sff party

Razni koncerti, izložbe i drugi kulturni događaji pobrinuli se da svi posjetitelji SFF-a imaju odličan provod i nakon filmskih premijera i projekcija. O filmovima koji će lako ukrasti vašu pozornost, zabavama na kojima ćete plesati do zore, te gastro užitcima koji će vam popraviti dan, razgovarali smo sa Samirom Poričanin Petrešin, direktoricom Antena Sarajevo.

 ***

Na žalost ni ove godine, zbog brojnih poslovnih obaveza, neću biti u prilici da pogledam sve filmove koje želim, ali sigurno ću ugrabiti vrijeme za omiljeni Dokumentarni program, program Summer Screen, film Žaba redatelja Elmira Jukića na Metalcu i film The Books of Knjige: Slučajevi pravde u okviru programa Pretpremijere. 


sff preporuke

U pauzi između filmova i poslovnih obaveza planiram posjetiti Chill Day Powered by Maki Makaron & Marshall Organic, te Healthy Living powered by Studio Concept u prelijepom ambijentu 4 sobe gospođe Safije koji će biti održani 12. i 15.avgusta. 
Moja omiljena mjesta za dnevna druženja tokom Sarajevo Film Festivala su Opera, Delikatesna radnja i Barometar, a ako želite ostati u centru grada, a opet pobjeći od gužve i pronaći malo hlada onda je moja topla preporuka prelijepi ambijent bašte Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti.

Kad god želim da moji prijatelji koji dolaze u Sarajevo za vrijeme Festivala probaju najukusniju domaću hranu i uživaju  u najljepšem pogledu na grad onda je obavezna destinacija restoran Kibe Mahala.

resto1

 

Brojni su koncerti, eventi, zabave koji će biti organizirani, a ja sam u kalendaru zabilježila omiljeni klupski program RNB Confusion u Summer Loungeu (18.8.), Somersby Bridge -  nastup Stereo MC's (15.8.), koncert grupe Laibach u BKC-u (16.8.), Garden of Dreams with HOSH (12.8., a event je zbog mogućnosti kiše iz Historijskog muzeja prebačen u natkrivenu baštu teniskog kluba Una) i Ina ft. Open Mind Group na Coca- Cola Stageu (15.8.) ispred Doma armije.

Radujem se i događaju Blog It! - Pokrenimo blogging zajednicu u BiH koji organizira Networks 15.8. Cilj je razgovarati o potencijalu kojeg nude online platforme, a na kojem će sudjelovati neki od najpoznatijih domaćih blogera.

Za MODAMO.info piše: Samira Poričanin-Petrešin, direktorica Antene Sarajevo i autorica bloga Prekardašijan.

Foto: kibemahala.ba, sarajevoturist.com, sff.ba

Članci koje smo odabrali za vas