bruch nsl 

Prošli vikend, točnije u subotu, 2.2.2019. godine, u restoranu Četiri sobe gospođe Safije u Sarajevu, predstavljena je knjiga vinskog pisca Željka Garmaza, Vinske priče Dalmacija te Vinske priče Slavonije i Hrvatskog Podunavlja.

Patrick Cameron Salon Live (4)

 

Događaj na kojem frizeri iz cijelog svijeta pronalaze inspiraciju i upoznaju se s novim frizerskim trendovima kao i najnovijim profesionalnim frizerskim proizvodima, otvara svoja vrata 13.10. Trodnevni show okuplja neka od najvećih imena u svijetu frizura - Sassoon Academy, Rush, Schwarzkopf Professional, Toni & Guy i Patrick Cameron – te će svi oni pokazati svoje vještine na pozornici i tako učiniti ovaj event događajem za koji će se tražiti ulaznica više. Kroz sajam koji traje do 15.10. u Londonu, svi posjetitelji će moći uživati i u izložbi više od 400 imena - Goldwell, KMS, Balmain, Great Lengths, Milkshake, Reuzel…

enakademija najava nsl
Na SENSATION mostu u subotu, 11.8.2018. u 19 sati bit će upriličena multimedijalna modna izložba, događaj koji će na jedinstven način pokazati spoj umjetnosti i vještine. Bit će prikazane fotografije i modni video sa frizurama koje je Eldin Nuhić sa timom kreativnih ljudi iz Sarajeva radio u sklopu modnih editorijala. Multimedijalna izložba na mostu najava je otvaranja EN AKADEMIJE u Sarajevu, koja će biti jedinstva obrazovna platforma za nove generacije frizera. EN AKADEMIJA ima za cilj pomjeriti granice zanatskog umijeća prema umjetnosti, ne samo oblikovanja kose nego cjelovitog modnog izričaja.

snl-promo-02Iz godine u godinu SNL tim se trudi odgovoriti na svaki zahtjev svojih čitatelja, te su tako ovog puta povećali format svog magazina. Format nije jedina novina. Po prvi put, na naslovnici našeg magazina našla se žena.

fg naslovna


Ovog petka domaći modni brend Funky Guerrilla, priprema posebno druženje za kraj radne sedmice. Opušteno poslijepodnevno druženje „Funky Guerrilla Pop-Up“, održat će se u petak, 27.7., sa početkom u 16h u K.S.E.T. Beer&Chill u Banjaluci.

amradzeko zenskeprice 3

TV emisija „Ženske priče sa Amrom Džeko“ je potpuno novi projekt koji naglasak stavlja na promoviranje ljepota i znamenitosti gradova diljem BiH, ali i sjajne priče uspješnih bh.dama. Amra će vas kroz serijal voditi na putovanje prekrasnim lokacijama diljem lijepe nam Bosne i Hercegovine, te vam otkriti zanimljive priče o damama koje su svojim poduzetničkim duhom već ostvarile brojne poslovne uspjehe, ali vam i otkriti zanimljive činjenice o lokalnim rukotvorinama, hrani, ljepoti i modi.

 MSF2018 prva vecer publika 01

Sinoć je u industrijskoj zoni grada Mostara počeo šesti po redu Mostar Summer Fest. Otvorivši svoja vrata već od 18h, posjetitelji su ostali oduševljeni CHILL OUT zonom koja je ove godine uistinu izgledala poput malog gradića na obali u kojem smo uživali ispod festivalskih zastavica i lampica. Uz Žuja pub i Pipi Mostar Summer Fest Lounge osjećaj ljeta i ljetne zabave je odisao CHILL OUT zonom.

 festivalfinadegustacija nsl

U petak je, egzibicionim dijelom za vinsku publiku i Finom zabavom u Coloseum Clubu, završeno dvodnevno, ljetno izdanje Sarajevo Wine Weekenda, naziva Fina degustacija. Organizatori, Sarajevo Wine Weekend i kompanija Fina Vina, su u najavi festivala objasnili da je ovo izdanje nešto što će postati praksa. Između dvije centralne manifestacije najveće i najpoznatije izložbe vina u zemlji koja se tradicionalno održava u desetom mjesecu, organizirat će se i ljetni festivali, sa različitim tematikama.

finadegustacija nsl

 

U četrnaestoj godini postojanja, najveći i najpoznatiji bh. festival vina Sarajevo Wine Weekend, udružen sa kompanijom Fina Vina i ovog ljeta nastavlja tradiciju ljetnog izdanja festivala. Pored centralne manifestacije, koja se održava svake godine posljednjeg vikenda u desetom mjesecu, Sarajevo Wine Weekend, sada drugi put, organizira i satelitski (pro)ljetni festival. Za razliku od prošlogodišnjeg festivala naziva Harvest 2016., na kojem su bila predstavljena isključivo svježa vina iz regije, koncept Fine degustacije je predstavljanje premium vinarije koje su u proteklom periodu dobile najveći broj poena na svjetskim i europskim vinskim ocjenjivanjima, poput čuvenog Decantera.

playmedia nsl

Regionalni komunikacijski događaj Play Media Day 03, okupio je 08. juna u Banjaluci, više od 500 predstavnika medija, kompanija, kreativnih agencija, institucija, ali i mnogobrojnih studenata, koji su u Muzeju savremene umjetnosti RS pratili predavanja, radionice i panele, više od 30 svjetskih, regionalnih i domaćih stručnjaka.