artbytea 05

Posljednja kampanja branda Art by Tea vodi nas na čarobno modno putovanje u jesensku idilu. Magični ambijent vrta “Kišobran” u Hotelu Bosnia u Sarajevu u kojem je zavladala raskošna paleta zagasitih crvenih, narančastih i smeđih tonova poslužila je kao savršena kulisa za fotografiranje motiva i materijala iz njene nove kolekcije. I u ovoj, kao i u svim svojim prethodnim kolekcijama, akademska slikarica i dizajnerica Tea Zubović ostaje vjerna konceptu koji se zasniva na sintezi slikarstva i mode, a u namjeri da se umjetnost približi što većem broju ljudi.

ss sarajevomarketingsummit modamo

Jučer je Sarajevo Marketing Summit bio mjesto okupljanja svih onih koji žele razumjeti zašto se i na koji način događa marketinška (r)evolucija. Sudionici su kroz dan imali priliku saznati kako su se poslovni modeli mijenjali u regiji, ali i kakva razmišljanja i ideje treba imati pojedinac ili kompanija prilikom kreiranja vizije za marketing u budućnosti.

cocopat nsl


Kako su nam otkrile, nova kolekcija je nastala osluškujući potrebe njihovih kupaca. Inspiracije im nije nedostajalo, a pronalazile su je u najljepšim bojama prirode u jesen, streetstyle fotkama, tjednima mode te u inspirativnim kombinacijama njihovih klijentica na Instagramu. Za izradu su kao i do sad koristile pažljivo birane, visokokvalitetne materijale i metale, nezaobilazne eko kože sa životinjskim uzorcima, tvid te baršun. U paleti boja izmjenjuju se sve nijanse smeđe, klasična crna, boja vina, senf žuta te nezaobilazna ljubičasta i siva.

MODAMO plusminus editorija nsl

Sarajevski modni brend Plusminus predstavlja novu kolekciju u kojoj nastavljaju eksperimentirati spajanjem grafike i mode pod konceptom i idejom 'Autoportret'.

Umjetnici Mirza Rahmanović i Denis Haračić u vidu autoportreta predstavljaju svoje emocije putem forme neobičnog ekspresionističkog crteža, a svaki štampani komad iz ove kolekcije rađen je jedinstvenim procesom štampanja grafike na platno.

kucniured marselaglavina 02

Marsela Glavina vlasnica je inspirativnog Instagram kutka @marylandist na kojem, uz fotografije svojih radova nastalih u studiju, dijeli i zanimljive detalje svakodnevnice. Upravo ćete pretražujući njene fotografije pronaći i super trikove kako i tijekom rada od doma probuditi dodatnu produktivnost te kućnom uredu dati dozu osobnosti i karaktera. Marsela za sebe kaže da je veliki sanjar, perfekcionista i dijete u duši, a uz dnevni raspored koji se isprepleće s njenim novinarskim, blogerskim i fotografskim obvezama željeli smo otkriti kako izgleda njena radna rutina. I naravno, radni kutak.

belmatvico nsl

Tijekom trajanja pariškog tjedna mode, u sklopu showrooma u Parizu, svoj rad predstavila je i bh.dizajnerica Belma Tvico. Na adresi Avenue Montaigne, zaljubljenici u modu mogli su razgledati detalje njene proljetne kolekcije inspirirane bh.krajolicima i starim bh.pismom. Showroom je postavljen unutar zgrade Artcuriala, a sa balkona zgrade se pruža prelijep pogled na Avenue Montaigne i Eiffelov toranj. Sam showroom je bio uređen jednostavno, kako bi sama kolekcija došla do izražaja.

markofeher naslovna

Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Europe je dodijelio BIG SEE Fashion Design Award 2018 još jednom bh.dizajneru. Naime, u kategoriji "Wearable art – timeless' za pobjednika je izabran Marko Feher i njegova kreacija 'Black Scorpio Dress'. Haljinu i dizajn Marka Fehera ocijenili su kao nosivu umjetnost - avangardu sa snažnom porukom, vrhunskim krojevima te jasnim identitetom. U ovoj kategoriji za nagradu su pored Bosne i Hercegovine bili izabrani i nominirani i dizajneri iz Albanije, Austrije, Bugarske, Kipra, Češke, Crna Gore, Grčke, Hrvatske, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Moldavije, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Srbije.

 

kaftan naslovna

Domaći dizajnerski duo iz Sarajeva, Kaftan studio, kojeg čine modne dizajnerice Nermina Hodžić i Emina Hodžić-Adilović, dobitnik je prestižne nagrade BIG SEE Fashion Design Award 2018 koju dodjeljuje Centar za kreativno gospodarstvo Jugoistočne Europe BIG.

nadaberberovic belmatvico

Još u osmom mjesecu, na reviji u Zemaljskom muzeju, Belma Tvico je dala naslutiti kako vidi modno proljeće za narednu godinu. Za kolekciju nazvanu „Strata" inspiraciju je pronašla u veličanstvenim bh. krajolicima i starom pismu. Bosančica je zastupljena na uzorcima u nježnim, delikatnim pastelnim nijansama koje uz šljokice, čipku i moderne krojeve čine okosnicu njene proljetne kolekcije. Upravo je ona stavljena u fokus modnog editorijala koji spaja glamurozan dizajn te gracioznu ljepotu sve popularnije bh.manekenke Hilde Halilović koja je ove godine na LFW-u nosila revije brandova Alexa Chung, Jasper Conran, Roksanda, Richard Malone te Marta Jakubowski.

belmatvico 2

Tijekom trajanja pariškog tjedna mode, u sklopu showrooma u Parizu, svoj rad predstavit će i bh.dizajnerica Belma Tvico. Na adresi Avenue Montaigne, od 27.9. do 3.10., zaljubljenici u modu moći će razgledati detalje njene proljetne kolekcije inspirirane bh.krajolicima i starim bh.pismom. Belma nam je u razgovoru otkrila da su posljednje pripreme lookova i komada za predstavljanje već polako pri kraju, a netom prije njenog puta razgovarali smo i o benefitima predstavljanja kolekcija u modnoj metropoli, dosadašnjim uspjesima, ali i planovima za budućnost.