Sanjin Healthy LAb

Sanjin Halilović je akademski produkt dizajner, koji je na naš upit o tri karakteristike koje ga najbolje opisuju odgovorio s perfekcionizam u pixel. :) Sanjin je jednostavan, predan i detaljan u svemu što radi, jer smatra da na taj način stvara dugoročne rezultate, kako u poslu tako i u ostalim životnim sferama.

humansofsarajevofilmfestival modamo

Sarajevo Film Festival u svima nama budi određenu dozu iščekivanja i ushićenja. Radujemo se saznati tko će dobiti Počasno Srce Sarajeva, koje će poznato lice začiniti druženja ispred Narodnog pozorišta, o kojim ćemo filmskim projekcijama nastalim pod palicom bh.kreativaca čitati u Journalu, ali i sjajnim kreacijama nastalim u ateljeima domaćih dizajnerskih imena.

23sff humans nsl 01 01

Svaki grad ima svoju priču koju najbolje znaju ispričati njegovi stanovnici. To je na divan način kroz koncept 'Humans of New York' prije par godina krenuo pričati Brandon Stanton kroz svoj foto blog na kojem je objavljivao zanimljive priče stanovnika ovog grada.

ElmaTataragic intervju sff modamo

Selektorica programa SFF-a, profesorica na Akademiji scenskih umjetnosti, producentica, redateljica i scenaristica, ovo je samo mali uvod u biografiju Elme Tataragić. Žena koja ima posao iz snova i zaljubljena je u život (i film), već 23 godine jedno je od prepoznatljivih lica kinematografije u Bosni i Hercegovini. Obzirom da jedan od najpoznatijih regionalnih festivala u petak ponovno otvara svoja vrata, sa Elmom smo razgovarali o filmu, kinematografiji, životu i modi.

intervju naslovna

Prirodnost, srčanost i radoznalost su tri osobine s kojima bismo najlakše opisali Džejnu. Džejna je rođena i živi u Sarajevu, a studij Studij Internacionalne ekonomije završila je u SAD-u. Nakon povratka, profesionalna karijera se razvijala u oblasti marketinga i komunikacija, a njen put duhovnog razvoja odveo ju je u šestomjesečnu izolaciju na Tajland, gdje je i stekla zvanje učiteljice transcendentalne meditacije.

magicwhisperer

Alen Agić, šaptač magije, pisac, Magic Whisperer.
Alen je kreativac koji kroz svoje citate na društvenim mrežama redovito inspirira i budi lijepe i tople emocije kod svih onih koji čitaju njegove riječi. U mnogima od njih se prepoznajemo, dio njih nam daju vrijedne lekcije o ljubavi i životu, a drugi dio nam mami osmijeh i bude u nama želju da ih okačimo na zid u našem domu.

ivkamarin modamo formafashiondesigncontest 1

Pobjednica nedavno završenog FORMA Fashion Design Contest dobila je jedinstvenu priliku da svoju skicu gala kreacije predstavi na crvenom tepihu glamuroznog Sarajevo Film Festivala. Na nedavnom sastanku FORMA tima, uzbuđeni i s puno entuzijazma, pregledavali smo materijale kupljene u Italiji, razgovarali o kroju haljine, ali i birali ručno izrađene šablone koji će biti šivani na haljinu koju je dizajnirala Ivka Marin. Paralelno s razvojem haljine, Ivka će, uz stručno usmjerenje FORMA tima, dobiti i priliku da se predstavi medijima, razvije svoju kolekciju u prostorijama poduzetničkog centra Networks, a kasnije i mogućnost da istu predstavi inozemnom tržištu kroz MODAMO.web shop.

dalal intervju modamo nsl

Dalal Midhat Talakić je kantautorica pred kojoj se nalazi usitinu izazovan zadatak – kao dio tima koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, Dalal ima odgovornu ulogu izvesti stihove pjesme 'Ljubav je' pred cijelom Europom. Dalal je davno prikupila simpatije bh.publike kao članica grupe Erato svojim sjajnim vokalnim sposobnostima, ali i komunikacijom s publikom.

sofic nakit modamo nsl

Zlatarsko-juvelirska radnja Sofić S. već je godinama omiljena sarajevska adresa svih onih koji su u potrazi za precizno i ručno izrađenim modelima nakita, koji osim što izgledaju moderno, pričaju i bogatu povijesnu baštinu naše države. 

emir medic intervju modamo
Emir je dizajner i kostimograf rođen u Doboju, koji već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj, s praksom odrađenom u Parizu, u studiju poznatog i otkačenog dizajnerskog imena, Bernharda Willhelma.