj nastavljaju eksperimentirati spajanjem grafike i mode pod konceptom i idejom 'Autoportret'.

Umjetnici Mirza Rahmanović i Denis Haračić u vidu autoportreta predstavljaju svoje emocije putem forme neobičnog ekspresionističkog crteža, a svaki štampani komad iz ove kolekcije rađen je jedinstvenim procesom štampanja grafike na platno.

3

„Kada sam počeo istraživati za novu kolekciju u sklopu fakultetskog zadatka, htio sam da to bude nešto čime ću predstaviti svoju zemlju profesorima na ispitu, kao i svaka moja kolekcija koja je usmjerena korijenima i identitetom. Dugo me je fascinirao spomenik Sutjeska na Tjentištu - znao sam da želim to iskoristiti i predstaviti, ali sam naravno odlučio istražiti pozadinsku priču.“ – otkrio nam je Marko Feher o editorijalu kojeg premijerno predstavljamo na MODAMO.info. Marko trenutno studira na Central Saint Martins u Londonu, jednoj od priznatijih škola dizajna u svijetu za koju kaže da je iznimno nadahnjujući, no paralelno i iznimno naporan, što za njega čini idealan spoj. 

belmatvico naslovna

U svojoj novoj kolekciji za jesen/zimu 2019., Belma ponovno naglasak stavlja na boje, uzorke i elegantne krojeve.
Kolekcija Vibrance, je kao i prethodna, rađena u suradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević, koja je zajedno sa Belmom dizajnirala ove koloristične dezene. Oni naglašavaju ženstvenost i mladost percipirajući iste kroz zamisao primjene boja na odjeći. Plava, zelena, narančasta i crna prevladavaju u kolor paleti za ovu sezonu, prizivajući osjećaje obnavljanja, slične onima koje imamo u ciklusu prirode. Vibrantna paleta boja u kombinaciji s elegantnim i kreativnim izričajem dizajnerice jest ono što osnažuje siluete u ovoj kolekciji odjeće.  Svježe i uravnoteženo, Vibrance raspoloženje potiče osjećaj povjerenja prema osobi koja nosi jedan od elegantnih svečanih komada ili neki od casual komada odjeće iz kolekcije.

milansenic

Dizajner Milan Senić u svojoj kolekciji 'Intuition' za proljeće/ljeto 2018. predstavlja svojevrstan odmak od minimalističke estetike i ne-boja. Dizajnerski, kolekcija predstavlja nastavak kreativnog istraživanja dizajnera te su u fokusu kolekcije nalazi košulja koja dobiva sasvim novi izgled kroz istraživanje forme, dekonstrukciju, transformabilnost.Najzastupljenije su nijanse plave boje uz maslinasto zelenu i bijelu, dok se uz nove modele košulje, kao dio linije nalazi i odijelo te multifunkcionalna košulja/haljina/mantil.

kaftanstudiojakna

 

Nove Kaftan studio jakne  su fantastična fuzija couturea i street stylea, odlično se kombiniraju uz jeans, a veoma lako se mogu prilagoditi i za svečane prilike. Materijal od kojeg se izrađuju se radi ručno u svim bojama i upravo je to razlog zbog kojeg su se mnoge ljubiteljice mode već upisale na listu čekanja za ovaj novi neodoljivi dizajnerski model sa potpisom Kaftan studia.

DreamBag 01

Muškarcima strogo zabranjen pristup! Ženske su torbice prava Alibabina pećina i u njima nema čega nema. Ali prava žena dobro zna da se bez najosnovnijih stvari ne izlazi iz kuće. Sasvim je drugo pitanje što svaka od nas smatra "osnovnim". Nakon što u nju ubacimo novčanik, maramice, najdraži ruž, sunčane naočale, telefon i još pokoju nužnu dranguliju, torbica prestaje biti samo spremnik. Ona postaje modni detalj, točka na "i" svake kombinacije, naglasak stila, pretinac za snove...

5

 


Domaći brand ART BY TEA predstavio je kampanju za novu kolekciju za ljeto 2018. godine. I u ovoj, kao i u svim svojim prethodnim kolekcijama, dizajnerica Tea Zubović ostaje vjerna konceptu koji se zasniva na sintezi slikarstva i mode, a u namjeri da se umjetnost približi što većem broju ljudi.

amira nsl


Amira je i ovaj put dizajnirala malu seriju haljina koje se stilski nadovezuju na komade iz njenih prethodnih kolekcija. Sofisticiranost, elegancija i senzualnost su epiteti koji se vežu uz njezin rad, dok u novoj liniji, uz pomoć volana te naglašenih ramena haljinama daje moderan prizvuk i dašak glamura.

 

Boudoir-nsl

 

Sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević predstavljaju prêt-à-porter kolekciju, satkanu od ženstvenih komada, neodoljivih impresionističkih printeva koje modna publika danas prepoznaje kao jedinstveni rukopis pod imenom Boudoir. Kolekcija sadrži originalne tkanine, neobične 2D detalje i romantične volane od tila. Dizajnerice uspješno balansiraju između umjetničkog izričaja i prepoznatljivih couture elemenata koji se provlače i kroz prêt-à-porter kolekciju koja je izvanredan spoj prepoznatljive Boudoir estetike i nosivih silueta.