ImageOvaj tjedan Vam donosimo razgovor sa gospođom Stankom Zovko, koja nosi titulu modne dizajnerice profesionalno već 15 godina, što je čini referentnim modnim kritičarom.

ModaMo.info: Za početak recite nam gdje smo već sve imali priliku vidjeti vaš rad?


S.Z. Ono na što sam posebno ponosna su moje samostalne revije, a pogotovo bi izdvojila onu u Kosači koja je zbilja bila nešto posebno. Neke od tih samostalnih revija su bile na otvorenom, doslovno na ulicama Mostara, što im je dalo poseban štih. Oni koji su prisustvovali reviji znaju o čemu govorim. Zatim tu su i Fashion Week-ovi u Mostaru, Sarajevu, Zenici i Čapljini. I na kraju, tu su revije u Opatiji i Zagrebu gdje sam i dobila prestižnu nagradu za večernju kreaciju.

ModaMo.info: Možete li se kratko osvrnuti na djevojke i dame grada Mostara? Svi znamo da Mostarke vole odjeću, ali nas zanima znaju li se one obući? Koliko prate modne trendove?


S.Z. Mostarke točno znaju što žele, što traže i gdje će to naći. Za svoju klijentelu mogu reći da te dame imaju istančan modni ukus koji ja kao kreator samo trebam slijediti. One prate trendove, to svakako, ali naravno da se osjeti razlika između mlađih djevojka i ozbiljnih gospođa. Djevojke su naravno otvorenije, dok gospođe također prate trendove, ali one prvenstveno žele da taj komad odjeće dobro stoji na njima i to su u stanju i platiti.

ModaMo.info: Imate dosta iskustva u svom poslu. Možete li nam reći svoje mišljenje o modnim događajima u gradu Mostaru, ukratko prokomentirati modnu scenu, ukoliko je uopće ima?


S.Z. Svi zaljubljenici u modu vide da modnih događanja u Mostaru nedostaje. A i ono što postoji nema određenu težinu, kvalitetu. Sva događanja koja nam se nude su već prije viđena, u organizaciji nema kreativnosti i inovativnosti, previše se kopira. Svakako bi se broj ovih događaja trebao povećati, a u postojeće bi se trebala unijeti jedna doza svježine.

ModaMo.info: I za kraj, možete li sa našim čitateljima podijeliti svoje planove? Mogu li gdje uskoro vidjeti Vaš rad?


S.Z. Naravno. Moje kreacije će već moći vidjeti početkom travnja na Sajmu, ovdje u Mostaru. Tu će biti mojih 10ak kreacija izloženih u vitrinama… a za par mjeseci ću svakako svoje klijente počastiti jednom revijom, a kako će ona izgledati…nek zasada ostane iznenađenje.

Članci koje smo odabrali za vas