intervju naslovna

Prirodnost, srčanost i radoznalost su tri osobine s kojima bismo najlakše opisali Džejnu. Džejna je rođena i živi u Sarajevu, a studij Studij Internacionalne ekonomije završila je u SAD-u. Nakon povratka, profesionalna karijera se razvijala u oblasti marketinga i komunikacija, a njen put duhovnog razvoja odveo ju je u šestomjesečnu izolaciju na Tajland, gdje je i stekla zvanje učiteljice transcendentalne meditacije.

magicwhisperer

Alen Agić, šaptač magije, pisac, Magic Whisperer.
Alen je kreativac koji kroz svoje citate na društvenim mrežama redovito inspirira i budi lijepe i tople emocije kod svih onih koji čitaju njegove riječi. U mnogima od njih se prepoznajemo, dio njih nam daju vrijedne lekcije o ljubavi i životu, a drugi dio nam mami osmijeh i bude u nama želju da ih okačimo na zid u našem domu.

ivkamarin modamo formafashiondesigncontest 1

Pobjednica nedavno završenog FORMA Fashion Design Contest dobila je jedinstvenu priliku da svoju skicu gala kreacije predstavi na crvenom tepihu glamuroznog Sarajevo Film Festivala. Na nedavnom sastanku FORMA tima, uzbuđeni i s puno entuzijazma, pregledavali smo materijale kupljene u Italiji, razgovarali o kroju haljine, ali i birali ručno izrađene šablone koji će biti šivani na haljinu koju je dizajnirala Ivka Marin. Paralelno s razvojem haljine, Ivka će, uz stručno usmjerenje FORMA tima, dobiti i priliku da se predstavi medijima, razvije svoju kolekciju u prostorijama poduzetničkog centra Networks, a kasnije i mogućnost da istu predstavi inozemnom tržištu kroz MODAMO.web shop.

dalal intervju modamo nsl

Dalal Midhat Talakić je kantautorica pred kojoj se nalazi usitinu izazovan zadatak – kao dio tima koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu na ovogodišnjem Eurosongu, Dalal ima odgovornu ulogu izvesti stihove pjesme 'Ljubav je' pred cijelom Europom. Dalal je davno prikupila simpatije bh.publike kao članica grupe Erato svojim sjajnim vokalnim sposobnostima, ali i komunikacijom s publikom.

sofic nakit modamo nsl

Zlatarsko-juvelirska radnja Sofić S. već je godinama omiljena sarajevska adresa svih onih koji su u potrazi za precizno i ručno izrađenim modelima nakita, koji osim što izgledaju moderno, pričaju i bogatu povijesnu baštinu naše države. 

emir medic intervju modamo
Emir je dizajner i kostimograf rođen u Doboju, koji već nekoliko godina gradi karijeru uspješnog dizajnera i kostimografa u Njemačkoj, s praksom odrađenom u Parizu, u studiju poznatog i otkačenog dizajnerskog imena, Bernharda Willhelma.

funky nslFunky Guerrila je veoma mlad bh.brend. Naime, osnovan je u desetom mjesecu prošle godine, a naše simpatije je zadobio već na samom početku.

people of sarajevo imrana
Još otkako je Brandon u ljeto 2011. započeo sa svojim foto pričama iz New Yorka i projektom Humans of New York, mnogi su ostali oduševljeni i iznenađeni životnim pričama prolaznika koje je fotografirao na ulicama ovog američkog grada. Ideja je zaživjela i u lijepoj našoj, u gradovima diljem BiH. Jedan od njih je i Sarajevo, a ova priča o ljudima datira od 15.11. prošle godine.

wood surgery nsl

Lejla Selimović je diplomirana pravnica, koja je vlasnica radionice za redizajn starog namještaja. Radionica je to u kojoj trošan namještaj dobiva sasvim novo lice i  postaje unikatan i chic komad drveta s posebnom pričom.

irma nslIrma je klasični Lav u horoskopu – zna što želi, i bori se da to i dobije. Željela je da Freya brend nakita i odjeće prepoznaju akteri na bh.modnoj sceni, što se, kako vidite i dogodilo. Željela je da promovira bh. kulturu i tradiciju kroz modne dodatke što je izradom torbice s motivima tepiha karakterističnih za našu zemlju i dobila. Sada želi biti rame uz rame sa ostalim bh. i regionalnim brendovima, a zašto ne i sa svjetskim, kako kaže u našem razgovoru. Kako ove ciljeve ova 28-godišnjakinja planira ostvariti saznajte u našem malom modnom intervjuu.