ninamasic kaftanstudio modamo 08

Na pomalo misterioznoj i bajkovitoj destinaciji u Sarajevu, Nina Mašić je snimila set fotografija koje vas vode u minula doba. Crvena kosa i bijela put modela odličan su kontrast Kaftan haljinama koje su se odlično uklopile u arhitekturu prostora. Kako nam je Nina otkrila, cijela ideja za snimanje došlo je sasvim slučajno. Inspiraciju je pronašla u jednom video spotu, te je krenula u potragu za takvim interijerom.  

modamozaviruje nsl

Bilo da su dio našeg foldera beauty ili modne inspiracije, vaše fotografije nas uistinu oduševljavaju iz dana u dan.
Vaša svakodnevna rutina, omiljeni modni dodaci, sadržaj torbe, inspirativni citati, mjesta, jela i svi mali djelići svakodnevnice na tren postaju i naši jer ih vi dijelite s nama kroz vaše #modamozaviruje objave na društvenim mrežama. Uživamo u pregledavanju vaših slatkih trenutaka s obitelji, ali i putovanja.

kaftanstudio nsl

Kad na email našeg uredništva dođe poruka od sestara Emine Hodžić - Adilović i Nermine Hodžić, dizajnerica koje se kriju iza imena Kaftan studio, sigurni smo da nas očekuju lijepe novosti o komadima koji naglasak stavljaju na ljepotu i nježnost žene. Izuzetak nije bio ni posljednji email.

kutcha conceptstore 7

Ukoliko ste u potrazi za mjestom na kojem ćete pronaći više sjajnih domaćih dizajnera, onda će vam se dopasti priča o Kutchi. Naime, Sarajevo je nedavno postalo bogatije za još jedno zanimljivo modno shopping odredište.

ivicaimajica majice nsl

Majice s natpisima redovito ćete vidjeti na brojnim društvenim mrežama, gdje služe kao jedan od alata izražavanja vlastitih stavova ili otkrivanja karaktera, na zabavan i humorističan način.
Istovremeno nam izmame i osmijeh na lice i podsjete da odjeća može biti sjajan medij.

stipefilipovic editorijal 5
Ideja o muževnosti dosta varira od kulture do kulture i na njenu konačnu sliku utječe i pop kultura, odnosno mediji. Zrelost, ukus, uglađenost, hrabrost i samopouzdanje su po mnogima ono što čini muškarca zamijećenim. Tema muževnost i muškarca koji zna što želi bila je i tema posljednjeg editorijala Stipe Filipovića u kojem se odvažio na transformaciju bh.modela i pokazao nekoliko lica modernog muškarca.

irmaibric torba nsl
Još otkako je Irma u sklopu svog diplomskog rada predstavila kolekciju koja je za cilj imala pokazati nosivost, funkcionalnost, kao i povezanost pojedinih komada s grafikom, ideja o ekspresiji u funkciji grafičke multimedijalnosti prisutna je i u njenim novim dizajnerskim avanturama.

mateyaneira 7
Mateyaneira je novo ime na domaćoj dizajnerskoj sceni kojeg čine dvije mlade magistrice modnog i produkt dizajna, Mateja Dujić i Neira Sinanbašić. Njegujući minimalistički pristup modi, dizajniraju odjeću jednostavnog, ali pamtljivog dizajna koji pozornost stavlja na kroj odjeće. Njihova kolekcija nosi naziv CUT, koji sugerira smiren, praktičan dizajn, lišen svega suvišnog, pritom naglašavajući pročišćenost dizajnerskog rješenja i auru jednostavnosti svakog komada.

eliesaab hautecouture nsl
Prve Instagram fotografije s revije ovog omiljenog dizajnera visoke mode dale su naslutiti da je Elie pripremio još jednu kolekciju u kojoj prevladavaju haljine prekrivene sjajnim kristalima, bogatim vezom i aplikacijama koje materijalu daju bajkovitu notu. Nude i plava boja prožima cijelu kolekciju koja je iznimno ženstvena i poletna, a s druge strane i moderna zahvaljujući neobičnim čvorovima na području struka i hrabrim rezovima.

plus fashion editorijal modamo nsl

Plusminus je novonastali bh.brand kojeg će obožavati samosvjesne i urbane žene, koje cijene umjetnost i ručnu izradu. Kako kaže sama dizajnerica branda, Ena Dujmović, Plusminus žena je žena koja se ne boji biti drugačija i koja svjesno želi nametnuti trend kroz ideju koju predstavlja, a ne samo ono što je trenutno aktualno. Njena nova kolekcija izrađena je većinom od materijala scuba, a inspiracija za istu su bili crteži. Više o novoj kolekciji, ali i mini editorijalu kojeg su snimili povodom iste, donosimo u nastavku.